maps.me, уже много лет с ним езжу.Спасибо за советы. А не посоветуете еще какой то офлайн навигатор для айфона?
Реклама

"БОЛГАРИЯ - отдых, маршруты поездок, визовый режим"подводные камни
Опубликовано 16 Июнь 2021 - 21:55
ТЕРІ, Болгарія з тестами і гоу на море на віпдпочинок.
Румунія, Угорщина, Північна Македонія, Болгарія - як транзит без тестів ок можна проїхати у Албанія, Чорногорія без тестів.
В воскресенье выехал сосед без тестов в Албанию, две ночёвки и уже в Ксамиле Час назад с ним по вайберу говорил.
Ехал на Венгрию, передумал на границе и поехал по западной Румынии, потом 12 часов на Сербию ( из них 5 часов поспал в машине ), потом Македония Скопье-Охрид и опять ночёвка в Албании сразу за границей в первом же селе на Охриде. И потом ещё день езды в Ксамил.
Изменено: sapphir, 16 Июнь 2021 - 21:59
Опубликовано 25 Январь 2024 - 14:49
Хлопаки,а хто плануе Болгарію? які ціни, які умови? куди краще з дитиною 11р?
Болгарія - такій собі компроміс. Вище назвали ходові курорти з інфраструктурою, ще є Созополь з його старою частиною міста, нижче Ахтополь ( це напевно остання зупинка рейсових автобусів ). Але ми їздили машиною ще нижче - Синьоморець. Там найкраще море, але це вже майже Турція.
Опубликовано 25 Январь 2024 - 15:47
Бюджет дуже обмежений? Якщо жінка сама за кермом буде, то краще розглянути Хорватію (але це буде дорожче). Туди дуже легка дорога, весь час автобан.
та який там- поїдуть автобусом. Таке - їжа як краще, алинклюзив, чи десь біля берегу кафе? Бюджет хз= бо не бачу за шо платити.
Болгарія - такій собі компроміс. Вище назвали ходові курорти з інфраструктурою, ще є Созополь з його старою частиною міста, нижче Ахтополь ( це напевно остання зупинка рейсових автобусів ). Але ми їздили машиною ще нижче - Синьоморець. Там найкраще море, але це вже майже Турція.
яка там стара частина, будуть на морі та у басейні. Аби зі мною їхати то я б потягав.
Реклама!!!
Опубликовано 25 Январь 2024 - 21:45
та який там- поїдуть автобусом. Таке - їжа як краще, алинклюзив, чи десь біля берегу кафе? Бюджет хз= бо не бачу за шо платити.Ми їздили автобусом В Несебр ще в 2013р, дітям переїзд був трохи важкий. Довго стояли на митницях, автобуси глушили і відтак кондиціонери не працювали. Їли в різних кафешках, бо в нашому готелі кухні не було. Харчування було зовсім недороге, але як там з цим зараз невідомо. Оллінклюзів теж був, але тур в такий готель тоді коштував в 3-4 рази дорожче.
Такого в Болгарії нема, багато кафешек, ресторанів і столовок, а самий бюджет, кулінарія в маркетахЧого це нема? Є, звичайно. Але за оллінклюзів треба нормально доплачувати.
Опубликовано 25 Январь 2024 - 22:14
яка там стара частина, будуть на морі та у басейні. Аби зі мною їхати то я б потягав.
Для мене море з басейном - це Турція. Болгарія - приватний сектор або апартаменти, харчування в кафе або на власній кухні. У всякому разі в той час як ми їздили - ідея була саме в такому відпочинку і якійсь економії. Якщо за все платити - то нащо та Болгарія з тим Чорним морем треба, ще пів дня на автобусі і ти в Турції
Изменено: sapphir, 25 Январь 2024 - 22:17
Опубликовано 25 Январь 2024 - 23:44
Чого це нема? Є, звичайно. Але за оллінклюзів треба нормально доплачувати.
Нема такого як в Турції, чи Египті і так дуже дорого, тому можна вважати шо його нема
Для мене море з басейном - це Турція. Болгарія - приватний сектор або апартаменти, харчування в кафе або на власній кухні. У всякому разі в той час як ми їздили - ідея була саме в такому відпочинку і якійсь економії. Якщо за все платити - то нащо та Болгарія з тим Чорним морем треба, ще пів дня на автобусі і ти в Турції
+1
Так тоді краще Кишинів - Шарм/Хургада(+-150 долл). І за 200-500 долл житло на місяць, їжа дешевше ніж в Україні
Воно то так, але ж там зараз теж не спокійно, ну і автобусом до Кишенева теж не сахар
Изменено: paa, 25 Январь 2024 - 23:45
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 26 Январь 2024 - 09:12
Колись Болгарія це був один з варіантів "автобус" - 100-150Є з дорослого і 50-70 дитина і тебе туди-назад доставляли. 25-35 годин в автобусі - це не всім до снаги. Але враховуючи бюджетне житло на той момент від 10Є ( хоч два лежака з парасолькою на пляжі могли 25Є коштувати в цей же час ) схиляли людей на такий відпочинок. Зараз нажаль більшість мусить їхати на автобусі певний відтинок або весь шлях і це реально напрягає.
Але для мене і дружини є ще градація моря - "Скадовськ", Крим/Болгарія і нормальне море Нікого не хочу якось принизити але так воно є. Тому Болгарії було декілька раз, причому останній був машиною і вийшов +/-100Є в день на родину. Після цього ми за ті ж самі гроші їздили машиною в Грецію, Албанію або літаком в Турцію дорожче але суттево комфортніше.
Підтримаю варіант Хорватії або північної Італії бо туди реально швидко від кордону доїхати, краще море. Чорногорія, Албанія, Греція - також хороше море але в дорозі не менше ніж в Болгарію хоч і по швидшим дорогам.
Изменено: sapphir, 26 Январь 2024 - 09:16
Опубликовано 26 Январь 2024 - 10:32
Знайшов Prestige Hotel and Aquapark golden sands
Таке як пристойне. Ціна звісно нефігова. 51тгрн
Аби війни не було- звісно і на авто, і Італія і тп.
Але ж маемо шо маемо.
На вихідних пройдусь по місцевим агенціям- бо потрібна людина яка не просто накидае варіанттів, а і була і знае як і куди. Ті шо мене в Египтах-Турціях возили- просто скинули варіанти... будь шо.
https://www.ittour.c...l?ocode=6888404
Реклама!!!
Опубликовано 26 Январь 2024 - 11:08
Як на мене , нема нічого гіршого ніж їжа оланклюзів . Тобто не так , це звичайно не саме гірше , але мені не подобається .Такого в Болгарії нема, багато кафешек, ресторанів і столовок, а самий бюджет, кулінарія в маркетах
На морському берегу потрібні романтичні вечори в кафешкі де свічечку запалять за столиком , винцо , якісь рибні блюда , ....типу того .
А в оленклюзеві все те пропадає , нивілюється , всі обжираються . Я не об'їдався звичайно , намагався на кефір налягати , але після вечері все одно яке там кафе .
Мені більше до вподоби харчуватися за гроші , та деінколи й шашлик самому закалапуцати .
А я навпаки , в квітні Єгипет , в вересні Турція , а влітку в доміки на річку , ну ще Одеса .липень. я навіть у Египет їздив тіки в кінці липня. початок серпня шоб пожарче
Изменено: Шусман, 26 Январь 2024 - 11:08
Опубликовано 26 Январь 2024 - 18:43
херасе, я за 51 їздив у 2021му у трьох у Египет. А зараз за ці 51 пораховано за 1дорослий і 11років дитина і Болгарія. 8 ночей,Та Єгипет це ж теж бюджетний відпочинок, якщо в ріксоси не їхати). В Європі не може бути таких цін на оллінклюзів, як там, навіть в Болгарії. Розглянь можливість поїхати в Болгарію не туром, а купити окремо квитки на автобус і окремо забронювати житло, і на 51тис можна буде в два рази довше відпочити.
Опубликовано 26 Январь 2024 - 20:43
Та Єгипет це ж теж бюджетний відпочинок, якщо в ріксоси не їхати). В Європі не може бути таких цін на оллінклюзів, як там, навіть в Болгарії. Розглянь можливість поїхати в Болгарію не туром, а купити окремо квитки на автобус і окремо забронювати житло, і на 51тис можна буде в два рази довше відпочити.
я б без питань, відправляти жінку і малу= то не реально. завтра подивлюсь шо скажуть у турагенстві
Реклама!!!
Опубликовано 30 Апрель 2024 - 08:38
Жінка пропонує на початку червня звозити старшого внука (14 років) до Болгарії. Знайшов такий варіант https://www.booking....src=hp_iw_title
Carina Beach
Хто-небуть може підказати - для внука потрібен дозвіл від батьків для виїзду за кордон? Закордонний паспорт та паспорт України у нього є.
Изменено: dzhaith, 30 Апрель 2024 - 08:39
Опубликовано 30 Апрель 2024 - 11:08
Від обох?
Якщо це не мега проблема - я б зробив від обох. Колись, своїм дітям, робили від обох. Після 24 лютого, можливо, є послаблення і достатньо від одного але я б не ризикував відпочинком і нервами із-за одного підпису.
Опубликовано 30 Апрель 2024 - 12:18
Тоді ще питання - дозвіл якось треба підтвердити? Через нотаруіса, чи як?
Від руки писані тільки в перший час повномаштабки проходили, завжди від нотаріуса ( вони в курсі, вказується і країна куди плануєте і термін на який видається дозвіл ). Це дозвіл вивезти дитину для наших і все - завозити можна хоч автобус дітей, вивезти - тільки з дозволом, я навіть дружині робив коли без мене їхали.
Изменено: sapphir, 30 Апрель 2024 - 12:20
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых