а в чем такая беда сего пепелаца? обычно америкосы довольно просты и потому часто достаточно надежны и неприхотливы...
У Каділака було два двигуни, яких вважається, що однозначно треба уникати - це HT4100 (4.1 л) з 80-х і сімейство Northstar у 90-2000-х. Це всі 4.6 л на тодішніх Каділаках (вони ж на останньому Понтіак Бонневіль і на Б'юїк Люцерн), а також інші двигуни з сімейства Нортстар - всі двигуни на Олдсмобіль Аврора і 3.5 л на Oldsmobile Intrigue з 99 р. і до кінця випуску (так званий Шортстар). Я не цікавився технічною стороною питання, але цікавився на їхніх ресурсах що з американських машин вартістю до 5-7 тисяч можна брати, а що не можна, тому по переліку я їх двигуни переважно знаю. Каділак з 4.9 л - так, це зовсім інша історія, але то було до Нортстара. А Нортстар багато разів модернізувався, та й взагалі він коли з'явився, вважався великим кроком вперед у американському автопромі, але принципово його так і не побороли. Там були якісь проблеми з перегрівом, порокладкою головки блоку циліндрів, датчиками положення колінвалу регуляторами тиску палива, і ще щось, причому могло вилізти на невеликих пробігах, а міг ходити довго. При тому, двигун був дуже непростий з точки зору електроніки. При їхній вартості роботи механіка це була однозначно рекомендація уникати покупки, а у нас певно машини, які потребують великої роботи, ремонтувати доцільніше, але це треба дуже хотіти з цим зв'язатися і знати хто це буде робити. Цей двигун простим не був ніколи.