Власники автівки з кондиціонером, мабуть не раз стикалися з проблемою встановлення температурного режима в салоні авта, літом - захолодно, зимою - жара

Не раз зустрічав, і не тільки на нашому форумі, запитання про можливість переобладнання кондюка під кліму на ООБ (на ОВБ питання розкрито на одноіменному форумі

Після перелопачення схем, телефонної консультації з SPIK, моніторінгу цін на комплектуючі було прийнято однозначне рішення - СТАВИТИ.
Що нам потрібно:
-Кожух пічки під клімат в зборі.

-Панель + модуль клімата.

- "Йожик" (регулятор обертів вентилятора обдуву)
-Датчик сонця (на торпеду)

-роз"єми клімата (я брав весь підторпедний жгут)

-Кнопки "ЕКО" режиму і рециркуляціїї.
-дуже бажана наявність напарника (працював в 99% сам - ну його нАх, навіть послати нема кого

І так мали ми невзрачну, убогу, стандартну панель керування температурою в салоні з, якою без вагань прощаємось (ще раз подумайте чи воно вам потрібно

Якщо ви не знаєте, чи не вмієте зняти панель, то вам тра терміново міняти розділ, усугублятись по даному питанню я не буду, лишень приведу одну з ссилок, яких тьма

Оскільки я прийняв рішення не розгерметизовувати !!! систему кондиціонера, то секаса трошечки добавилось

Такий вигляд має салон без торпеди

Для зняття кожуха необхідно відкрутити два дуже підлих шурупа з моторного відсіку, акурат за мотром, я реально зацінив труд гІнІколога

Процедура виймання, я би сказав - знімання, старого кожуха з випарювача, є не з приємних, але абсолютно виконуваною

Такий вигляд має випарювач без свого кожуха:

Слідуючим етапом даного міроприємства було встановлення "йожика", ось тут хотілось би внести рекомендацію, що до придбання розширеного пакету для клімата, - по можливості придбайте "воздуховод" під дану приблуду, я не купував його, тому прийшлось вирізати отвір під нього самому, старий резистор був залишений на свому місці, а новий був встановлений на герметик і для надійності прикручений чотирьма саморізами. На фотках даний "воздуховод" до і після відповідно. Отвір прорізався по зробленій шилом перфорації, посадочного місця під "йожик" в мене не було.

Подальша зборка (установка/натягування

На цьому був завершений перший день трудів праведних

Новий день почався з ранішніх процедур

Трохи помучившись беремо

У нижній частині схеми показаний жовтий роз"єм клімата, що вже є розведений на кожусі, а верхня частина - сама цікава, яку нам і треба реалізувати, оскільки я мав майже повний підторпедний жгут я його розпушив і згідно схеми воплотив у життя, причому з першого разу

Після успішного запуску і провірки системи, приступаємо до монтажа датчика сонця на панель, інструмент - шило, паяльник, напильники.

Зворотня установка торпеди не викликала особливих трудностей, не враховуючи дабл-ефекту

Побічним ефектом, виплив злетівший роз"ємчик теператури ОЖ на приборку, це, як наслідок відкручування/закручування шурупів в моторному відсіку.

На запитання, чи воно того вартує, відповім, що вартує, так, що хто сильно хоче сильно отримає

Дякую за увагу

Изменено: STELS, 10 Май 2012 - 21:35