Реклама

"Колійність" на Vectra C
Опубликовано 17 Ноябрь 2024 - 14:20
Десь колись читав на якомусь форумі/сайті, що у у даної моделі є деякі "приколи" з проблемою "колійності" на розбитій фурами дорогами з колією.
Машину починає кидати по коліям з асфальту.
Ось така проблема і у мене виявилась. Як завжди, думаєш на кермову рейку і все що з нею зв'язано. Але люфт зовсім мінімальний (хрестовина в моторному гуляє зовсім трошки). Сама рейка хз, але при максимальному обертанні туди-сюди абсолютно ніяких звуків чи ще щось підозрілого.
Був якось на СТО, міняли трохи ходовку, зробили ревізію і сказали, що в мене були відкручені трохи болти передні на підрамнику, ще й давно дуже, бо заіржавіли, затягнули їх трохи і все що треба замінили.
Важелі оригінальні ще, нормальні, без люфта.
Кермо крутиться норм, без якихось лишніх звуків і просідань.
Але....
Коли їдеш по ямам - норм, все спрацьовує як треба, коли ж їдеш по буграм і там ще є колія від вантажно транспорту - пиши пропало.
Починає кидати із полоси в полосу.
Може у когось було таке?
Чи це рейка все-таки під заміну?

Опубликовано 17 Ноябрь 2024 - 15:30
Втулки підримника можуть впливати настільки, що авто просто носить туди-сюди на коліїї? Без стуків у рейці і передній підвісці?
Тобто підрамник видкрутився повністю?
Изменено: _WizarD_, 17 Ноябрь 2024 - 15:31

Опубликовано 17 Ноябрь 2024 - 16:06
Після "затягування" треба зробити развал.
Втулок у подрамнику немає.
Тільки 4 сайлентблока.
Яка гума зараз на автомобілі?
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 17 Ноябрь 2024 - 18:41
Втулок у подрамнику немає. Тільки 4 сайлентблока.
Ооо, будем зараз в термінологію гратись?)) Сайлент - для досить значних крутильних моментів, а підрамник наче нікуди не крутиться)) Одне поняття включає інше...
ПС. Для ТС: геометрія кузова, підвіски кожного авто по різному "переварює" низький профіль шин. До речі, ти не відповів на запитання про параметри колес і якість гуми...
195/65 R15 і 235/35 R19 стають на Вектру С, але вести будуть себе досить різно))
Изменено: Юрий Сергеевич, 17 Ноябрь 2024 - 18:50
ПТН ПНХ
Опубликовано 23 Ноябрь 2024 - 23:03
Усім ще раз Привіт! Дякую за відгуки!
Вибачаюсь, але трохи запара...(((
Гума і колеса стандартні.
Просто так вже кидає, що їхати треба на СТО зовсім скоро.
ХЗ що там, як глянуть - відпишусь обз.
На рахунок розвала після затягування підрамника однозначно - так, але на прямій дорозі їдеш прямо туди куди їдеш, кермо не веде.
Машина до того як я сів за кермо довго стояла десь в німецькому містечку у гаражі, але довгенько...

Опубликовано 23 Ноябрь 2024 - 23:30
на прямій дорозі їдеш прямо туди куди їдеш, кермо не веде.
А часом не прискіпливо ти до машини? Може таки резина? Бо при нормальному розвалі прям кидати авто - ну хіба шо шарова і то на швидкості 60+, і то її на СТО не повинні були не помітити. Або таки СТО "чудове"
0677164282, 0500656376 (Telegram, WhatsApp, Signal)
У Viber НЕ відповідаю
Опубликовано 25 Ноябрь 2024 - 18:53
Ні, 19 - то вже тюнинг... будуть гірше працювати без вдосконалення підвіски.
У мене на кліо стояли 205/35 р17 , але підвіска під них заточена (з Німеччини). Про колійність на трасі не скажу, бо з західної віз їх в салоні. Для дороги взяв додатково 15* на зимовій))
ПТН ПНХ
Опубликовано 01 Декабрь 2024 - 14:44
Ото катки!Ні, 19 - то вже тюнинг... будуть гірше працювати без вдосконалення підвіски.
У мене на кліо стояли 205/35 р17 , але підвіска під них заточена (з Німеччини). Про колійність на трасі не скажу, бо з західної віз їх в салоні. Для дороги взяв додатково 15* на зимовій))
3.JPG
Клиоисаммпо себе комфортный тазик но на 17шках.... Как она едет?
В штатах до последнего времени ABS не на всех машинах ставилась ( не легковых)...До речі, в штатах не поспішають повально переходити на низький профіль.
Да и дороги в штатах не очень. Как ни странно в Нью Йорке вообще не огонь.
Опубликовано 01 Декабрь 2024 - 14:52
Кастер не влияет на такое поведение?Але....
Коли їдеш по ямам - норм, все спрацьовує як треба, коли ж їдеш по буграм і там ще є колія від вантажно транспорту - пиши пропало.
Починає кидати із полоси в полосу.
Може у когось було таке?
Чи це рейка все-таки під заміну?
Ну или не родной вылет дисков....
Колдобинах и ямахВ чём "неочесть"?
Интерстейтов не касается)
Опубликовано 01 Декабрь 2024 - 15:22
Как она едет?
Нормально, хребет в труси не випадав)) тиск десь біля 3-2.8... Підвіска під колеса. Продав Кліо (комплектація жирна: 1.6, на карті, безключ, кліма, корнер лайтс, етс...)
тітоньці в Смілу, захтіла на 15* литві, вигляд став так собі та й кліренс малий (на підйомник загнати ще той квест). А 17* купив молодий воїн дружині на Сандеро. А гума поїхала в столицю на низьку октавію на ра-та-та-та... вмирати))
Изменено: Юрий Сергеевич, 01 Декабрь 2024 - 15:25
ПТН ПНХ
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых