Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Медична реабілітація безкоштовноНСЗУ

НСЗУ А57001

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
8 ответов в теме

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13109
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2025 - 11:52

https://ncro.com.ua

У Києві, недалеко від залізничного вокзалу, працює Національний центр реабілітації та оздоровлення, де послуги надаються за фінансуванням НСЗУ безкоштовно.

Послуги полягають у тому, що 14 днів з вами на тренажерах або за допомогою різних гімнастичних приладь у малій групі займається кваліфікований тренер-реабілітолог. Група до чотирьох людей з подібними до вашого діагнозами, інколи (нерідко) пацієнт займається з тренером взагалі один. Тривалість заняття як правило 45 хвилин.

Щоб туди потрапити, треба взяти у сімейного лікаря направлення з кодом А57001 "Нестаціонарна медична реабілітація" (зараз, по-моєму, вже без слова "нестаціонарна", але код той же). Потім треба зателефонувати їм за телефонами на сайті і домовитися про візит до лікаря-реабілітолога у цьому Центрі, який уточнить діагноз і призначить за якою програмою буде проходити реабілітація в їхньому закладі. Потім, в залежності від завантаження, призначається розклад занять. У грудні можна було потрапити до лікаря сьогодні на сьогодні і на тренування чекрез пару днів, а у лютому до лікаря через два тижні і на заняття ще через два тижні.

Власного рентгену, УЗД і іншого медичного обладнання у них немає, треба приности з собою знімки і результати обстежень, знімки лікар дивитися вміє.

Фізіотерапії, типу електрофорез, озокерит і так далі, у них немає.

Приймають з усієї України.

Хто знає, скільки коштує заняття з приватним реабілітологом і йому вартість не сподобалася, той оцінить.

Сімейний лікар має право виписати направлення за цим кодом двічі на рік. Інші лікарі - не знаю.

Я був, мені сподобалося, і це справді на 100% безкоштовно.

Якщо ви не з Києва і у вас немає можливості приїхати сюди на фактично три тижні (у вихідні занять немає) заради 45 хвилин на день, то за цим кодом у багатьох містах також надаються подібні послуги і мають бути безкоштовними.

• 0

lame

lame

Авторитет

• Сообщений 28110
  • Гос. номер:AA7233EP
  •  

Опубликовано 01 Апрель 2025 - 14:17

дякуємо за інфу...

треба взяти у сімейного лікаря направлення

Сімейний лікар має право виписати направлення за цим кодом двічі на рік. Інші лікарі - не знаю.

не дуже зрозумів, відповідну форму направлення може надати тільки сімейний лікар, чи профільний також?!

тобто хто може нести відповідальнись за необхідність\бажаність витрат державного кошту?!

загалом звучить привабливо, на щастя зараз не бачу для себе необхідності, але ж час спливає швидко...

і ще цікаво, чи існують якісь обмеження, наприклад за кодами захворювань,

для яких подібний сервіс не розглядається?!

ну наприклад не уявляю як подібна реабілітація зможе допомогти

при захворюванні на пародонтоз чи (гусари малча-ать (с)) якщо "не стоїть" ah.gif

Изменено: lame, 01 Апрель 2025 - 14:40

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13109
  •  

Опубликовано 02 Апрель 2025 - 13:12

Мені давав направлення сімейний і він же розповів про обмеження для них. Чи може це направлення дати травматолог або, наприклад, кардіолог - не знаю, не виключено, і може там і обмеження інші. До речі, направлення від сімейного їхній лікар перебив на своє з тим же кодом, але іншою датою і, звичайно, номером.
Там пацієнти після різних операцій, вивихів, заміни суглоба і тому подібного. Половина пенсіонери, немало військових.
У них досить адекватний кол-центр, можна задати різні питання.

Стосовно пародонтозу (точніше, зараз вважається що його не існує, а є тільки парадонтит, або просто вже трапилась внаслідок його дії втрата кістки), то тобі у заклади типу Періоцентр на Срібнокільській - ціна конь (великий конь), але те, що можна зробити при парадонтиті, вони реально зроблять.
  • 0

lame

lame

Авторитет

• Сообщений 28110
  •  

Опубликовано 02 Апрель 2025 - 13:18

Чи може це направлення дати травматолог або, наприклад, кардіолог - не знаю

зрозуміло... шо не зрозуміло smile44.gif

Стосовно пародонтозу то тобі у заклади

не страждаю, навів виключно для прикладу хвороби,

симптоми якої, пропонований реабілцентр, на мою думку, не здатен полегшити ah.gif

Изменено: lame, 02 Апрель 2025 - 13:18

• 0

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13109
  •  

Опубликовано 02 Апрель 2025 - 13:21

зрозуміло... шо не зрозуміло smile44.gif

не страждаю, навів виключно для прикладу хвороби,
симптоми якої, пропонований реабілцентр, на мою думку, не здатен полегшити ah.gif

Там такого немає у переліку на сайті. Зрозуміло, що тренажерами, еспандерами і так далі це все не лікується.
Хоча там є логопеди і інші спеціалісти. Коротше кажучи, треба читати перелік і запитувати за телефоном.
  • 0

lame

lame

Авторитет

• Сообщений 28110
  •  

Опубликовано 02 Апрель 2025 - 13:24

Коротше кажучи, треба читати перелік і запитувати за телефоном.

як раптом шо, не дай боже, то наберу... bs.gif

• 0

Ник 78

Ник 78

Авторитет

• Сообщений 21290
  •  

Опубликовано 27 Апрель 2025 - 16:16

Річ гарна, але нажаль для більшості військових недосяжна((((

Друзей очерчивая круг, не раскрывайте всем объятия. Порой размах широкий рук...... весьма удобен для распятия!
Учите латынь, в аду с вами никто по-английски разговаривать не будет.
podpis_2016.png

Muzzy

Muzzy

Texas forever

• Сообщений 13109
  •  

Опубликовано 27 Апрель 2025 - 21:32

Для більшості, очевидно, ні, але взагалі там у формі кожен четвертий десь був. Ще близько половини пенсіонери, немало після заміни колінних і ще якихось суглобів.
  • 0

Ник 78

Ник 78

Авторитет

• Сообщений 21290
  •  

Опубликовано 27 Апрель 2025 - 21:37

Muzzy, я  про діючих. Я собі дозволити це не можу, а що казати за рядового звичайного воїна. 

Друзей очерчивая круг, не раскрывайте всем объятия. Порой размах широкий рук...... весьма удобен для распятия!
Учите латынь, в аду с вами никто по-английски разговаривать не будет.
podpis_2016.png

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых