Перейти к содержимому


Правила форуму

Правила форуму Українського Опель-Клубу
(редакція від 07.03.2019)

1. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ
1.1. Ці правила ? єдині і розповсюджуються на усіх відвідувачів форуму (зареєстрованих учасників форуму, далі ? учасники форуму).
1.2.Для спеціалізованих розділів форуму можуть бути створені окремі правила чи інструкції, котрі є невід’ємною складовою цих правил і також обов’язкові до виконання.
1.3.За невиконання правил форуму до його учасників можуть застосовуватися санкції, передбачені правилами цього форуму.

2. 2. РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ УЧАСНИКІВ ФОРУМУ
2.1. Метою форуму є дружнє спілкування учасників за темами, що відповідають розділам форуму.
2.2. Що вітається на форумі: .
? рекомендації: де і що можна купити, відремонтувати; обмін досвідом та поради новачкам; .
? залучення до форуму нових учасників, технічно грамотних та не дуже. .
2.3. Надзвичайно вітається прагнення допомогти „ближньому своєму”. Учасникам форуму слід пам’ятати, що ніхто не убезпечений від невдач, і ставлення на форумі до їх власних проблем буде адекватним їх ставленню до проблем інших. Інакше кажучи, не вважається за сором зайвого разу подивитися документацію або зазирнути під власну автівку, аби допомогти іншому учаснику форуму.
2.4. Вельми вітається підтримка клубних традицій: таких як „Фа-фа”, „Бі-бі” (привітання у дорозі) тощо, які не оцінюються як флейм і не призводять до покарання.
2.5. Допускається обговорення місцевих проблем учасників форуму: адреси магазинів, розборок та сервісів у будь-яких регіонах, доступних для цього форуму.
2.6. Особисте листування у відкритому форумі не допускається, воно має здійснюватися відправкою особистих повідомлень за допомогою e-mail, Skype, WhatsApp, Viber та інших засобів зв’язку.
Можливість користування функцією форуму «Особисті повідомлення» з’являється після публікації п’яти повідомлень на форумі.
2.7. Якщо Ви вважаєте, що якесь повідомлення на форумі образливе для Вас або принижує Ваші честь та гідність, рекомендується діяти наступним чином:
? проігноруйте таке повідомлення;
? відповідайте автору особистим листом;
? зверніться особистим листом до модератора розділу або натисніть кнопку „скарга” під повідомленням, і на Вашу скаргу обов’язково відреагують.
Не вступайте в особисте листування у загальному розділі форуму. Така дія є порушенням правил форуму і призводить до застосування санкцій.
2.8. Повідомлення на форумі створюються з використанням доступних (зрозумілих) іншим користувачам мов. Рекомендована мова – українська. Відповідати на листа рекомендується тією ж самою мовою, якою написано оригінального листа. Відповідь іншою мовою допускається лише у тому випадку, якщо Ви абсолютно впевнені у тому, що автор листа знає цю мову, і його комп’ютер оснащений відповідними мовними налаштуваннями. В іншому випадку Ваше повідомлення буде вважатися флудом.

3. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО НАПИСАННЯ ПОВІДОМЛЕНЬ У РОЗДІЛАХ ФОРУМУ
3.1. Заборонено створення користувачем облікового запису, котрий містить у собі ненормативну лексику. Заборонено також в іменах користувачів указувати назви організацій і/або адреси сайтів, і/або іншу контактну чи рекламну інформацію. Порушник цього правила безстроково блокується/видаляється (на розсуд адміністрації) без повідомлення про причини блокування чи видалення за рішенням адміністрації в односторонньому порядку.
3.2. Користувачам не дозволяється мати у профілі аватари, зображення та фотографії, котрі містять будь-яку ненормативну лексику та ненормативне значення, провокації, здатні образити учасників, а також їх національність, мову, політичні переконання, право на будь-яке віросповідання або на його відсутність. Винятком можуть слугувати фотографії та зображення, котрі викладені користувачем у розділі „Баян” або ті, котрі використовуються у якості жарту, зрозумілого усім, та якщо ця фотографія (зображення) не спрямована на приниження честі й гідності будь-якого користувача сайту. Якщо Ваш аватар або підпис будуть розцінені адміністрацією як провокаційні, вони будуть видалені без попередження. Отож, якщо Ваш аватар чи підпис видалені – задумайтесь: можливо, вони порушили ці правила. При повторному порушенні до Вашого акаунту можуть бути вжиті заходи у вигляді RО чи БАНу.
3.3. КАТЕГОРИЧНО забороняється ображати учасників, їх національність, мову, політичні переконання, віросповідання чи його відсутність. Заборонено вживання грубих або нецензурних висловів. Нецензурною лайкою (матюками, ненормативною лексикою) у повідомленнях вважаються слова, зображення та символи, що несуть у собі відповідне смислове навантаження, зокрема, похідні від слів з найнижчого пласту розмовної мови, а також слова, що є однокорінними з такими; абревіатури, утворені з таких слів та висловів, вживання скорочених таких слів або заміна декотрих букв в них будь-якими символами, знаками. Також нецензурною лайкою вважається вживання відповідних знаків, символів (смайлів) та зображень, котрі є носіями нецензурного смислового навантаження. Забороняється створення тем, які розпалюють політичні, мовні, релігійні і національні суперечки. Виявляйте толерантність у спілкуванні одне з одним. Толерантність – це повага, прийняття і правильне розуміння інших культур, способів самовираження та виявлення людської індивідуальності. Під толерантністю не мається на увазі по?ступка, поблажливість чи потурання. Прояв толерантності також не означає терпимості до соціальної несправедливості, відмови від своїх переконань або по?ступки чужим переконанням. Категорично заборонений тролінг (вид спілкування, що виражається різними формами агресивної, знущальної, під’юджувальної, провокаційної чи образливої поведінки). Категорично заборонено створювати теми/повідомлення та робити посилання на інші ресурси, котрі містять порнографічні матеріали і/або матеріали сексуального змісту, матеріали для пропаганди расизму та насилля, іншої незаконної діяльності, а також матеріали, що ображають третіх осіб.
3.4. Максимально заповнюйте свій профіль, не вказуйте неправдивої інформації. Рекомендується внести марку своєї автівки та її номер до інформації, доступної для інших з Вашого профілю користувача. Заборонено вказувати неправдивий номер своєї автівки. Не повністю вказаний номер (заповнений частково) буде вважатися неправдивим.
3.5. Поважайте час інших людей – не використовуйте підпис довжиною більшим за три рядки. У підписах, аватарах, а також статусах користувачів заборонено вказувати посилання на інші ресурси. Допускається розміщення посиланьу підписах лише у віджетах, створених адміністрацією сайту opel-club.com.ua Право на рішення про визнання підпису таким, котрий не відовідає цьому правилу, залишається за адміністрацією і не підлягає обговоренню. Підписи користувачів, створені з порушеннями правил, будуть видалятися адміністрацією.
