Реклама

Вибрация после 120 км\часастра ж
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 12:16
Изменено: silver81, 07 Апрель 2010 - 12:20
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 12:21
1. нові диски які ? ЦО який? нові диски на станок кидав. дивився чи не криві? бувають і нові криві!!!
2. нова резина яка ? модель параметри, знову ж таки балансування нормально зроблено? скільки грузиків з кожного боку колеса, має бути не більше одного !!!
3. чи вдягалась нова резина на металеві рідні диски які як я зрозумів були прокатані ?
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 12:24
silver81,
1. нові диски які ? ЦО який? нові диски на станок кидав. дивився чи не криві? бувають і нові криві!!!
2. нова резина яка ? модель параметри, знову ж таки балансування нормально зроблено? скільки грузиків з кожного боку колеса, має бути не більше одного !!!
3. чи вдягалась нова резина на металеві рідні диски які як я зрозумів були прокатані ?
Диски новье, резина новье, все проверялось на балансировочном стенде и лично видел как они крутятса, грузиков практически нет по 10-15 грам на колесо, резина 205\55 р 16 . Я же говорю что проблема эта была и с новыми колесами нечего не поменялось....
Изменено: silver81, 07 Апрель 2010 - 12:26
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 12:26
но бывают и некоторые другие вещи:
1) коробка, например на повышенных передачах из-за выработки или заводского дефекта дает вибрацию на приводы, ну а дальше всё идет на машину
2) может с полуосями что то случилось и одна из них бьет
3) а может то дорога такая? я на бориспольку как выезжаю - так больше 90 неохота ехать - в машине вибрация
там какая то фигня случилась с дорожным полотном и оно стало слегка ребристым
так то не видно на глаз, а реально есть проблема
4) кстати резина та же, что и прошлым летом?
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 12:29
вообще то конечно колеса дают вибрацию, как правило
но бывают и некоторые другие вещи:
1) коробка, например на повышенных передачах из-за выработки или заводского дефекта дает вибрацию на приводы, ну а дальше всё идет на машину
2) может с полуосями что то случилось и одна из них бьет
3) а может то дорога такая? я на бориспольку как выезжаю - так больше 90 неохота ехать - в машине вибрация
там какая то фигня случилась с дорожным полотном и оно стало слегка ребристым
так то не видно на глаз, а реально есть проблема
4) кстати резина та же, что и прошлым летом?
Пробег 50 тыс а начелось все на 16 тыс износ кпп могу исключить
silver81, если диски родные или хотя бы межболтовое родное и стоят центровочные кольца на посадочном, то это таки прохождение эксперимента сказывается, зимняя резина то не била...
Зимняя резина тоже била просто зимой быстро не ездил и забыл до весны об этой проблеме , а диски стоят правильные через проставки и 4\100
Изменено: silver81, 07 Апрель 2010 - 12:32
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 13:14
... и зимняя била, тогда смотри приводы.
На природе не где не отличился, пеньки, камни под пузо и удар(пусть даже легкий, поддоны целы и слава богу)?
У меня впринцыпе и остался один вариант что это полуось,даже догадываюсь что это правая,потому что был на колесо когдато удар и менял правый рычаг, но я не хочу в это верить потому что ее цена 8200 грн
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 13:16
Диски новье, резина новье, все проверялось на балансировочном стенде и лично видел как они крутятса, грузиков практически нет по 10-15 грам на колесо, резина 205\55 р 16 . Я же говорю что проблема эта была и с новыми колесами нечего не поменялось....
почекай, думаю що причина в резині
питання на яке ти не відповів, ти ставив НОВУ резину на прокатані рідні металеві диски?? якщо ні то постав на одну вісь (передню, і так буде дешевше) і подивись на результат, якщо причина в цьому то биття зсунеться на минімум 20км до гори.
ти казав що нові диски (литі як я зрозумів ) стоять через проставки проставки нормальні? не бовтаються на ступиці?? це теж важливо.
ти писав, що дивився як балансували, на що саме ти дивився? на екран з цифрами чи на саме колесо як воно крутиться, тобто присів (інакше кришка станка заважає дивитись як крутиться колесо) і дивився як крутиться колесо? биття диску таким чином перевіряли??
як веде себе машина на 80км/год, чи не помічав ти легкого биття руля на цих швидкостях? на 40км/год руль стоїть мертво чи легко ходить в сторони (десь 1-3грд)?
ходова в порядку? сайлентблоки? шарові? амортизатори?!!! тормозні диски??
чому я все це так прискіпливо випитую, кілька прикладів з власного досвіду:
1. зубила, поміняв диски на нові (1 пару) KFZ (написано що для ВАЗ2106), тому що нові металеві українського виробництва були всі криві навіть нові !!! поставив з новою резиною барум бріліантіс - результат биття після 110-120км/год, резина + диски ідеальні був на кілької монтажках і власними очима не бачив биття. При тому на поганій дорозі не відчувається а по рівнюсенькій неможливо їхати )))). поміняв задню пару (трішки криву і резина не нова і диски українського виробника) на перед а передню на зад - биття змістилось до 130+ (причина і диски і резина не нові, та й ходова потребувала деякого ремонту)!!! Виявляється диски на ВАЗ2106 мають ЦО на 1мм !!! більший (там вдягаються такі хромовані накладки на ступицю якщо знаєш) від того який у дев'ятки!!! приклад того як впливає ЦО на вібрацію.
2. Опель вектра Б. рідні литі диски, резина не нова, диски перевірені і точно биття не мають, відчувався дискомфорт після 130 і биття після 140-150. на зиму купив оригінальні металеві диски (перевірив та прокатав які потребували цього) та нову резину (не шип), в результаті проїхався 150 жодного биття та дискомфорту від шин. купив нову літню гуму , поставив , биття пройшло, 160-170 биття нема (більше не їздив) !!! приклад кривої гуми на рівних дисках.
3. купив батькові на ОВБ рідні литі диски нову гуму, при перевірці дисків виявив що самі диски трішки мають биття (2-4мм на око) вирішив не катати так як ніхто гарантій що виведуть в "ноль" не давав, взув в нову гуму 150-160 биття нема!!! приклад того що навіть трішки крива гума на рідних дисках биття не дає
4. просто диск без гуми поставили на станок (я хотів перевірити рівність самого диску) циферки показують щось 5..15гр , другий диск кинули на станок - 15...25гр. при тому перший диск мав биття десь 5-8мм а другий на око не мав взагалі!!! майстер потім довго не міг повірити!!! приклад того що треба ДИВИТИСЬ на саме колесо а не на циферки
5. вдягаю нову резину на рідні литі диски які є нормально-хорошими, балансують з однієї сторони умовно 5гр з другої 10, балансують ще раз з другої сторони 5гр навпроти того місця де десять, майстер хоче забити ще один грузик, кажу щоб зняв той що 10 і запустив станок ще раз , запустив показало 5гр в тому місці де було 10, і того 5+5гр на обох сторонах. другий приклад - вдягаю на оригінальний литий диск нову резину - показує 15 та 35гр, прошу майстра прокрутити на 160-200грд резину відносно диска, прокручує результат 10 та 15 гр.!!! приклад того що треба слідкувати що роблять майстри. якщо ти в них не впевнений.
Опубликовано 07 Апрель 2010 - 14:15
У меня впринцыпе и остался один вариант что это полуось,даже догадываюсь что это правая,потому что был на колесо когдато удар и менял правый рычаг, но я не хочу в это верить потому что ее цена 8200 грн
хм.... а якщо вивісити на підйомнику та розігнати ??? здається мало би бути видно

1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых