FLAGER, не тупи, у омеги седана запаска по замовчуванню стоїть вертикально (як у шестірки жигулів) і люди хочуть замість запаски поставити торовий балон вертикально.
і тут закономірно виступає проблема що втрачається важлива функціональність і безпека при установці горизонтального тора вертикально.
дійсно треба шукати тор для вертикальної установки
і дійсно НЕМОЖНА заправляти балон до повного. поясню чому (хоча Флагер пояснив вище, правда дещо сумбурно). так от ЛПГ газ це рідина і всі рідини розширюються (більше чи менше) при нагріванні. ЛПГ газ розширюється дууже добре тому що він зріджений і його Т низька тому він вразливий до температури. тепер уявимо що ми залили в скляну банку води загерметезували її і нагріли до 90грд .... що сталось, правильно банку розирвало (чи кришку зірвало) от те саме і відбувається з металевим балоном якщо його заповнити на 100% газом (ЛПГ) скажемо вночі (температура +15) а потім машина день простоїть під сонцем (+30) то балон може розірватись ізза суттєвого збільшеня самого газу в об'ємі. по технічі безпеки газовий балон можна заповнювати на 80-85% газом, для того щоб залишалась повітряно-газова "подушка" яка дуууже добре стискається (так як стан газоподібний) і тим самим служить захистом-буфером від розриву газового балону у зв'язку з тепловим розширення рідкої фази газу.
у мля як загнув )))) але тим не менше люди бережіть себе не заправляйтесь під зав'язку.
а ничего что баллон будет давать неравномерную нагрузку на ходовку? Левая часть существенно перегрузится.
я вже десь рахував ..
газовий балон тор на 51л (у мене таки тому знаю достеменно) має власну вагу 25кг, заправляємо в нього 40л газу, питома вага газу 0.5кг/л тому додаємо ще 20кг. 1кг даємо на мультиклапан
ітого маємо макс 46кг додаткової ваги ))) ІМХО зовсім не критично, це вам не 75л бензини (а там десб 60кг ваги) ))))
от доречы про вертикальны тори
http://stako.pl/?id=...ias=V12&lang=ru
Изменено: Maks2002, 07 Август 2013 - 10:20