Ну глобус так глобус..
Тільки що знов погуглив про пандемію..
https://www.reuters....o-idUKKCN20I0PD
WHO says it no longer uses 'pandemic' category, but virus still emergency
ГЕНЕВА (Reuters) - Всесвітня організація охорони здоров'я більше не використовує термін пандемія, але спалах коронавірусу COVID-19 залишається міжнародною надзвичайною ситуацією, яка, ймовірно, пошириться далі, заявив речник у понеділок.
Як і твоя.
Так что ж ты так рьяно выступаешь против карантина? 
я за підхід до всього з розумом, бажано з підтвердженнями цифрами, у нас від серцево-судинних за останні місяці померло під сто тисяч, від наслідків карантину по різним причинам( економічним, психологічним, побутовим) загнеться ще більше, і того за цей рік положим півмільйона, ще в подальші роки цифра відтоку на тлі поганої економічної ситуації людей від безвиході в інші країни на заробітки буде рости, і тд, зате коронавірус «побороли».
Ну если ограничения коммуникации не дают результат....
Надо мировым светилам подсказать, что карантин - это профанация. 
:
ну якщо ти хочеш бачити тільки те що тобі кажуть то це чисто проблема твого вузького коридору мислення, без образ, карантин не профанація, тільки я от наприклад бачу помисли світових світил в іншому ракурсі і сенсі карантину, об’єктивно нинішня епідемія в всесвітню пандемію по масштабам непролазить, це факт, а от зупинка економіки всього світу з зменшенням витрат вуглеводнів на 20-25% це факт, ціна нафти 15$ барель теж факт, здування фінансових « пузирів» теж факт і тд, я бачу у цьому суть карантину, особо ряно у своїх висновках переконувати не збираюсь, у кожно є або ні своя голова на плечах.