3.6. При оформленні нової теми необхідно керуватися правилами розділу, вказаними на титульному листі розділу, у якому Ви відкриваєте тему. Вказуйте у полі „Назва теми” справжню тему обговорення. Також у полі „Опис теми” якомога коротше та чіткіше формулюйте суть теми. Перегляд форуму за рядками „Назва теми” та „Опис теми” – досить розповсюджена практика. Також обирайте розділ, котрий найбільше підходить для Вашої теми. У всіх розділах форуму нові теми, опис їх та назва мають бути максимально змістовними. Забороняються посилання на відео/фото/аудіо та інші матеріали без опису змісту. Публікація новин без висловлювання своєї думки заборонена. Адміністрація форуму залишає за собою право вносити зміни в „Назву теми” та „Опис теми”, а також переносити теми у відповідні розділи та/або видаляти теми/повідомлення.
3.7. Забороняється публікувати оголошення про продаж автівок, а також інших товарів чи надання послуг, за інформативність котрих користувач не несе особистої відповідальності.
3.8. Флейм заборонений у будь-яких його проявах.
3.9. Флуд заборонений у будь-яких його проявах.
3.10. Оверквотинг (overquoting) недопустимий. Якщо Ви цитуєте повідомлення іншого учасника, використовуйте спеціальні теги „Quote”, попередньо видаливши із цитати усе зайве, включно зі смайлами та картинками. Множинне цитування у Вашому повідомленні дозволено, але у будь-якому випадку розмір цитати не повинен перевищувати 7 – 10 рядків на одне цитування. Залишайте у цитаті лише ту частину повідомлення, на яку відповідаєте. Адміністрація форуму залишає за собою право вносити зміни у повідомлення, у яких будуть виявлені порушення, а також видаляти такі теми та повідомлення.
3.11. Заборонено обговорення тем, закритих модератором. Будь-яке обговорення дій модератора дозволено виключно шляхом особистого листування. Відкрите обговорення на форумі вважається грубим порушенням цих правил. Право на рішення визнання теми або повідомлення таким, що не відповідає цьому правилу, має лише адміністрація і воно не підлягає обговоренню.
3.12. Заборонено розміщення повідомлень, котрі не несуть в собі корисної інформації. Економте час інших людей. Особливо суворо цього пункту слід дотримуватися у розділах „Ремонт”, „Купівля”, „Продаж”. Право визначення корисності інформації цілком і повністю покладається на адміністрацію. Теми і/або повідомлення, що не відповідають цьому пункту, будуть видалені.
3.13. Грамотність. Помилки можуть робити всі, однак велика кількість у Ваших повідомленнях орфографічних помилок може бути витлумачена як неповага до учасників форуму. Систематичне та неодноразове перекручення слів мови, котрою пише учасник, у тому числі і так званий „олбанский язык”, вважаються проявом неповаги до учасників форуму. Вас можуть попередити або навіть закрити доступ до форуму.
3.14. Заборонено розповсюджувати спам у темах та в особистих повідомленнях. Порушник цього пункту безстроково блокується або видаляється його акаунт (на розгляд адміністрації) без повідомлення про причини блокування/видалення. Тому рекомендуємо зберігати пароль до Вашого облікового запису та не передавати його третім особам.
3.15. Заборонено одному користувачу створювати два та більше акаунти (облікові записи). Окрім того, користувачу заборонено писати на форум з інших акаунтів (друга/брата/дружини/подруги тощо) у той час, коли власний акаунт заблокований („забанений”). У разі використання іншого акаунту він безстроково блокується/видаляється, а основний акаунт порушника додатково блокується строком на 30 діб без повідомлення порушнику про причини блокування. При повторному порушенні цього пункту правил акаунт порушника блокується строком на 180 діб. Третє порушення цього пункту призводить до безстрокового блокування акаунту порушника.
3.16. Адміністрація форуму не несе відповідальності за листування користувачів особистими повідомленнями; якщо Вас образили, модератор чи адміністратор не зможе відреагувати на вашу скаргу, тож додайте такого нечемного користувача в „Ігнор”.
3.17. Діяльність форуму підпадає під юрисдикцію законодавства України. У випадку здійснення користувачем правопорушення, а також здійснення правопорушення стосовно користувача, адміністрація форуму залишає за собою право розкрити всі особисті дані таких користувачів за офіційним запитом правоохоронних органів.

4. ПРАВИЛА ДЛЯ СПЕЦРОЗДІЛІВ
Під виключення з правил стосовно написання тем і повідомлень підпадають такі розділи:
4.1. Курилка.
Розділ призначений для спілкування на теми, місця для яких не знайшлося в інших розділах форуму, або написаних у манері, неприпустимій в інших розділах. Тобто це – пісочниця для дорослих.
4.1.2. Доступ до цього розділу надається користувачам, число повідомлень яких більше 250-ти.
4.1.3. Розділ не модерується у звичайному розумінні цього слова. Технічний контроль за ним здійснюють два координатори на власний розсуд, у тому числі видаляють недопустимий, на їх думку, контент.
4.1.4. Усе спілкування у розділі відбувається суворо у межах розділу і не виходить за них у будь-якому вигляді.
4.1.5. Спілкування у цьому розділі є цілком добровільним, з повним прийняттям особистої відповідальності за таке рішення для всіх учасників форуму на спільній основі.
4.1.6. Лічильник повідомлень у цьому розділі вимкнуто.

4.2. ЖІНОЧИЙ КЛУБ
4.2.1. Жінка завжди права. Якщо Ви не згодні – до побачення.
4.2.2. Будь-який пост може бути видалений без попередження.
4.2.3. Розділ модерується слабкою, вразливою статтю, а тому за будь-які образливі пости – RО на 14 діб. (Образливий пост чи ні – вирішують дівчатка).
4.2.4. У розділі забороняється: ? ображати, висміювати дівчат; ? копіювати і виносити на обговорення теми, котрі обговорюються у жіночому розділі, на загальне обговорення форуму. Покарання за порушення цих правил: занесення на „Дошку ганьби”.

4.3. КОЛІЗЕЙ
4.3.1. Цей підфорум створений для обговорення тем, пов’язаних із релігією та політикою.
4.3.2. Зверніть увагу на те, що будь-яка думка, висловлена іншим користувачем, може не співпадати із Вашою. Поставтесь із повагою до точки зору іншого користувача.
4.3.3. Модерування розділу здійснюється шляхом опрацювання скарг користувачів. Модератор самостійно запобігає порушенням у вигляді особистих образ, відкритого мату, а також такі повідомлення: спрямовані на розпалювання масових конфліктів; ті, що мають сепаратистські спрямування; ті, котрі закликають до війни, насилля, тероризму.
4.3.4. За порушення цих правил користувач відсторонюється (бан) від форуму терміном на 1 – 3 доби.
4.3.5. Міра покарання для грубих порушників вибирається модератором в індивідуальному порядку аж до припинення доступу до розділу форуму або блокування доступу на форум (бан) на тривалий термін.

4.4. РЕГІОНИ
Модерування розділів відбувається у відповідності із загальними правилами. Флуд та флейм у регіональних розгалуженнях дозволяється на розсуд модераторів розділів.

4.5. БАЗАР
4.5.1. Розділ призначений для розміщення приватних оголошень.
4.5.2. Публікація оголошень стає можливою для користувачів зі строком реєстрації не менше 30-ти діб.
4.5.3. При створенні теми стосовно продажу обов’язково:
а) максимально описати товар, що пропонуєте: його стан, дефекти, можливе застосування, каталожні номери тощо;
б) вказуйте ціну, варіанти оплати, можливість торгу та варіанти відправки;
в) використовуйте якісні фотографії пропонованого товару; (інструкція);
г) вказуйте контакти для зв’язку: e-mail, Skype, телефон тощо;
д) продаючи гуму, вказуйте сезонність і кількість у назві теми, а розмір – в її описі;
е) продаючи диски, вказуйте тип (залізо, литво тощо) у назві теми, а розмір – у її описі.
4.5.4. Заборонено:
а) розміщувати посилання на сайти з продажу автомобілів чи інших товарів;
б) занадто широко використовувати елементи оформлення оголошень (розмір шрифту, колір тощо);
в) розміщувати свої оголошення стосовно продажу в чужих темах, ? коли можете запропонувати дешевше і краще, – створіть свою власну тему.
4.5.5. Підйом теми можливий не частіше одного разу на 7 днів, а також при зміні ціни, умов продажу.
4.5.6. Після продажу товару або втрати актуальності закрийте тему самостійно або повідомте про це модераторам розділу за допомогою особистого повідомлення або в системі скарг.
4.5.7. Публікація комерційних оголошень (тобто з метою систематичного отримання комерційної вигоди) здійснюється за узгодженням з адміністратором з реклами (Администратором по рекламе).
4.5.8. Теми, оформлені з порушеннями вимог, викладених вище, закриваються (для дооформлення) або видаляються за рішенням модераторів розділу. За систематичне порушення правил розділу користувачу може бути заблокований доступ до розділу чи форуму – за рішенням адміністрації.

5. РЕКЛАМА НА САЙТІ
5.1. Реклама на сайті можлива лише за узгодженням з адміністратором з реклами. Для цього користуйтесь можливістю написання особистого повідомлення або формою зворотнього зв’язку.

6. КОМЕРЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ
6.1. Публікація повідомлень комерційного характеру на форумі допускається тільки зі згоди Адміністратора по рекламі.

7. АДМІНІСТРАЦІЯ ФОРУМУ
7.1. Організаційна структура адміністрації форуму складається з двох Координаторів, Технічного Адміністратора, Адміністратора по рекламі та модераторів розділів.

8. ЗВЕРНЕННЯ ДО АДМІНІСТРАЦІЇ ФОРУМУ
Звернення до адміністрації форуму слід здійснювати шляхом особистого листування у такому порядку:
? до модератора форуму – з усіх питань, пов’язаних із його розділами форуму;
? до координатора – з питань, відповіді на які Ви не змогли отримати від модератора форуму, а також з інших питань, вирішення котрих не входить до компетенції модераторів; також координатор приймає скарги на дії модераторів;
? до технічного адміністратора – з технічних питань, пов’язаних із роботою форуму;
? до адміністратора з реклами – з питань розміщення реклами та публікацій тем комерційного характеру в розділі „Автобазар”;
? до головного адміністратора – у випадку неможливості вирішення питання з жодним із перерахованих вище членів адміністрації форуму, але перед тим, як писати, переконайтеся, чи зверталися Ви спершу до потрібної інстанціїї.
8.2. При звертанні до адміністрації форуму зверніть увагу на чіткість формулювання теми питання: зрозуміло, чітко та максимально стисло викладіть суть поставленого питання. При зверненні до вищої інстанції обов’язково додайте історію листування з нижчими інстанціями. При недотриманні цього пункту звернення розглядатися не буде.
8.3. Звернення, які відправляються адміністрації, не повинні містити CAPSLOCK, трансліт та ненормативну лексику ні в тексті листа, ні в його заголовці. Право на прийняття рішення про визнання листа таким, що не відповідає саме цьому розділу, залишається за адміністрацією і не підлягає обговоренню.

9. ПОРУШЕННЯ ТА ПОКАРАННЯ
9.1. Створюючи тему чи залишаючи перше повідомлення на цьому ресурсі, Ви автоматично підтверджуєте, що з правилами форуму ознайомлені, вони Вам зрозумілі, і Ви повністю з ними згодні.
9.2. У кожного користувача у профілі є рядок стану порушень (від 0 до 10). У цьому ж рядку з’являється опис причини, з якої винесено користувачу попередження .
9.3. У випадку порушення користувачем правил форуму, адміністрація застосовує до порушника санкції згідно з пунктами цих правил.
9.4. Правилами передбачені такі санкції:
? попередження, ? виноситься за незначні порушення і призводить до зростання рівня попереджень у графі покарань користувача;
? премодерація, ? модератор може поставити користувача на премодерацію повідомлень, і лише після перевірки модератором вони можуть бути опубліковані в темі;
? режим RO – тільки читання: користувач має доступ лише до читання форуму без права написання повідомлень, термін накладання цього покарання визначається правилами форуму;
? безстрокове блокування/видалення акаунту порушника (на розсуд адміністрації) без повідомлення порушнику про причини, – найсуворіший вид покарання, виноситься при систематичному грубому порушенні правил форуму; також безстрокове блокування акаунту відбувається у випадку отримання користувачем 10 балів попередження (100% заповнення рядка попереджень).
9.5. Накладає санкції модератор з чітким і повним зазначенням причини та з посиланням на пункт правил, який було порушено.

БУДЬ-ЯКІ ОБГОВОРЕННЯ ДІЙ ТА САМОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ЗАБОРОНЕНІ У ВІДРИТОМУ ФОРУМІ

Рішення адміністратора остаточне і не підлягає обговоренню та оскарженню.

10. ВИСНОВОК
10.1. Адміністрація залишає за собою право змінювати і доповнювати ці правила.
10.2. Дата останніх змін вказується зверху правил.
10.3. Користувач повинен сам відслідковувати зміни, які вносяться до правил.