Добрый день. Опель Зафира 1.7 2009г. Проблему создал криворукий мастер , который делал ремонт мне парктроников и искал решение в подрулевом переключателе ,для чего разбирал его и потом собирал. После разборки правый переключатель перестал двигаться в перед (функция включения заднего очистителя) данный дефект я заметил и заставил горе-мастера исправить. Он снова разбирал и собирал подрулевой переключатель. После этого стал рычаг двигаться,но имеем следующую проблему: * при нажатии правого переключателя дворников включается задний дворник и омывание стекла заднего и ни каким методом выключить омывание не возможно пока не передергниш зажигание. Вопрос: КАК ЛЕЧИТЬ?
Вариант иди опять к горе-мастеру не вариант, он под пытками сказал что он все правильно в этот раз собрал.
Реклама

Переключатель работы стеклоочистителей.
Опубликовано 11 Январь 2025 - 09:28
Опубликовано 11 Январь 2025 - 19:42
+++, тим більше, що виймається він дуже просто для підстановки. Зафіри чи Астри навколо часто мають бути, можна попросити, якщо знайомі єЗаменишь рычаг и станет ясно нужно ли менять под рулевой полностью
Надіслано від мого M2102J20SG, використовуючи Tapatalk
Опубликовано 12 Январь 2025 - 17:57
подивився по ссилці як знімати ричаг , та побачив що на ньому і нема чому ломатись. Хіба не правильно він його установив що повпливало на неправильну роботу системи заднього двірника
а встановлювати також треба з шпилькою чи просто вставити ричаг до упору ?
Опубликовано 12 Январь 2025 - 18:29
Без шпильки, просто назад всунути
подивився по ссилці як знімати ричаг , та побачив що на ньому і нема чому ломатись. Хіба не правильно він його установив що повпливало на неправильну роботу системи заднього двірника
а встановлювати також треба з шпилькою чи просто вставити ричаг до упору ?
Надіслано від мого M2102J20SG, використовуючи Tapatalk
Опубликовано 13 Январь 2025 - 13:18
Це фото лівої ручки (поворот\світло), комплектації різні, гола та з контактною групою, яку, швидше за все і пошкодили, як на другому фото(обведено). Тож права, сподіваюсь, теж повинна мати різні комлектації поставок. Тобто шукати з контактною групою. Може б\у в задовільному стані.
Але таки варто з'ясувати, що на самий стрекозі сталось з контактними доріжками, які перемикаються контактами на ручці.
Опубликовано 13 Январь 2025 - 13:26
Може хтось вже стикався з даними симптомами.
Опишу ще раз: Коли перший раз криворукий там лазив після зборки підрулювого правий ричаг перестав рухатись вперед і були попутані функції роботи при натисканні вниз було не одноразовий взмах а махання з обмиванням.
Коли криворукий поліз туди вдруге виправляти свої дії. , то сталось те що зараз: вверх - все правильно починає махати передній двірник , в низ - одиночний взмах, якщо на себе обмивання переднього і очистка І ПАРАЛЕЛЬНО ЗАДНІЙ МАХАЄ І ВИЛИВАЄ ВЕСЬ БАЧОК РІДИНИ БО ВИМКНУТИ ЙОГО МОЖНА ТІЛЬКИ ЗАГЛУШИВШИ АВТО. Якщо натиснути вперед і тримати то вода перестає литися ззаду і задній двірник затихає як тільки відпускаєш ллється вода і махає задній двірник поки не вимкнеш запалювання.
Це фото лівої ручки (поворот\світло), комплектації різні, гола та з контактною групою, яку, швидше за все і пошкодили, як на другому фото(обведено). Тож права, сподіваюсь, теж повинна мати різні комлектації поставок. Тобто шукати з контактною групою. Може б\у в задовільному стані.
Але таки варто з'ясувати, що на самий стрекозі сталось з контактними доріжками, які перемикаються контактами на ручці.
Права без контактів у мене , проста пластмасова болванка.
Опубликовано 13 Январь 2025 - 13:43
Права без контактів у мене , проста пластмасова болванка.
Контактна частина на стрекозі залишилась.
https://ecooparts.co...-h-caravan.html
Опишу ще раз:
Він, швидше за все, погнув оті тоненькі маленькі контакти і при рухах ручки відбувається хаотичне замикання контактних доріжок на платі, які комутують резистивний ділитель напруги, котрим задаються режими роботи контроллера двірників\омивача. Режим нештатний, екстримальний і неприпустимий, оскільки контролер падає в некерований режим. Я б не грався тією ручкою в теперешньому стані щоб не ухайдокать контролер в СІМ- модулі. Якщо це вже не зроблено...
Опубликовано 13 Январь 2025 - 14:57
Ніяких трьох сторінок - кінець. На фото рішення проблеми. Сидів смикав ричаг омивача і зловив таке положення при якому вода на заднє скло переставала литись. Поки так буде.
IMG_20250113_140647.jpg 122,8К
14 раз скачано
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых