можливо хтось вірить в те, що укріплення гривні це Зеленський зробив
а можливо Порошенко.... інерційність
Опубликовано 01 Август 2019 - 13:36
задача НБУ згладжувати пікові стрибки і накопичувати звр, то ні для кого не секрет, цього разу вийшли трохи з звичного коридору на моменті, цим вдалось купити валюти трохи дешевше, з одної сторони непогано, але не зовсім обґрунтовано для економіки і статусу держави.Может для того, чтобы прикупить валюты по-дешовке? Ведь много отдавать скоро придется.
Опубликовано 01 Август 2019 - 14:53
це хто тобі сказав? У нбу є багато інструментів щоб хитнути курс в ту чи іншу сторону навіть без інтервенцій.Нацбанка не регулирует курс. Как он его опустил?
Опубликовано 01 Август 2019 - 14:54
Напиши в злотых сколько был, сколько стал. Так понятно будет.
Та без разницы,какая там составляющая.Иностранный инвестор получит гривны,и будет конвертировать а доллары. Такое массовое действие вызовет рост курса доллара.Неужели это не понятно.
сфига он не будет продолжать инвестировать? тем более атмосфера ПОКА благоприятная.
То что будет момент взлёта- это не обсуждается, но таки думаю рано еще. Скорее всего кратковременно могут загонять и сливать на курсах +-27
Реклама!!!
Опубликовано 01 Август 2019 - 15:09
так всі знали, все відбулось достатньо просто, є гравці на фондовому ринку, є розрахований середньорічний курс Мінфіну, є пропозиція ОВГЗ під вигідні відсотки, нерезиденти погнали валюту в Україну щоб купити в Україні овгз за гривню, надлишок валюти поідеї мавби просто викуповуватися нбу, але не викуповувався в достатній кількості що спрогнозувало ревальвацію гривні, поскільки гроші нерезиденти вже завели їм нічого не залишалось як продати по такому курсу як є. Нижчий курс непогано імпортерів , непогано і для звр- потратити менше гривні за валюту, для експортерів не дуже вигідно, для гравців фондового це стало несподіванкою так як тех аналіз ніяк не показував що гривня мала вирости, тому і міністр фінансів Маркарова котить бочку на НБУ, так як получається тепер її дані на середньорічний курс не вірні, і прийдеться вносити якісь зміни, і також є частина втраченої репутації, на наступний аукціон Мінфіну по ОВГЗ вже на такий відсоток менше поведуться так як з урахуванням курсових перепадів і конвертації відсоток прибутку получається зовсім інший чим був запланований.Я тоже думаю, что нац.банк просто знал про заход валюты и поэтому "опустил" доллар чтоб купить по дешевке
Изменено: Мірик, 01 Август 2019 - 15:17
Опубликовано 01 Август 2019 - 15:12
Нацбанка не регулирует курс
МісіяЗабезпечення цінової та фінансової стабільності з метою сприяння сталому економічному розвитку України.
хіба треба пояснювати що таке цінова та фінансова стабільність
Опубликовано 02 Август 2019 - 09:28
Опубликовано 02 Август 2019 - 09:42
фунт (1,21) и евра (1,11 - самый низкий с начала года) по отношению к доллару упали....это так...для справки
з того фіга що об’єм ОВГЗ не гумовий, вже майже всі розкупили.
этот мыльный пузырь будут дуть пока не лопнет
спрос огромен...какая еще евро(ли?) страна дает по бумагам такой %
Изменено: Санчик, 02 Август 2019 - 09:39
Опубликовано 02 Август 2019 - 10:10
ну якщо лопне то це дефолт зі всіма витікаючими, думаю цього не станеться, та і всеж обєм овгз фіксований, випуск нових паперів здається поки не планується, тут би ці погасити.этот мыльный пузырь будут дуть пока не лопнет
спрос огромен...какая еще евро(ли?) страна дает по бумагам такой %
Опубликовано 02 Август 2019 - 10:57
ну якщо лопне то це дефолт зі всіма витікаючими, думаю цього не станеться, та і всеж обєм овгз фіксований, випуск нових паперів здається поки не планується, тут би ці погасити.
дефолта (по займам в нац валюте) не будет (как и у США) так как почти весь ВАЛ ОВГЗ в грн. (а у тех в $) - напечатают для отдачи долга ск. угодно. Вопрос какой после этого курс
под "лопнет" имел ввиду за спрос...пока будут тарить - будут лить
Изменено: Санчик, 02 Август 2019 - 11:13
Опубликовано 02 Август 2019 - 13:04
я думаю такі сценарії про які ти пишеш маловірогідні, та і нелогічні, навіщо друкувати ОВГЗ для покриття дефіциту бюджету якщо можна просто надрукувати гривні, всерівно ж потім друкувати щоб гасити, тільки ще й з відсотками.дефолта (по займам в нац валюте) не будет (как и у США) так как почти весь ВАЛ ОВГЗ в грн. (а у тех в $) - напечатают для отдачи долга ск. угодно. Вопрос какой после этого курс
под "лопнет" имел ввиду за спрос...пока будут тарить - будут лить
Опубликовано 02 Август 2019 - 13:24
я думаю такі сценарії про які ти пишеш маловірогідні, та і нелогічні, навіщо друкувати ОВГЗ для покриття дефіциту бюджету якщо можна просто надрукувати гривні, всерівно ж потім друкувати щоб гасити, тільки ще й з відсотками.
так валюта зашла.......отсюда и курс такой...нацбанк нажрался как не в себя
- "будь как нацбанк"
если просто печатать - не зайдет
тут через гривну перелив произошел...
Изменено: Санчик, 02 Август 2019 - 13:26
Опубликовано 02 Август 2019 - 13:43
Опубликовано 02 Август 2019 - 17:44
https://podrobnosti....urs-grivny.htmlце хто тобі сказав? У нбу є багато інструментів щоб хитнути курс в ту чи іншу сторону навіть без інтервенцій.
У конкретному випадку НБУ достатньо було у пікові дні не скупляти всю валюту від чого надлишки ще просіли в ціні і потім ці надлишки скупити.
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых