Реклама

Заклинило задні колесаЩо робити?
Начал
Rudik
, 01 июл 2009 18:23
13 ответов в теме
Опубликовано 01 Июль 2009 - 18:23
Всім привіт.
Сьогодні пішов на роботу пішки, оскільки не зміг зрушити - заклинило задні колеса. Машину завжди ставлю на ручник, інколи бувало що підклинювало і приходилось трішечки дати більше газу щоб зрушити з місця. А сьогодні мало зчеплення не спалив - не їде і все.
Бувалі, підкажіть що робити? На думку спадає тільки знімати колеса і відчіпляти колодки вручну. Ну або евакуатор і на сервіс.
Наперід вдячний за поради.
Сьогодні пішов на роботу пішки, оскільки не зміг зрушити - заклинило задні колеса. Машину завжди ставлю на ручник, інколи бувало що підклинювало і приходилось трішечки дати більше газу щоб зрушити з місця. А сьогодні мало зчеплення не спалив - не їде і все.
Бувалі, підкажіть що робити? На думку спадає тільки знімати колеса і відчіпляти колодки вручну. Ну або евакуатор і на сервіс.
Наперід вдячний за поради.
Опубликовано 01 Июль 2009 - 18:52
когда уходил на работу, надеюсь снова на ручник не поставил ??? вариантов много.... даже не знаю с какого начинать... но колеса придется снимать обязательно, бо! ....дефект необходимо устранять...
для начала попробуй на отпущенном ручнике (колесо предварительно снято и машина опущена на опору) деревянным молотком обстучать ту часть барабана, где находятся колодки ручника, хотя вероятно клинят колодки из-за износа разводящего механизма, либо расплелся трос (поврежден) в кожухе... про прикипело не пишу, т.к. раньше все таки как то снималось...
для начала попробуй на отпущенном ручнике (колесо предварительно снято и машина опущена на опору) деревянным молотком обстучать ту часть барабана, где находятся колодки ручника, хотя вероятно клинят колодки из-за износа разводящего механизма, либо расплелся трос (поврежден) в кожухе... про прикипело не пишу, т.к. раньше все таки как то снималось...
Изменено: kirill5313, 01 Июль 2009 - 18:58
Опубликовано 10 Июль 2009 - 14:56
Зірвати заднім ходом не вдалося, так само як і переднім. Але помітив що заклинило 2 колеса, тобто ймовірність що проблема із пружинами дуже мала. Звідси напрошується варіант, що винуватий трос ручника.
Питання: як перевірити чи трос ручника справно звільняє колодки?
Зняти барабан не вдалося - зламав викрутку на відкручувані хрестового гвинта. Також пробував звільнити колодки знявши ґумовий ковпачак із внутрішньої сторони барабану і вставивши туди викрутку (прочитав в мануалі). Але куди тою викруткою тиснути так і не зрозумів.
Питання: як перевірити чи трос ручника справно звільняє колодки?
Зняти барабан не вдалося - зламав викрутку на відкручувані хрестового гвинта. Також пробував звільнити колодки знявши ґумовий ковпачак із внутрішньої сторони барабану і вставивши туди викрутку (прочитав в мануалі). Але куди тою викруткою тиснути так і не зрозумів.
Опубликовано 10 Июль 2009 - 15:35
попробуй натяжение тросика возле колеса, если натянуто, значит кде-то протерся кожух и порвался тросик
Справа в тому що тросик новий, мінявся менше року тому. Я коли знімав колесо то провіряв - тросик був трохи натягнутий. Принаймі я не бачу великої різниці в натягу тросика при затягнутому чи відпущеному ричагу ручника.
Щодо того що заклинив гальмівний циліндр - я сумніваюсь щоб від цього заклинило обидва колеса одночасно. Чи я помиляюся?
Опубликовано 10 Июль 2009 - 15:53
Плохо что не видишь разници в натяжении, попробуй потянуть при затянутом -трос как струна, а при отпцущеном -потянув за сам трос там где он выходит из оболочки - чувствуется слабина.
Rudik, люди бывало заднюю трубку рубили, чтобы до СТО доехать, так клинил ГТЦ.
Rudik, люди бывало заднюю трубку рубили, чтобы до СТО доехать, так клинил ГТЦ.
Dream On... Dream On...
Опубликовано 10 Июль 2009 - 16:13
Просто оскільки я знаю контури гальм є діагональні, тобто якщо щось сталося із ГТЦ то заклинить тільки передні задні колеса по діагоналі, або всі колеса, а не тільки задні.
Питання в іншому - як визначити що ручник погано відпрацьовує відпускання колодок?
Питання в іншому - як визначити що ручник погано відпрацьовує відпускання колодок?
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых