Купив собі таке гарне авто, як Opel Signum, 2007-го року випуску з оригінальним пробігом 270 ткм. В машині все подобається, окрім проблемного двигуна Z30DT.
Симптоми доволі характерні при їзді по місту все ок, якщо придавити на трасі, починає давити гази в систему охолодження.
Наскільки я почитав, це не ремонтується. Ну або це не рентабельно.
Постало питання, що з ним робити?
Замінити на робочий 3.0? Наскільки я зрозумів, вони всі проблемні.
Бачив пораду десь на Драйві, свап на Z19DTH. Однак про реальний подібний досвід нічого не знаходив. Чи стане він на АКПП від Z30DT? По назві коробки однакові. Що окрім двигуна з навісним треба докупляти?
Глянув ціни Z30DT без навісного від 350 Євро в Польщі, Z19DTH біля 600 Євро з навісним.
Чи продати його поки він їздить? Це останній варіант. Все ж машина мені подобається. Гарна комплектація, фактично топова, крім вентиляції сидінь, автономки і холодильника. Пакет OPC-Line. Кузов весь в рідній фарбі, відмінний стан як ходовки, так і салону.
Справа в тому, що брав я її, як авто не на ходу за 700 Євро. В неї лопнув патрубок охолоджуючої рідни під теплообмінник ЄГР (зрозуміло чому). Заміти його на цьому двигуні доволі важко, бо він знаходиться в розвалі блоку. Цей патрубок я замінив і катаюсь зараз.