У Києві, недалеко від залізничного вокзалу, працює Національний центр реабілітації та оздоровлення, де послуги надаються за фінансуванням НСЗУ безкоштовно.
Послуги полягають у тому, що 14 днів з вами на тренажерах або за допомогою різних гімнастичних приладь у малій групі займається кваліфікований тренер-реабілітолог. Група до чотирьох людей з подібними до вашого діагнозами, інколи (нерідко) пацієнт займається з тренером взагалі один. Тривалість заняття як правило 45 хвилин.
Щоб туди потрапити, треба взяти у сімейного лікаря направлення з кодом А57001 "Нестаціонарна медична реабілітація" (зараз, по-моєму, вже без слова "нестаціонарна", але код той же). Потім треба зателефонувати їм за телефонами на сайті і домовитися про візит до лікаря-реабілітолога у цьому Центрі, який уточнить діагноз і призначить за якою програмою буде проходити реабілітація в їхньому закладі. Потім, в залежності від завантаження, призначається розклад занять. У грудні можна було потрапити до лікаря сьогодні на сьогодні і на тренування чекрез пару днів, а у лютому до лікаря через два тижні і на заняття ще через два тижні.
Власного рентгену, УЗД і іншого медичного обладнання у них немає, треба приности з собою знімки і результати обстежень, знімки лікар дивитися вміє.
Фізіотерапії, типу електрофорез, озокерит і так далі, у них немає.
Приймають з усієї України.
Хто знає, скільки коштує заняття з приватним реабілітологом і йому вартість не сподобалася, той оцінить.
Сімейний лікар має право виписати направлення за цим кодом двічі на рік. Інші лікарі - не знаю.
Я був, мені сподобалося, і це справді на 100% безкоштовно.
Якщо ви не з Києва і у вас немає можливості приїхати сюди на фактично три тижні (у вихідні занять немає) заради 45 хвилин на день, то за цим кодом у багатьох містах також надаються подібні послуги і мають бути безкоштовними.