Всім привіт, давно не бував тут з очевидних причин а також тому, що ведерко 2+ роки пило тільки бензин, а не мою кровушку:) Але як завжди у мене, знов з'явилась якась неочевидна фігня, а саме оберти на прогріту залишаються як в режимі прогріву, десь на +-900. При цьому звісно немає жодної помилки, корекції майже в нулях, може там щось скачуть +-1-2% туди-сюди навколо нуля. Їде нормально, навіть ізя цього разу здається не переймається цим(може поки що, бо це тільки 3-4 дні). По елм не видно жодних некоректних показів. Пробував зняти роз'єм з лямбди - оберти спочатку опустились куди потрібно, так проїхався пару км, знов дещо піднялись, але не так високо. Тобто взагалі без корекцій стає блище до норми, але теж щось не те. Но в мене в голові всплило тільки те, що це знов десь підсос повітря, бо якщо датчики в нормі, то щось йди мимо каси..
Ну я пам'ятачи минулу історію, яка закінчилась підсосом через ЕГР, а точніше його шов, поїхав одразу на димогенератор, думав зараз одразу буде швидкий діагноз:))) Димоген підрубили до якоїсь напевно вакуумної трубки позаду мотора. Дим пішов з датчику температури повітря, який стоїть перед дросельною, тобто там пофіг і він у всіх такий(пам'ятаю з минулого разу), також з під цього ж патрубка, де він надітий на дроссельну (хомут був не до кінця дожатий чомусь), але також це не може впливати, бо це до дросельки, а розходоміру на Z16XE1 немає. І третє місце - ЕГР, прямо з отвору в ньому.
20241027_094040833_iOS_resize.jpg 90,05К
19 раз скачано
20241027_094021345_iOS_resize.jpg 106,98К
23 раз скачано
20241027_093935438_iOS_resize.jpg 79,72К
18 раз скачано
Тут відео з димогеном, хз як вбудувати ютуб сюди
https://youtu.be/pUA3YV78pGk
Я у мами діагност і сам такий розумний заказав нового єгорку, але пам'ятаючі стару історію, заказав самий дешевий з знайомих назв - Фебі, за пів ціни Пірбурга :)) Міняється легко, гордий собою це зробив, завів і як завжди обломився... Ніфіга це не змінило... Звісно я не чекаю, що тут хтось поставить діагноз, але мене просто дуууже цікавить один момент у всьому цьому:
1) На холодну я прикладав пальця до цього отвору і з нього дуло наружу, думав це якийсь аварійний клапан чи шось таке до встановлення нового
При цьому всі навколомені казали, що не може бути отворів і це точно місце підсосу повітря.
2) На новому Фебі тягне всередину через цей отвір! Тут взагалі не розумію як так. Не може ж бути, щоб розробили систему з подачею повітря(хоч і дуже малою) повз повітряний фільтр.
3) Знайшов одного знайомого з таким самим мотором, але без будь-яких проблем, як він вважає У нього з цього отвору видуває
Що це за отвір взагалі, навіщо він в констрцукції?
4) І головне, що я не можу зрозуміти: коли переміг минулу болячку заміною ЕГР, я поїхав на димоген повторно і диму там вже не було, тож як звідти дує навіть на машині без проблем?
Якщо є хтось з моторами з ЕГР хеп або хе1, будь-ласка, заведіть авто і поки там не гаряче, заткніть цей отвір пальцем, куди у вас дує і чи взагалі?
Або може хтось знає що це за отвір в ньому і як так може бути, що димоген одразу там показує пробоіну?
Изменено: ostr, 28 Октябрь 2024 - 17:27