Здравствуйте, уважаемые форумчане!
Подскажите пожалуйста, где можно извлечь обломанную свечу накала на Опеле 1,3 CDTI? И по цене сориентируйте, если можно.
Заранее благодарю за ответы.
Изменено: HotIce, 19 Декабрь 2018 - 12:45
Опубликовано 29 Декабрь 2018 - 12:43
HotIce,Якщо не боїшся і є прямий доступ до свічки то пробуй сам.Там головне рівно дирку просверлити.
https://www.instruct...ken-Glow-Plugs/
Опубликовано 31 Декабрь 2018 - 10:26
TPAKTOPICT, Та, мабуть, що так i прийдеться робити, бо у мiстi об'iздив багато СТО, та нiхто не хоче братися без зняття голови :(
В тебе ж є стара свічка.Обломай її спробуй цю процедуду зробити.Коли вже вкрутиш болта зажми свічку в тиски і зроби процедуру витягування.Сам тоді впевнишся наскільки це реально і тренінг не помішає.Там є приписки-болт з гайкою мають бути високої твердості,витягувати свічку на повністю прогрітому моторі.Удачі.А ще одне,першу проходку зробити тоньшим свердлом для центровки.
Тут відео як професійним набором витягують.Процес той самий.
Про сверло я неправильно перевів,треба виготовити таке як на відео,не думаю що то проблема.
Опубликовано 31 Декабрь 2018 - 12:47
TPAKTOPICT, цэ нэ бильше ниж нэпрывъязана до реалии (до цього мотору) тэория..
ЗЫ. глянь ЯКА свичка накалу на цьому мотори... (из розмирами)...
А ще одне,першу проходку зробити тоньшим свердлом для центровки.
Изменено: Alex Эвакуатор, 31 Декабрь 2018 - 12:47
(О67)96О3171
(О93)2272О25
ТОЛЬКО эвакуатор!!!!!
Опубликовано 31 Декабрь 2018 - 14:27
TPAKTOPICT, там максимальная толщина той свечи - 7 мм... а длина - 12 см... сверли на здоровье!..
головку завжди можна зняти.
ну-ну..
ЗЫ. тока съем-установка ГБЦ на ТАКОМ моторе... по работе савсем чуть-чуть до капремонта не дотягивает...
Изменено: Alex Эвакуатор, 31 Декабрь 2018 - 14:29
(О67)96О3171
(О93)2272О25
ТОЛЬКО эвакуатор!!!!!
Опубликовано 03 Январь 2019 - 10:18
Сусід заламав свічку на такому моторі, йому викрутили без зняття головки за 1000 грн..
Оце таке хотілося б знайти у своєму місті.
А найкращий варіант взяти стару свічку і сходити до токаря.Він ії розріже,обміряє і скаже яка там різьба пасує.А ще краще показати відео і попросити зробити простенький іннструмент для цієї справи.
Стару свічку вже давно розрізав, з токарем толковим міркували над моєю проблемою і відео я йому показував, але ж це останній хід, а спочатку спробував знайти людину, яка цим займається професійно.
І дякую всім небайдужим гарним людям, які відгукнулися
Изменено: HotIce, 03 Январь 2019 - 10:18
Опубликовано 07 Январь 2019 - 14:11
1. Нарізаєш різьбу в обломаній свічці. 2. Купляєш прут з різьбою і трохи гайок та робиш з нього зворотній молоток. 3. Напшикай туди карбклінера. Я за пару днів три свічки так вийняв. В 1.9 правда, але не думаю, що різниця суттєва
Изменено: antols, 07 Январь 2019 - 14:12
Опубликовано 07 Январь 2019 - 14:34
зворотній молоток
или я ченго то недопонял?...
. В 1.9 правда, але не думаю, що різниця суттєвануу суттева-несуттева.. а оно на 2мм толще и немного короче...
(О67)96О3171
(О93)2272О25
ТОЛЬКО эвакуатор!!!!!
Опубликовано 09 Январь 2019 - 09:30
хорошо ежели у ТС-а так же...
Як раз у мене навпаки, свічка зламалась вище різьби і вона залишилась у головці :(
На роменской, в интернете найдешь точный адрес, есть контора некого Соловченко, занимается ремонтом ГБЦ, у них вроде как мне сказали есть человек занимающися извлечением обломаных свечей
Дякую за пораду. Буду дізнаватись.
Опубликовано 18 Январь 2022 - 13:07
Изменено: budko85, 25 Январь 2022 - 15:13
Опубликовано 19 Январь 2022 - 09:29
budko85, точно мав таку саму проблему.
Але викручував на СТО, вартість 500 грн/свічку.
По факту в мене була обломана лише одна, а іншу викручували довго, просто за допомогою пшикань і замочування вд-40.
Взяв майстер 1000 грн, і "програвся" майже весь день.
Іноді при вмиканні запалювання загорається машинка з ключиком, то я ще раз провертаю ключем, і помилка зникає.
Але тепер в -20 заводиться без всяких проблем і не троїть.
Опубликовано 25 Январь 2022 - 15:10
Іноді при вмиканні запалювання загорається машинка з ключиком, то я ще раз провертаю ключем, і помилка зникає.
В мене завжди помилка висвітлюється. Навіть тоді, коли скидую її через OP-COM, вмикаю запалення при перевірці ЕБУ дальше сигналізує цю помилку і світить "машинка з ключиком.
Переміряв вже всі свічі на споживання силу току (на холодну свічки всі одинаково. Споживає від 18Ампер і по мірі розжарювання знижується до 10 Ампер). Щодо опору вище писав найстаріша cdsxf 0,6Ом всі три нові 0,9-1 Ом. Накінець вже поміняв і її теж. Все таки дальше світить зараза. Зникає тоді, коли система охолодження нагріється від 73 градуси целсій або вище і після того глушу двигун і заводжу. Або десь контакт поганенький буду скривати ковпаки і чистити... причину маю вияснити не заспокоюсь, але це питання часу.
Изменено: budko85, 25 Январь 2022 - 15:12
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых