Сам топлю . В спальне 13 градусов. Спим в маленькой комнате с масляным обогревателем.
жесть...
Опубликовано 19 Январь 2021 - 07:37
Сам топлю . В спальне 13 градусов. Спим в маленькой комнате с масляным обогревателем.
жесть...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 19 Январь 2021 - 09:12
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 14:24
Ну і так, по темі. Січень пройшов, платіжка прийшла.
Неутеплений підʼїзд, в якому і я живу - 38 грн/м2
Утеплений пінопластом і понтами - 48 грн/м2
Звичайна цегляна 5-ти поверхова хрущівка.
п.с. Це я до того, що коли необдумано роблять і забивають на математику і фізику, отримують зворотній результат. Одна втіха тільки, "зате гарно"...
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 14:40
это как?
Будинок один, 2 підʼїзди. Захотів один відділитись, бо інший казав що утеплення не варто починати без розрахунків. Але вчинили по своєму, а ще й ПТУ-шників привели, порізали тепломережу і поставили свій лічильник. Потім ходили і гордо казали, що вони за неутеплених не збираються платити тому і відрізались.
Про результат я попереджав, вони не вірили. Зараз визнали, але виправдовуються "що гарно".
Проект був ніби правильний, а робота і витрати дурні. Важко комусь доказати.
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 15:14
Що вони там накосячили на твій погляд
все однакове.
Дах плоский, без утеплення. Загалом площа даху, вікон і дверей, підвального приміщення більша за площу утеплення стін. На додаток в будинку колонки, досить суттєві страти тепла через димоходи. Стіни з червоної цегли, досить добротні, більше 50 см точно. Я попереджав що за таких вихідних даних пінопласт на стінах нічого не змінить. Не повірили, як і в те, що не варто без розрахунку кроїти систему опалення, ну про про те що гідравліка річ тонка, вони й слухати не захотіли.
Ось тепер є що є.
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 16:16
Ну і так, по темі. Січень пройшов, платіжка прийшла. Неутеплений підʼїзд, в якому і я живу - 38 грн/м2 Утеплений пінопластом і понтами - 48 грн/м2 Звичайна цегляна 5-ти поверхова хрущівка. п.с. Це я до того, що коли необдумано роблять і забивають на математику і фізику, отримують зворотній результат. Одна втіха тільки, "зате гарно"...Може то виплати за "теплий кредит"?
В нашому будинку таке пропонували...
Але лічільник тепла то дійсно класно .
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 16:31
Але лічільник тепла то дійсно класно .
я й не спорю. в нас стоїть безкоштовний що теплоенерго поставило, вони собі купували щось біля 70 тис, ну дорого. мережі не перераховували, просто обрізались і влупили лічильник. я вже не говорю що тільки пара стояків щось гріють.
п.с. а те утеплення по теплопрограмі робили, з проектом і відкатами, все як треба. ліпили в грудні, а щоб клей не замерзав так гарячу воду з опалення брали. там такий цирк був, що всі сусіди ржали. ніякизх протипожежних поясів і т.п. не робилось. прийомка була навіть без акту скритих робіт.
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 16:34
утеплення по теплопрограмі робили, з проектом і відкатами, все як треба. ліпили в грудні, а щоб клей не замерзав так гарячу воду з опалення брали. там такий цирк був, що всі сусіди ржали. ніякизх протипожежних поясів і т.п. не робилось. прийомка була навіть без акту скритих робіт.
Мати божа 8) ... То як.... Ото напевно кінській відкат і кінські відсотки )
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 19:03
все однакове. ...........Ось тепер є що є.
Не думаю, що пінопласт збільшив тепловтрати. В крайньому випадку нічого не змінилося в цьому аспекті.. Мабуть таки підвищення ціни відбулось за рахунок амортизації витрат на деякий термін та, можливо, підвищення середньої температури у квартирах цого під"їзду внаслідок перепланування системи розподілу. Заради об"єктивності треба порівняти цю середню температуру в різних під"їздах.
До речі, мешканці утепленого під"їзду мають доступ до регулювання протоку? Може просто накрутили подачу , щоб тепло було, сподіваючись на економію від утеплення...
ВІК-овець
? щось пов"язане з освітою?
Изменено: Andre_71, 03 Февраль 2021 - 19:04
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 21:47
це дало можливість реально знизити витратиа какие тут варианты
прикрутить обратку, когда тепло?
дык это ж можно как то автоматизировать
Може просто накрутили подачулучше бы обратку куртили
У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 21:52
а какие тут варианты
не повіриш, зміна витрати на 0.5 куба за певної дельти температури може підняти споживання на 30%. Розказав пан з теплоенерго, як збирати статистику і використовувати.
п.с. в інституті такого не вчили, а дарма.
лучше бы обратку
і тільки обратку, це виключає можливість завоздушення
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 21:54
не повіриш, зміна витрати на 0.5 куба за певної дельти температури може підняти споживання на 30%.ну так я ж и говорю, шо расход теплоносителя мабуть лучше регулирует автоматика
У человека нет свободного выбора до тех пор, пока есть эмоциональная привязанность к системе убеждений...
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 22:06
для того байпаси використовують, бо з точки зору гідравліки чугунну батарею продавити досить затратно.
а чё чугунную? они ещё где то стоят?
думал, давно все поменяли на биметалл
у вас подача по стоякам подъездов сверху вниз?
Зы. ну и отопление частных домов и высоток отличается
Изменено: трой, 03 Февраль 2021 - 22:11
Опубликовано 03 Февраль 2021 - 22:11
а чё чугунную?
розрахунки робили на такі при будівництві, тоді не було новіших.
взагалі є така послуга від тепловиків, як балансування. ватує не дорого, але мало хто хоче робити.
принцип вирівнювання подачі теплоносія по стоякам звичайними встановленими кранами. є скрізь, але кожні 2 роки їх ніхто не обслуговував.
Изменено: vigors, 03 Февраль 2021 - 22:12
Опубликовано 12 Март 2021 - 11:06
Поставив газовий котел, під'єднав газ і трішки потопив.
На газовому котлі встановлюється тільки температура теплоносія.
Мінімум 45 градусів.
При підтриманні такої температури теплоносія в мене температура в будинку перевалить і за 30+, це при -10 на вулиці.
Придивився кімнатний безпровідний термостат:
https://roda.com.ua/...e143e6crtf7.pdf
Однієї компанії з моїм котлом Rӧda VorTech Duo CS 28
Трохи не подобається малий гістерезис +-0.4 градуса. Чи це норм?
Можливо хто порадить альтернативний безпровідний варіант?
Изменено: vovan8706, 12 Март 2021 - 11:33
Опубликовано 12 Март 2021 - 11:33
Мінімум 45 градусів.
Что ж это за котел такой. У меня 35 поставить можно.
У меня такой программатор, только проводной.
https://hot-point.co...0oaAhZhEALw_wcB
Полностью устраивает и удобно пользоваться. Гистерезис можно настраивать от 0,1 град.
Изменено: Avtomobilist, 12 Март 2021 - 11:36
Опубликовано 12 Март 2021 - 12:10
Computerm q7 безпровідний, 0.1 і 0.2 можна виставити, шостий рік стоїть, на 0.1 виставлений+по часу і днях тижня запрограмований.Поставив газовий котел, під'єднав газ і трішки потопив.
На газовому котлі встановлюється тільки температура теплоносія.
Мінімум 45 градусів.
При підтриманні такої температури теплоносія в мене температура в будинку перевалить і за 30+, це при -10 на вулиці.
Придивився кімнатний безпровідний термостат:
https://roda.com.ua/...e143e6crtf7.pdf
Однієї компанії з моїм котлом Rӧda VorTech Duo CS 28
Трохи не подобається малий гістерезис +-0.4 градуса. Чи це норм?
Опубликовано 12 Март 2021 - 12:43
https://aliexpress.r...2781779961.html
Взял себе, до этого были херман и регулус.
Китайцем очень доволен, за свои деньги топ.
Опубликовано 14 Март 2021 - 23:32
Опубликовано 15 Март 2021 - 00:11
Дом около 100м.кв, батареи еще как в союзе были.
Может для начала сменить батареи
дом утеплен,
Дом около 100м.кв, батареи еще как в союзе были.
Газа нагорело на 6500 грн...
Что то это не стыкуется
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 15 Март 2021 - 09:55
дом утепленкак именно?
перед следующим сезоном что стоит сделать, чтобы снизились затраты?дом одноэтажный? чердак по проекту холодный?
окна заменены на пластик? дверь входная с утеплителем?
газовый Палладио.это как выглядит? он современный? в нете не нашёл такого котла
Опубликовано 15 Март 2021 - 10:15
Что то это не стыкуется+1
в нас на 500 квадратів 1100 кубів пішло...
Батареї нажаль старі...
Дровами набагато дешевше виходить і враховуючи термоакум то не напряжно
Слава Україні!!!
Опубликовано 15 Март 2021 - 12:18
так я за теплопунк зразу говорив, але то був голос в пустелі. за таких умов вигода відсутня, а це погано
Та ладно. Поставили мы счетчик на подъезд. Платим существенно меньше. И если крутим, то вручную. Но нам это практически не надо. Поставщики, похоже, сами температурой теплоносителя играются в зависимости от температуры воздуха.
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых