Перейти к содержимому


Реклама









Фото

Судно на подводных крыльях-Казанка.Казанка с булями,подводное малопогружное саморегулирующееся крыло,откидное крыло.


  • Для того щоб відповісти, спочатку зайдіть на форум
407 відповідей в темі

#1
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 09:24

267px-AlekseevRA.jpg

У бібліотеці Конгрессу США,на стінах портрети видатних постатей світу.Тих,хто вніс найбільший внесок в розвиток людства у 20сторіччі.Є в цій галереї портрет з прізвищем яке більшість не знає-портрет Радянського конструктора Ростислава Євгеновича Алєксєєва.

Конструктора який двічі за своє життя перевернув уяву людства про швидкість…

З повагою,шаною та до 100річчя з дня народження цієї видатної особистості відкриваю цю тему…

https://ru.wikipedia...слав_Евгеньевич

Є докфільми на Ютуб буде цікаво-переглянути.

-Крылатый корабль

-Тайны забытых побед.18.Эффект Алексеева.

-Сожжённые крылья.Предать конструктора.

-Комета выходит в океан

 

Розумію,що не в тому місці(УОК не є профільним),та можливо не в той час(наразі в тренді тюленячий відпочинок-бажано за кордоном).

Але…

Всі теми,що я починав на УОК,навіть ті що були не автомобільної направленості-в категоричній формі зазнавали завершеності та успіху.Присносячи мені натхнення та задоволення іншим на розвагу,та радість;а дехто і приймав активну участь не тільки словом а й ділом.

Буду радий всім хто відгукнеться в темі.Адекватно сприймаю поради,думки.Особливо буду радий будь якій(слушній)думці,критиці та точці зору яка не співпадає з моєю…

Крайнім моїм проектом була тема «Будинок для активного відпочинку»-в якій,активну участь прийняли ака Шуша,ака Пуля+Меш+Енді та всі інші.Ці  особистості допомогли мені своїми порадами,щоб проект дійшов логічного кінця.Маю надію,що в цю тему також зайдуть небайдужі люди та можливо зможуть виявити/вказати на слабкі місця…

 

Проект має назву «Судно на подводних крыльях-Казанка».Маю надію,що тему також відвідає небайдужий народ з країн колишнього СНД,де мав велике розповсюдження моторний човен Казанка.

kazanka_na_podvodnyh_krylyah.jpg

 

 

«Ты помнишь как всё начиналось?Всё было впервые и вновь…»

http://www.barque.ru...ngs_for_kazanki

 

 

 

 

Ставить крылья или не ставить! Пожалуй, это самый существенный вопрос, возникающий у многих любителей. И это естественно. У малого моторного судна с подводными крыльями имеются не только преимущества, но и ряд специфических недостатков, которые иногда заставляют сомневаться в целесообразности установки крыльев. Поэтому следует хорошо разобраться в деле и взвесить все «за» и «против». Поспешное и необдуманное решение о пригодности корпуса для установки крыльев, подбор несоответствующей конструкции крыльев и крыльевого устройства в целом могут вообще привести к неудаче. 

Итак, каковы, по нашему мнению, недостатки и преимущества любительского судна на крыльях? 

Если говорить о недостатках, то прежде всего мы должны отметить, что большинство из них объясняется только неудачным конструктивным решением крыльевого устройства. 


Главным тормозом для развития любительских судов на крыльях является сложность изготовления самих крыльев. Ведь крылья должны быть изготовлены исключительно точно, профиль их должен быть выдержан строго постоянным, они должны быть зеркально отполированы,— в противном случае крылья будут только мешать. Каждому ясно: без заводского оборудования и специального инструмента не обойтись. 

 

 

Починати,воно завжди важко.Багато сумнівів чи правильний обрано шлях,та проект.

Бо з проектом багато білих плям.

Сама головна з них-відсутність будь яких прикладів аматорських робіт.Немає де підгледіти та «подивитись» руками.Приходиться йти навмання.В моєму розпорядженні є тільки журнал КіЯ з статею та кресленнями що була опублікована 52 роки назад!

 

Я розумію,що перше питання яке виникає в того,хто це читає-набуя воно мені нада?Особливо якщо розуміти,що моя Казанка і так під Сузукі 20л.с.-спокійно перетинає рубіж в 40км/год.

Відповім:

-хочеться попробувати як воно на крилі

-буде прирост в максимальній швидкості(маю надію на 20%)

-менша витрата палива

-менше часу витрачатиметься на подолання шляху.

-таке буде «тільки в мене та Майкла Джексона!»))

 

Як я «докотився до такого життя»?...

Знову ж в усьому «винуватий» УОК.Колись(у 2011році!!!) на форумі Олег ака ОВ порекомендував звернути увагу на секцію Вітрильного Спорту,що на Оболоні.Я в секцію відвів свого старшого і…поступово моя сім'я майже оселилася на воді.В 2015 році я отримав посвідчення судноводія та придбав човен Казанка(з булями) з мотором Сузукі 20л.с.На витрати не зважаю-бо перестав заносити гроші в аптеку на лікування дітей.А так як витрати на аптеку дорівнювали витратам на човни та мотори,то вважаю-краще витрачати на задоволення ніж покращувати життя виробників ліків.

 

Що я маю(мав!) наразі для початку проекту.

-Мотор Сузукі 20к.с.Девайс новий,з пробігом 100мотогодин.Тут в мене тили надійно прикриті.

-Човен «Казанка»1971р.в.Придбаний восени 2015року.За час навігації в ньому були виявлені  та підсилено всі слабкі місця корпусного набору.(ремонт опишу з фотками нижче)

-Технічна,документація,досвід в даній галузі майже повністю відсутній.

-Матеріальнотехнічна база,спеціалісти,обладнання теж відсутні.(за виключенням гаража де можу щось приклепати)

В принципі непогано для початку))


Виправлено: Юстас, 12 липень 2017 - 14:38

  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#2
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 10:28

-Човен «Казанка»1971р.в.Придбаний восени 2015року.За час навігації в ньому були виявлені  та підсилено всі слабкі місця корпусного набору.(ремонт опишу з фотками нижче)

 

Придбав я човен Казанка(800уй став з оформленням) у славному місті Васильків,що на Київщині.Було це на початку зими 2015 року.Човен був пофарбований "під очерет",мав вітрове скло,тент,обшитий всередині з боків та проклеєний пінополістеролом,на днищі бакелітова фанера,помпа для відкачки води,аератор.

Так,як на той час я не мав свого лафета,то попросив продавця доставити мені(на 20 літрів бензину грошей дав) човен з Василькова до Ржищева(там відстань щось близько 50км).Продавець люб'язно зголосився.

 

 

 

в п'ятницю(4грудня 2015р.)  продавець закинув мені човника в Ржищів-скинулися на одному з РОПів.А з Ржищева я перечапав через Борисфен на свій улюблений берег( причепивши на транець Ямаху 2л.с).Де і законсервував на зиму біля Спасо преображенської церви в с. Гусинці.Рибалити виходив на Язьку.

Судовий квиток буде готовий до Нового Року.

Двигун 20л.с. буде придбаний до травневих свят.

Дещо перерероблю під себе.

j7ydebegwry6iy2kfgqyl98u0.jpg

 

 

 

 


Виправлено: Юстас, 13 листопад 2017 - 22:11

  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#3
acpav

acpav

    Авторитет

    • Сообщений 3951
  • Возраст: 66
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:ООА была. А8
  •  
  • Регистрация: 29.12.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 10:39

Юстас, Как причаливать собираешься?  Только к вымостке, бону или переднее крыло подъемное?

На пенек при скорости хотя бы сорок попадал? Вырванное крыло у "Стрелы" видел?


  • 0

#4
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 11:22

Період навігації 2016 року,став для мене навчальним,а для човна випробувальним.В судовому квитку записано,що човен 1971 року,але мені здається що старший.

"Казанка" (в народе "Метла") производство которой было налажено в 1955 году долгое время была единственной мотолодкой, выпускаемой массовой серией в торговую сеть. В 1978 году все модификации этой лодки (включая "Южанку") были сняты с производства, за все время было выпущено более 200 тыс. единиц "Казанок" и ее модификаций.

Човен під 20сильним японцем частенько стріляв клепками та розхитував їх.Звичайно,що човен починав на ходу текти(помпа справлялась з покладеною на неї задачею),а я по приходу з походу його ремонтував.Ремонтував його як і всі попередні власники.Але одного дня мені це набридло і я вирішив відновити капітально.

Придбав 10м. люмінявого швелера 60х40мм товщиною 2.5 мм(приблизно 40уй)+1000шт витяжних/глухих клепок(40уй)+8туб АРР кузовного герметика(40уй).

На початку робіт(вересень 2016р)човен було розібрано і він мав такий вигляд

8iy8i8drsiguq8nt09g8y2bpg.jpg

 

Роботи проходили так.У вихідний день неділю,я приходив в гараж і підганяв підсилювач шпангоута по розмірах до човна.Займало це півдня.А вже в будній день вибирав пару годин в проміжках між роботою та саджав підсилювач на герметик і притягував клепками до днища та заводського шпангоута.

 

Звичайно,що роботами цікавився,приймав участь і словом і ділом весь колектив.Приблизно отак ми вели роботи.

cdn4sndrnto78fjeyqn2b3v93.jpg

 

В результаті робіт було підкріплено 4 заводських шпангоути та виготовлено і встановлено 3 додаткових.Наразі(станом на21листопада 2016),після двох перевірок в водою(заїздили на мийку та набирали човен водою)-човен повністю сухий і не тече.

Днище човна всередині тепер маає такий вигляд.

d8oempjh8tx5wrh76i2s2oml3.jpg

 

Поки я клепав та відновлював човна,молодший науковий співробітник безпосередньо у місці подій робив домашнє завдання з математики))

z061jqtoqepwm7fbet4q5rg79.jpg

 

Наразі човен на лафеті чекає весни,для продовження робіт по встановленню кріплень крила.



Юстас, Как причаливать собираешься?  Только к вымостке, бону или переднее крыло подъемное?

На пенек при скорости хотя бы сорок попадал? Вырванное крыло у "Стрелы" видел?

Крило буде відкидним.Збираюсь ходити по фарватеру.

Бачив як молодий мужик тримаючись за перила,зламав собі ногу на східцях.Перестати на вулицю виходити???

Крило у "Стріли" бачив ціле.Відпиляв би,але мені по конструктиву не підходить))


Виправлено: Юстас, 14 листопад 2017 - 13:06

  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#5
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 13:06

я конечно извиняюсь но на фото ЮЖАНКА



хорошие у вас цены,тут Крым за 1200% продать не могу никак


  • 0

#6
acpav

acpav

    Авторитет

    • Сообщений 3951
  • Возраст: 66
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:ООА была. А8
  •  
  • Регистрация: 29.12.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 13:27

Крило буде відкидним.Збираюсь ходити по фарватеру. Бачив як молодий мужик тримаючись за перила,зламав собі ногу на східцях.Перестати на вулицю виходити??? Крило у "Стріли" бачив ціле.Відпиляв би,але мені по конструктиву не підходить))

Ты не встречал топляков на фарватере?

Сможешь повторить?

afalina_kk.jpg

http://www.vodnyimir...ah_Afalina.html

И еще немного ссылок. Просто красиво и интересно.

http://msd.com.ua/ka...vodnyx-krylyax/

http://motorka.org/k...ater-volga.html


  • 0

#7
M*A*S*H

M*A*S*H

    2 раза КУ

    • Сообщений 27103
  • Возраст: 45
  • Имя:Роман
  • Город:Киев
  • Авто:з блискавкою.
  •  
  • Регистрация: 02.07.2007

Опубліковано 23 листопад 2016 - 13:33

1000шт витяжних/глухих клепок(40уй)

Где брал? Меня знакомый спрашивал.

 

Пожелаю удачи в начинаниях.

Изготовить крыло будет интересно.


  • 0
Оперировать фактами против веры бесперспективное занятие.


Спойлер

#8
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 15:20

я конечно извиняюсь но на фото ЮЖАНКА

В судовому квитку написано Казанка-М)


Ты не встречал топляков на фарватере?

Ну топляк і топляк.Він небезпечний як з крилами так і без-що не ходити тепер по Дніпру?


хорошие у вас цены,тут Крым за 1200% продать не могу никак

Похвастайся що за Крим.Може хтось зайде в тему та й забере)


Сможешь повторить?

Саня-ти випереджаєш події)


Где брал?

На вул.Сирецька.контора здається металвіст називається.


Пожелаю удачи в начинаниях.

Рома дякую.Ти ж кому не попадя не бажаєш?)


http://www.vodnyimir...ah_Afalina.html И еще немного ссылок. Просто красиво и интересно. http://msd.com.ua/ka...vodnyx-krylyax/ http://motorka.org/k...ater-volga.html

 

Я фінансово не готовий купувати та утримувати Гальярдо.

Стріла в Києві за 3 куе продається,але не цікаво.Мені потрібне відкидне крило.


acpav,

У тебе непагані дані з приводу крил.Це просто цікавість,чи щось маєш в хазяйстві на крилах? 


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#9
Гжегош

Гжегош

    Авторитет

    • Сообщений 812
  • Имя:Гриня
  • Город:Киев, Академгородок
  • Авто:Астра Н 1,6 XER, МТ, седан, метро
  • Гос. номер:9358
  •  
  • Регистрация: 19.02.2010

Опубліковано 23 листопад 2016 - 15:32

я конечно извиняюсь но на фото ЮЖАНКА



хорошие у вас цены,тут Крым за 1200% продать не могу никак

Мотолодки "Казанка-М" и "Южанка" отличаются от исходной модели — "Казанки" — бортовыми булями, приклепываемыми в кормовой части корпуса. Также существовала модификация "Казанки-М", лодка "Казанка-МД" оборудованная дистанционным управлением.

взято: http://motorka.org/m...23-kazanka.html

 

Андрей Мыхалыч, наверное уже проштудировал пару мешков ссылок, но хочу ещё подкинуть, что побыринькому попалось... Там и несколько вариантов исполнения с чертежами есть...

http://www.katera-lodki.ru/kazankakril

 

http://www.barque.ru...ngs_for_kazanki

Картинки кликабельные, ибо попадалась статья та же, но чертежи мелкие, не читабельные.

 

Малость теории с формулами: http://www.barque.ru...tion_hydrofoils

Ещё в теме есть мноха ссылок: http://forum.katera....a-po-svp/page-2

http://forum.katera....-svoimi-rukami/

 

Ещё один вариант конструкции, только не сильно детально, только в целях набора опыта: http://www.barque.ru...ngs_for_kazanki

 

Ну и англоязычный вариант, в котором крылья вынесены по максимуму от центра тяжести (как один из рабочих вариантов): http://www.histarmar...rofoil Kits.htm

 

Да! Ещё советуют делать не с нержавейки - дюраля, а обычного чорного железа, после удовлетворительных результатов - пофторять уже в благородных металлах...


Виправлено: Гжегош, 23 листопад 2016 - 15:35

  • 0

#10
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 15:39

несколько вариантов исполнения с чертежами есть... http://www.katera-lodki.ru/kazankakril   http://www.barque.ru...ngs_for_kazanki Картинки кликабельные, ибо попадалась статья та же, но чертежи мелкие, не читабельные.   Малость теории с формулами: http://www.barque.ru...tion_hydrofoils Ещё в теме есть мноха ссылок: http://forum.katera....a-po-svp/page-2 http://forum.katera....-svoimi-rukami/   Ещё один вариант конструкции, только не сильно детально, только в целях набора опыта: http://www.barque.ru...ngs_for_kazanki

Вітаю друже.Про ці ссилі я можу розповідати на пам'ять.



 

 

Ну и англоязычный вариант, в котором крылья вынесены по максимуму от центра тяжести (как один из рабочих вариантов): http://www.histarmar...rofoil Kits.htm

Це теж бачив)

Але-дякую.


Виправлено: Юстас, 23 листопад 2016 - 15:39

  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#11
M*A*S*H

M*A*S*H

    2 раза КУ

    • Сообщений 27103
  • Возраст: 45
  • Имя:Роман
  • Город:Киев
  • Авто:з блискавкою.
  •  
  • Регистрация: 02.07.2007

Опубліковано 23 листопад 2016 - 15:52

На вул.Сирецька.контора здається металвіст називається.

Знаю этих. Понял.

 

Рома дякую.Ти ж кому не попадя не бажаєш?)

Нет конечно. Я же меркантильный, я же ещё покататься на ракете хочу! :sm13_:


  • 0
Оперировать фактами против веры бесперспективное занятие.


Спойлер

#12
-akaDemik-

-akaDemik-

    Дизельний холодильник

    • Сообщений 26895
  • Возраст: 40
  • Имя:Pasha
  • Город:Київ, Лісовий
  • Авто:OAJ '11 A17DTR (exOAF 1.7D '94)
  •  
  • Регистрация: 22.05.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 15:54

я же ещё покататься на ракете хочу!

 не взлетит :sm13_: :smile44:


  • 0

18+ тільки для повнолітніх

Спойлер

Я - атеїст, але атеїст Київського Патріархату

#13
Дядя k0tЪ

Дядя k0tЪ

    Слесарь 3-го разряда

    • Сообщений 21353
  • Возраст: 48
  • Имя:Konstantin Kopeykin
  • Город:родина тавронов
  • Авто:tavria 1.2 & astra G 2.2
  • Гос. номер:АР7617ВО
  •  
  • Регистрация: 28.11.2007

Опубліковано 23 листопад 2016 - 16:08

кажись, я где-то это уже видел%;-)))

Если вы не материтесь за рулем, значит вы не следите за дорогой


#14
M*A*S*H

M*A*S*H

    2 раза КУ

    • Сообщений 27103
  • Возраст: 45
  • Имя:Роман
  • Город:Киев
  • Авто:з блискавкою.
  •  
  • Регистрация: 02.07.2007

Опубліковано 23 листопад 2016 - 17:07

не взлетит :sm13_: :smile44:

аташёл! :sm13_:


  • 0
Оперировать фактами против веры бесперспективное занятие.


Спойлер

#15
acpav

acpav

    Авторитет

    • Сообщений 3951
  • Возраст: 66
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:ООА была. А8
  •  
  • Регистрация: 29.12.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 18:28

Юстас, я отходил по Днепру 15 лет. Доходил до Гомеля и Мозыря на Амуре.

По крыльям немного знаю по Стрелам. У моего товарища была Стрела сначала с газ-53, а потом со 130 зилом. И вырванное крыло на Стреле я видел именно на его аппарате вживую. Ну и интересовался катеростроением много лет.


  • 0

#16
Дядя k0tЪ

Дядя k0tЪ

    Слесарь 3-го разряда

    • Сообщений 21353
  • Возраст: 48
  • Имя:Konstantin Kopeykin
  • Город:родина тавронов
  • Авто:tavria 1.2 & astra G 2.2
  • Гос. номер:АР7617ВО
  •  
  • Регистрация: 28.11.2007

Опубліковано 23 листопад 2016 - 18:31

аташёл! :sm13_:

отлетел. Также логичней!;-)

Если вы не материтесь за рулем, значит вы не следите за дорогой


#17
M*A*S*H

M*A*S*H

    2 раза КУ

    • Сообщений 27103
  • Возраст: 45
  • Имя:Роман
  • Город:Киев
  • Авто:з блискавкою.
  •  
  • Регистрация: 02.07.2007

Опубліковано 23 листопад 2016 - 20:31

Ты, Копейкин, кстати зря ржошь - мы крыло на твоем станке пилить планируем. С титану. )))
  • 0
Оперировать фактами против веры бесперспективное занятие.


Спойлер

#18
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 21:00

Юстас, я отходил по Днепру 15 лет. Доходил до Гомеля и Мозыря на Амуре.

По крыльям немного знаю по Стрелам. У моего товарища была Стрела сначала с газ-53, а потом со 130 зилом. И вырванное крыло на Стреле я видел именно на его аппарате вживую. Ну и интересовался катеростроением много лет.

Олександр,якщо вік в твоєму профілі вказано дійсний,то все сходиться.Серед моїх товаришів,всі ходили до Мозиря та Гомеля на Южанках,Ладогах.Їм теж від 60 до 80 років від народження.Справжні аксакали річкового флоту.

Як сядуть за столом згадувати "прєданья старіни суровой"-хоч записуй за ними.

Про вирване крило зрозумів-мене не лякає.

 

Мене цікавив досвід експлуатації саме СПК.


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#19
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 21:19

acpav, оторванное крыло топляком это мелочь посравнению с оторванными транцами и сапогами моторов,

пару винтов сам лично побил


Юстас,удачи в проэкте 


по крыльям ставили на Казанку 5М2 через время сняли-рвёт заклёпки,катали под Вихрём 30 расточенным с 72мм на 76мм


  • 0

#20
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 21:21

Юстас,удачи в проэкте

Дякую!

Чому світлину свого плавзасобу не прикладаєш?)Ділись-не скромнічай!



это мелочь посравнению с оторванными транцами и сапогами моторов,

Я дивлюсь на нашому форумі хватає водоманьяків))


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#21
ledokol

ledokol

    Авторитет

    • Сообщений 13009
  • Возраст: 43
  • Имя:Денис
  •  
  • Регистрация: 15.04.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 21:28

Только не у всех есть вода
  • 0

#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)

 


#22
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 21:31

Юстас, выложу он на фотобумаге запечетлён


Дякую!

Чому світлину свого плавзасобу не прикладаєш?)Ділись-не скромнічай!



 

 

Я дивлюсь на нашому форумі хватає водоманьяків))

я и лыжи водные имею и на них  умею


  • 0

#23
acpav

acpav

    Авторитет

    • Сообщений 3951
  • Возраст: 66
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:ООА была. А8
  •  
  • Регистрация: 29.12.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 21:59

Юстас, 1982 - Комарин

 

 11031138_433942806775272_986149177963555

 

10926467_433942013442018_659079894968949

10956273_433938183442401_280439528239725

 

1983 - Между Припятью и Мозырем.

10991425_433938443442375_591579024253814

 

Ностальгия.


Виправлено: acpav, 23 листопад 2016 - 21:59

  • 0

#24
kaktys

kaktys

    Авторитет

    • Сообщений 12808
  • Имя:.
  • Город:Киев
  • Авто:Как повезет...
  •  
  • Регистрация: 29.03.2006

Опубліковано 23 листопад 2016 - 22:45

от были времена  :sm302:

 

у мну куча фото где тош все лето на крымке, прогресах .... Конча заспа. Десенка, Стайки....рыбалки, подводные охоты..... 

Сомами пугали в Украинке, которые людей едят ))))))

 

 

..пысы... помню как знакомый дал на Стреле проехаться.... ща даже за рулем фантома такой гордости нет  :blush:


Виправлено: kaktys, 23 листопад 2016 - 22:47

  • 0
+380672581100

Люди вернутся в сентябре (с)

avtoznatok_2016.png

#25
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 22:49

acpav, упс -Амур тоже крокодил


94-96-ездил каждый день бенз халявный был ,

последние два года ни разу не выехал


  • 0

#26
acpav

acpav

    Авторитет

    • Сообщений 3951
  • Возраст: 66
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:ООА была. А8
  •  
  • Регистрация: 29.12.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 22:53

Andre1611, 20 литров 95-го в час, а иначе не то. Зато меня на моно лыже из  воды легко вытаскивал. 

Меня вояки на Уралах спасали.

 

ЮСТАС.

По теме крыла я не зря спрашивал. 

Есть такая штука как кавитация, с которой не так просто бороться.

Почитай http://flot.com/publ.../12.htm?print=Y и поищи еще.


Виправлено: acpav, 23 листопад 2016 - 23:00

  • 0

#27
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 22:59

Ты, Копейкин, кстати зря ржошь - мы крыло на твоем станке пилить планируем. С титану. )))

Зря ти так пане Роман!)

Пан Копэйкін проходить в цьому екшені виконавцем головної ролі!Так,-саме завдяки йому була вибудувана головна сюжетна лінія!))

Але за всім по порядку.

 

Крило-Vобразне,малопогружне саморегулююче зі змінним профілем...От де його в біса зробити?

Був у мене знайомий(Петро Іванович-власник супермодної плавдачі),якийсь там зам. на заводі Антонова,але...,цей контакт не спрацював.

Ще один знайомий мав контакт на цьому заводі.Але мені відмовили.Жорсткий пропускний режим.Виготовити можуть винести не можуть.

 

Почав шерстити інтернет-в пошуках готового виробу...

Знайшов в Новосібірську об'яву про продаж крила (у2013році)

https://water.drom.r...1-20857732.html

 

Продам носовое подводное крыло на казанку-1, вещь эксклюзивная , ручной работы, титан, изготовлено ~ 67-69 г. Отходило около 30 сезонов по Иртышу и Оби, на вид как новое. Скорость с Вихрём 30 л.с. ~ 65 км/ч (с Ракетой на равне ходили). Отсутствуют опорные стойки, расскажу как сделать и установить.

 

 

изначально в данной конструкции было два крыла носовое и кормовое но кормовым пользовались недолго года 3. в виду того что преимуществ оно давало немного а в эксплуатации вызывало сложности , в частности заднее крыло надо было поднимать вместе с двигателем при подходе к берегу (а это вручную не просто, учитывая вес двигателя и крыла и силу от набегающего потка вода когда лодка по инерции идёт + лишние констрйкции на транце). носовое крыло гораздо легче вперёд выдёргивается. Поэтому от него отказались. Казанка-1 с одним крылом 2-3 человека с рыбацким шмурдяком шла наравне с Ракетой(+/-). С носовым крылом волна до ~35 см практически не чувствуется. Корче ответ на вопрос: второе (заднее) крыло ненужно.

 

 

 

Через своїх знайомих по Сузукі клубу пробував витягнути з архіву телефон власника об'яви.Не склалося...

 

Також знаходив продаж переднього та заднього крила казанко/южанки в братній Білорусії-Гомель.Але зараз навіть не можу в неті ту об'яву знайти.Теж не склалося.

 

Ось сидів я вечорами та вивчав в неті питання-розуміючи,що шансів знайти місце де мені зроблять-нема.

От нема і все.

В моєму районі(Оболонь) мешкає 400тис. населення і на все це кодло залишилось 2 токарних станка і 1 фрезерний-правда на ньому ніхто не вміє працювати.

 

 

 

Листав я сторінки гугля і раптом...

натикаюсь...

на ОЛХ...

продається підводне крило для Казанки!!!

Я не повірив своїм очам!!!

 

подводное крыло для лодок типа " казанка " .для экономии
топлива и увеличения скорости , можно переделать на
споллер для автомашины.Выполнен из нержавеющей стали.
Растояние между креплениями 1м.

323018618_2_644x461_podvodnoe-krylo-foto

323018618_1_644x461_podvodnoe-krylo-zapo

 

 

На момент мого відкриття було 2листопада,а об'ява була в архіві з 23жовтня і мала майже 400переглядів...

Ніякого телефона подавача в об'яві не було,але під об'явою були інші його об'яви в кількості цілої однієї.

Виявивши,що це Лев Васильович Сперанській з міста ЗаПаріжжя і набравши його номер мобільного...

Почув що абонент поза зоною досягнення...Набирав пару днів,але дзузькі-абонент поза зоною!!!

 

Моєму розпачу не було меж.Мати шанс,надію торкнутись мрії і профуфуняти його...Одним словом-теж викреслив з свого життя і цю об'яву.А щастя було так близько-якихось 600км. по рідній Ненці!!!

 

 

 

9листопада,близько 23години чомусь я згадав про об'яву і набрав знову номер...

В слухавці пролунав гудок-для мене він був як грім і я відразу натиснув відбій.Бажання було тільки одне,щоб абонент не перенабрав мене і не нагнув матюків за пізній дзвінок...

 

Зранку,10листопада-знову набрав номер і...,у відповідь почув,-"Слухаю!"...

Я завмиранням серця привітався і спитав чи правда що крило продавалось?

Не повірив своїм вухам коли почув,-"Чому продавалось?Продається-я просто об'яву зняв,щоб можна було подати іншу!..."

 

Домовившись про купівлю...Почав в голові шукати знайомих з За Паріжжя)

Більш надійної людини ніж пан Капєйкін він же ака Дядя Коть-не було!А зважаючи що громадянин відрізняв метал від пластилін-сумнівів взагалі не було)

Зателефонував пану Копєйкіну-той одразу ж пройнявся сурйозністю моїх намірів.Скидаю Капєйкіну в лічку координати пана Сперанського і 14 листопада на НП не вірючи ні в що...обмацую руцями омріяну деталь.

 

Дядя Коть-нехай в твоєму житті буде завжди зелене світло у всіх твоїх бажаннях,намірах,сподіваннях,реалізаціях.Моїй дяці немає меж!!!

 

Ось моя мрія,поки що лежить на моєму човні...

9yu3e7dhs567prlg09ho3z8an.jpg


ledokol,Andre1611, acpav, kaktys,

Та й всі інші.

Пацани,якщо є що згадати,на чому пройтись по воді-вже життя не повз пройшло!!!

Всім наснаги. 


Виправлено: Юстас, 14 листопад 2017 - 13:10

  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#28
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 23:03

Andre1611, 20 литров 95-го в час, а иначе не то. Зато меня на моно лыже из  воды легко вытаскивал. 

Меня вояки на Уралах спасали.

так на ней легче чем на савдеповских фанерных :smile44:

я Крымаком под  Вихрь30  100 килограмового дядю на раз два поднимал, :sm17_2:

А жены брата под двумя моторами не поднял потому что он олень  :smile3:


  • 0

#29
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 23:12

По теме крыла я не зря спрашивал.  Есть такая штука как кавитация, с которой не так просто бороться.

Тут справа в тому,що є випробований профіль.Якщо працювало в інших-буде працювати в мене теж.



А жены брата под двумя моторами не поднял потому что он олень 

Роги заважали?)


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#30
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 23 листопад 2016 - 23:16

Юстас,

 



Роги заважали?)

 

  :sm302:  :smile3:

рост 1.80 вес-85кг 17лет-ещё не наросли тогда :smile3:

бестолковый просто


  • 0

#31
acpav

acpav

    Авторитет

    • Сообщений 3951
  • Возраст: 66
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:ООА была. А8
  •  
  • Регистрация: 29.12.2008

Опубліковано 23 листопад 2016 - 23:21

Тут справа в тому,що є випробований профіль.Якщо працювало в інших-буде працювати в мене теж.

Ну уже легче. Продумывай крепление. :sm302:


  • 0

#32
d.@leks

d.@leks

    Авторитет

    • Сообщений 7520
  • Возраст: 50
  • Имя:Алексей
  • Город:Полтавская губерния
  • Авто:Zafira 18 XER + ГБО
  • Гос. номер:BI1478ЕЕ
  •  
  • Регистрация: 18.05.2010

Опубліковано 24 листопад 2016 - 01:57

я Крымаком под  Вихрь30  100 килограмового дядю на раз два поднимал, :sm17_2:
А жены брата под двумя моторами не поднял потому что он олень  :smile3:

Я на Днепре с 25-тым спокойно выходил. А некоторые только пузом))) Эх были времена, помню в квача даже на лодках играли. Все выходные на островах и если в пятницу вечером место не забить, то в субботу не втовпышся!
  • 0

#33
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 24 листопад 2016 - 07:44

:sm17_2:


  • 0

#34
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27400
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубліковано 24 листопад 2016 - 08:36

Продумывай крепление.

Та вже ж не сплю ночами...


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#35
Andre1611

Andre1611

    Авторитет

    • Сообщений 3095
  • Возраст: 50
  • Имя:Андрей
  • Город:Горішні Плавні Полтавская обл.
  • Авто:Opel Omega B2.0 16v.z549 МКПП
  • Гос. номер:ВІ4680СМ
  •  
  • Регистрация: 09.04.2011

Опубліковано 24 листопад 2016 - 13:16

Юстас, пластины изнутри полюбому ставить и наверное прийдётся подумать о распорке в носовом отсеке между крепежами


  • 0




1 користувачів дивляться цю тему

0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих