короче поменял я термостат!!! Но температура на приборной панели как показывала 80 градусов так и показывает, на холостом ходу доганял ее до показаний 90-95 градусов и вкл. вентилятор, электрик мой говорит что датчик рабочий, по той причине что показания Лаунча совпадают с приборкой ... как добиться того чтоб температура на приборке отображалась верно ??? темостат открываеться при 92 градусах.
Розповім про свою історію з термосом...
Якраз перед повномасштабкою вийшов з ладу ще на той час рідний термос, симптоми ті ж самі, робоча температура по трасі була десь 78 градусів, прогріти авто на місці було нереально, патрубки гарячі, пічка гріла добре. Дочекавшись весни, замовив оригінальний gm термос, замінив разом з ОР. Авто стало прогріватися на холостих як треба, під час руху 86-87 градусів, як і завжди було на рідному термосі. Десь рік так поїздив і в один прекрасний момент, ситуація повторилася. Стрілка знову вище 80 не піднімається, пічка гріє, патрубки гарячі. Всі ті ж симптоми, термос або дуже рано відкривається, або заклинув. Рідний не був заклинувший, потім тестував його в каструлі з окропом, відкривається вже на 65-70 градусах (влітку в заторах пєсня:)) і повністю закривається, що могло статися з 20ти річним термосом....) Так от, новий оригінальний термос, невідомо скільки міг пролежати на складі, та і з оригінального на 100% там тільки може бути корпус, сам же термостат ноунейм. Зараз знову чекаю весни, буду ставити новий термос(картридж) в старий корпус. Картридж wahler. Ніби відгуки норм на цього виробника, візуально точно такий же як оригінал, штамп дати присутній як в оригіналі. Так що нове, не завжди робоче...
p.s. На рахунок стрілки на приборці, в мене чітко показники elm співпадали з показниками стрілки на всьому діапазоні шкали приборки.