Ян, невже Віталій і Валера (на Макаренка) не можуть знайти проблему??? НЕ ВІРЮ! Компетентніших опелістів я ще не бачив! Ті, що біля кемпінга - просто ховаються (там лиш понтів багато). Правда і дорогі ці на Макаренка страшно, зате ремонтують будь-який Опель із зав'язаними очима!!! Причому ремонт будь-якої складності (крім кузовних робіт).
До речі - в мене на моїй колишній Омезі (X25XE), після того, як я поміняв у ній мотор (свого втопив під час горезвісної чернівецької повені 2008-го року) теж виникла така проблема зі скачками оборотів уверх-вниз. Я подзвонив до вказаних мною "опелістів", описав проблему, і Віталій зразу мене спитав, який впускний колектор я поставив - свій рідний, чи той що був на купленому моторі. Я сказав, що куплений мотор я поставив повністю зібраним, разом з впускним колектором. Віталій, почувши це, зразу сказав, що проблема зі скачками оборотів саме через це і виникла, і сказав поставити на куплений мотор (він був з Омеги 1996-го р/в) свій впускний колектор (моя машина була 1999-го року). Я це зробив і обороти перестали самовільно скакати!
Віталій мені пояснив, що після першого рестайлу кінця 1997-го року помінявся алгоритм роботи впускного колектора (як я його зрозумів), і що до конкретної машини має бути "прив'язаний" колектор певної модифікації - в моєму випадку якщо машина після 98-го року, то колектор має бути теж цих років, а не інакший. Я не розумію, що там НЕ ТАК в тих колекторах, але факт мав місце.
Ян, ти часом не міняв цей колектор на своїй машині? І навіть якщо і не міняв - поїдь до тих хлопців, я впевнений в тому, що вони рішать проблему "в два счёта"...
Дякую за розгорнуту відповідь!!! 
Але я в них був вже 3 рази - перший раз діагностика не показала нічого, це ще коли я катався на своєму розходомірі і не скидував фішку з датчика дроселя.
Сказали шо все добре, ми нічого не знаємо і не бачимо. Катайся.
Другий раз, коли я купив розходомір у Паши pdriveromega3000 він зразу ж після установки на мою машину почав давати поганий сигнал після чого машина навіть гірше почала робити ніж робила на моєму. Потім я подумав а чого б це з робочим розходоміром вона так робить? Розборщик обіцяв що він в нього робочий 1000% і на машині з якої знятий було все гаразд!
Новий я не купував бо він коштує від 6500 до 10 000 грн, дивлячись скільки чекати і де брати. В мене таких грошей просто немає на розходомір...
Я а тим більше якщо проблема не в ньому, то що я буду потім з ним робити?
Потім я думаю а ну посавлю назад свій ДМРВ і якось їхав і знову почалась ця фігня! Зупинився, думаю може датчик дроселя глючить? Я скинув фішку, після чого машина заглохла і вискочила помилка на БК. Я клему зняв, почекав трохи, одягнув фішку, завів машину, їй це не допомгло і поїхав далі, після чого заїхав до Віталія і кажу так і так, хлопці неможливо їхати. Вони підключають комп і пише:
1. Помилка датчика дроселя
Кажуть міняй його, це він 100%! Ми таке вже знаємо! Я кажу а може помилку просто скинути? Я ж фішку знімав! Віталій каже але ти ж одягнув її назад, не може бути такого, комп мав би поняти шо фішка одягнута і сам скинути її (помилку)
Купив я новий датчик дроселя шо на фото, оригінальний, ну думаю всьо, щас я поїду в США прям своїм ходом на машині! Ага........розігнався.....
І знову ж така сама фігня!
Потім мені Саша (Sashok04) привіз ОП КОМ я підключився до машини і з новим датчиком дроселя просто скинув помилку і все, вона більше не зявлялась а машина сама газувала і далі...
Поставив я розходомір розборщика заново, думав може шось не то...завожу, нафіга! На тобі! Скидую фішку, ставлю старий датчик дроселя і знову ж сама газує!
Потім поїхав я до Віталіка, кажу хлопці, я вже не знаю шо робити, так і так.
Підключають комп а там 2 помилки:
Знову дросель і розходомір
Зняли розходомір з Омеги 2.5 яка теж була на ремонті, поставили і бац, все ОК! Працює норм і завелась шикарно!
Ну тут думаю ну шо ж таке, шо робити! Датчик розборщика дає помилку, датчик дроселя мій хороший і викидаєм помилку тільки тоді коли знімає фішку з нього, а по суті він працює.
Ставлю свій розходомір, датчик дроселя, підключаємо комп - помилок нема ВЗАГАЛІ, а машина сама набирає оберти, але не так як на тому шо з розборки. Через раз і частково, газанула і все.
Куди копати далі? Датчик холостого? 
Изменено: Reebok, 11 Октябрь 2014 - 13:35