Перейти к содержимому


Реклама









Фото

Подорож до криниць,що князям спрагу тамували...


  • Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
10 ответов в теме

#1
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27404
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубликовано 28 Август 2016 - 21:27

В ранкову пору чи у тишу вечорову
Я вулицями Києва іду і, ніби знову,
Торкаюся історії руками,
Веду розмову мудру із князями:
***
 Із Києм, Діром і Аскольдом, і Олегом...
Їх імена, неначе обереги
Для тебе, Києве - і нині, і в віках.
Княгиня Ольга з Святославом на руках,
***
Що рідну землю змалку захищав,
Князь Володимир, Мудрий Ярослав
Нас наставляють з глибини століть,
Як рідною землею дорожить.

 

Доброго всім...

Якось в розмові з Ламбрускою проскочило слово Трахтемирів та Рожена криниця...Я й гадки не мав,шо буду мати стільки пригод навколо ціх двох назв.

 

Починалося все напрочуд гарно і невимушено.Зайшовши після розмови в нет,я почитав  відгук про подорож суходолом до так званих "місць сили".

Я не віруючий і мене завжди цікавила-історична частина будь якого місця,що вирішив відвідати.

Назва(і місце) "Рожена криниця"-мене зацікавила саме своєю історичною значущистю.

Розгорнувши мапу,я виявив що це місце можна відвідати за допомогою мого човна.Сама криничка знаходиться на Дніпровському крутому правому березі-приблизно в 2 км. від урізу води та в 3 км. від с.Бучак,що знаходиться на березі Канівського вдсх.

 

Так,як в мене видався тиждень для відпочинку,а виловлену з Дніпра рибу стомився їсти у смаженому,копченому,вареному,вяленому вигляді...Було вирішено розвіятись і на Казанці з булями+20л.с.Сузука сходити набрати в криничку води...

 

Ну що тут такого пройти 25км водою туди,а потім назад???Моя наівність мені мало не коштувала!!!Але за всім по порядку...

 

Попередження

1.При перебуванні суден на водосховищі за штурмових умов судноводії зобов'язані пітримувати регулярний радіозв'язок з судновласником та беззастережно приходити на допомогу,якщо вона потрібна іншим судам.

2.За раптової появи сильного вітру суднам необхідно стати на якір;розчалити склади суден.Після розміщення повідомити про своє знаходження судновласнику.

 

Піднявшись ранком 25 серпня 2016року,поснідали,взяли з собою провіант,трохи недрібних національних купюр,п'ятилітрову бульку щоб набрати з кринички води...,екіпаж в складі капітан,Ламбруска,синаш Сашко(як виявилось пізніше-це був не весь екіпаж нашого човна)-вийшов від Спасо Преображенської церкви в с.Гусинці до селища Бучак.

Трохи гуляв вітерець,що зганяв невеликі бурунчики з хвиль.Ми в гарному настрої йшли лівим берегом на гліссері і в районі острова св.Апостола Андрія почали перетинати водосховище в напрямку селища Трахтемирів...

І тут-дунуло!!!(як я взнав пізніше вітер набрав сили 14балів!!!)

 

Човен знаходився якраз посередині водосховища.Піднялася хвиля і підкрався п..здец.Стати проти хвилі не можу-починає заливати в транець.Помпа качає воду з човна безупину.Пробував спастись йти по хвилі-теж заливає через транець...

Одним словом-"Отче Наш",згадується в такі хвилини навіть невіруючими.Робити нічого-я напівшляху до правого берега і напрямок вітру такий,що мені немає змоги йти в зворотньому шляху на лівий берег.Ну що ж хитаємось боком до хвиль і думка тільки одна,щоб не залило.Стежим екіпажем за напрямком хвиль-правильно розміщуємось в кокпіті і таки потихеньку чалапаєм до правого берега.Хвиля висока,але коротка в півкорпуса човна.Якщо ставити човна носом до хвилі,то носа підкидає і черпає воду кормою...

Екіпаж в спасжилетах.Стрьомно але ніхто не кіпішує.Одним словом йдем боком до хвилі...

І тут!!!

Сашка кричить-"Тату-уж!!!"

Озираю палубу-на ній дійсно крутиться плазун.Отакої!!!Їхав гад "зайцем",а як почало на хвилях несамовито підкидати-виліз!

Жіноча частина екіпажу мовчки зняла свій гумовий чобіт ,загнала в нього ужа і викинула плазуна за борт...

 

Правий берег все ближче і ближче,але мені від цього не легше.Берег крутий,а біля нього хвиля більша-зрозуміло,міляка...

Викидаємось на міляку біля берега.Двигун чиркнув гвинтом грунт за 50м. від берега.Екіпаж по команді покинув човен,я ж плигнувши по пояс у воду шукаю можливість заякорити човна,щоб не розбило об каміння на березі...

Знайшовши місце для штормстоянки човна-затоптую якір прив'язаний до носа в муляку,а корму вітер заганяє в очерети.

(вибачаюсь за якість- з телефона.Довжина човна4м.60см.Сила вітра така,що очерет ліг!)

944e75163b99d1e658885d34a49ee342.jpg

 

Хм...Перша година дня...Заподорож на  Рожену(та й всі інші) криницю мжна забути.Чекати поки стишиться вітер мінімум до сьомої вечора.Хоча інтернет погода не радує,екіпаж на березі повеселішав,скидає одяг,викручує,розвішує на грушці дичці.

Жіноча частина екіпажу готує перекус,а я роззираюся по мапі,на який це берег нас викинула доля???

41cdfc95114bb161bc6bf1276a5ab705.jpg

 

Оце так диво!!!

Нас викинуло на Трахтемирів!!!!

Одразу ж на березі знаходимо встановлений Президентом Ющенко пам'ятний хрест!

d0e1fef897270abc1381d4df9e0016d7.jpg

На пам'ятці прикручена табличка.Саму пам'ятку гарно здаля видно при підході до берега.

1020ecd15db52def3a3c759c47fe4f21.jpg

 

Моєму здивуванню немає меж!!!

Це було саме привабливе місце на березі куди викинутись впродовж пари км. з точки зору штормової погоди,підходів до берега.

Але те,що я опинюсь в серці колишньої козацької столиці-я навіть мріяти не міг.

За Трахтемирів можна почитати будь де,але більш за все мені подобається цей...

 

Теперь немного о Трахтемирове, и что, собственно говоря, там привлекает настоящих ценителей истории и природы. Это село расположено на крутом правом берегу Днепровской возвышенности, образованной изгибом в виде полуострова напротив г. Переяслав-Хмельницкий на территории Черкасской области. С 1994 года на этом полуострове действует государственный историко-культурный заповедник «Трахтемиров» , где практически в первозданном виде сохранилась флора и фауна региона.

В былые временна поселок Трахтемиров — был одной из казацких столиц, которая представляла собой исторический уездный городок с монастырем. Этот монастырь был построен на месте разрушенного татарами Зарубского монастыря ориентировочно в 1147 году. Во времена Киевской Руси на этом месте был летописный древнерусский город Заруб. А еще раньше в незапамятные времена - неприступная скифская крепость с высокими валами.

Позже по указу 1578 года король Речи Посполитой Стефан Баторий, учредив реестровое казацкое войско, «даровал запорожским казакам город Терехтемиров с монастырем и перевозом» в Киевском воеводстве. Здесь размещались их зимние квартиры, арсенал, а также был организован госпиталь и приют для раненых, искалеченных и старых одиноких казаков. Была построена также и Трахтемировская крепость, ставшая неформальной казацкой столицей - тут выбирали гетманов, принимали послов и др. Примечательно, что Петр Колнашевич-Сегайдачный сделал Трахтемиров своей столицей. В 1637-го году козаки потерпели сокрушительное поражение от М. Потоцкого в бою под Кумейками после чего Трахтемиров был разрушен и передан в управление польским комиссарам и в последствии стал наследственной собственностью польский панов. Но во времена освободительной войны под предводительством Б. Хмельницкого город вновь переходит к козакам и становиться важной тыловой базой, здесь храниться провиант и порох. Так же тут проводяться собрания козацкой старшины и выбирались полковники и гетьманы.

Однако в 1665 во время подавления одного из восстаний город и монастырь были разрушены. На окраине села сохранилось казацкое кладбище, а на месте монастыря в урочище Церковщина установлен крест. В лучшие времена в этих местах проживало до 30 тыс. человек, которые вели разнообразное хозяйство – выращивали зерновые культуры, занимались пчеловодством, рубили и сплавляли по Днепру лес, охотились и др. Примечательно, что на берегу реки находиться хорошо известный местному населению – казацкий дуб. Гооворят, что он один из немногих уцелевших свидетелей эпохи расцвета Трахтемирова. Его не срубили в свое время по той причине, что его ствол начал «ветвица» очень низко к земле и его видимо посчитали не особо пригодным для древесины. Теперь красивый исполин стоит не далеко от местного пляжа, молчаливо хряня историю края.

Сегодня же Трахтемиров представляет собой небольшое село, с разбросанными по холмам домами, многие из которых уже пустуют. По данным старожил, сегодня в Трахтемирове прописано только 2 жителя, остальные по факту являются дачниками.

 

Мені,як випускнику академії Петра Конашевича-Сагайдачного ніколи й на розум не приходило,що колись потраплю до цього місця,а зважаючі на обставини і взагалі дивина!!!

 

За пам'яткою багато хрестів,-кладовище похованих козаків,а трохи по під горою я побачив піч з двома обгорілими димовими трубами що стриміли в небо.

Вирішив піднятись,оглянути.Знову здивуванню немає меж!

Виявляється,згарище-це все що залишилося від колись елітної споруди з дерева в готичному стилі,більш відомому як мисливський будиночок Бакая....(Все розумію-буржуй,ворюга чи ще щось там!Чим споруда завинила?Навіщо палити???ДЕБІЛИ!!!!)Здогадувався,що це зегарище,славнозвісний будиночок,але до кінця не вірив.

http://ck.ridna.ua/2...lovy-naftohazu/

 

trah-6-300x225.jpg

 

Жіноча половина,що залишилась на хазяйстві,та назирати за човном-маякнула,що є "незрозумілий прибулець".

Спустившись до берега,неподалік нашого тимчасового "табору" виявив чолов'ягу,що лежачі на карематі вирізав ножичком "куклу Вуду"...

З розумінням відношусь,до народу що відданий будь якому культу чи окультизму,і що саме такі "знакові" місця їх притягують...

Розпитавши незнайомця "де,що,коли" в даній місцевості...,Сашко з Ламбрускою відправились в селище в пошуках молока.Я ж залишився на березі,щоб весь час контролювати човна.Хвиля не стихала і у випадку якихось непередбачених обставин потрібно бути поруч з човном.

Сам не був,але мені теж можна порозглядати світлини.

Отака вивіска до ландшафтного парку Трахтемирів

3ac30806a9a4d7dbb258fb7038f10df5.jpg

 

Саме селище має декілька десятків дворів Найближчий гамазин/осередок цивілізація знаходиться в селищі Великий Букрин.

Типовий сучасний будиночок Трахтемирова.

085b91a4d5bd2ba2c9aad7706b89f444.jpg

Все доглянуто оброблено.

В дворищах паркани відсутні.Прохід закриває просто палка...Наівно,довірливо,чи може таки нормально,як це було колись в наших предків.Двері зачинялись просто колочком...,щоб вітер не відкрив...

d3918ced2a73277827a3beba1739677e.jpg

 

Таки вигукавши когось з хазяїв садиб,розпитавши зрозуміли,що потрібно повертатись до мене.Найближча корова(як і гамазин) з молоком у Великому Букрині. Та й нехай...)

 

Дочекавшись вечора,-близько сьомої я насилу вирвавши якір з грунта подав свій парахєд "під погрузку".Вітер стишився зовсім трохи,але хвиля була ще високою,було стрьомно.Треба йти до дому-ночувати в Трахтемирові ніхто не хотів.Хотілося додому!!!

Екіпаж майже голяка сів в човна,вдягнув противодні,та захисні засоби взявся за весла і...Все рівно двигун чиркнув,вигриз шмат лопаті Трахтемирівським камінням і ми відійшли в напрямку лівого берега.На середині вдсх навпроти острова Апостола Андрія-трохи покидало воду в човна,але помпа справлялась...Коли до берега залишалося пару км,я вивів човна на гліссер і ми полетіли по хвилях із швидкістю "волоси назад"!)

 

Добившись в сутінки до свого будиночка...,затопили баньку,повечеряли з чаркою,та лягли відпочивати...

Рожена криниця була ненадовго відкладена...

 

Далі буде. :ad_new:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#2
rromeo

rromeo

    Авторитет

    • Сообщений 3751
  • Возраст: 45
  • Имя:Роман
  • Город:Київ
  • Авто:opel combo 1.7CDTI
  • Гос. номер:AI4932EC
  •  
  • Регистрация: 01.12.2012

Опубликовано 28 Август 2016 - 21:47

:sm302:


  • 0
Размещенное изображение

#3
Manager

Manager

    Untouchable

    • Сообщений 103920
  • Возраст: 51
  • Имя:"Давид Маркович"
  • Город:Одесса
  • Авто:V8 (не газонутый)
  •  
  • Регистрация: 04.09.2005

Опубликовано 28 Август 2016 - 23:21

:sm302: :sm302: :sm302:



#4
Дмитрий Владимирович

Дмитрий Владимирович

    мастер-ломастер

    • Сообщений 8817
  • Возраст: 56
  • Имя:Дмитрий
  • Город:которого больше нет, под Харьковом
  • Авто:ASTRA G, Z1.6ХЕР 07 ГБО Zavolli
  •  
  • Регистрация: 06.05.2009

Опубликовано 28 Август 2016 - 23:40

Шо книжку на ночь почитал.

Хороший отдых с приключениями вышел. :sm302:


 
stopkadr_2016.png        %D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%


#5
Тур

Тур

    Авторитет

    • Сообщений 1544
  • Имя:Bohdan
  • Авто:Opel Combo
  • Гос. номер:**6067**
  •  
  • Регистрация: 22.08.2013

Опубликовано 29 Август 2016 - 06:54

:sm302: :sm302: :sm302:


  • 0

#6
Cr-z

Cr-z

    Авторитет

    • Сообщений 40817
  • Возраст: 41
  • Имя:Valentin
  • Город:Луцк
  • Авто:3.0 KOMPRESSOR
    Opel Insignia 1,6T
    Opel Vectra C
    Honda CR-Z
  •  
  • Регистрация: 15.07.2012

Опубликовано 29 Август 2016 - 07:21

:sm302:


  • 0
Sex есть как Опель - запроектированный, чтобы радовать...

З/Ч Vectra C http://www.opel-club...r-korobka-i-td/
0975105661
Размещенное изображение

#7
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27404
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубликовано 29 Август 2016 - 21:50

Ранок 27серпня2016р. видався сонячним та погожим.

Всі можливі і неможливі погодні інформери показували на день-гарну,сонячну,безвітряну погоду...

Знову засвербіло і зачесалось подивитись,що ж то за красуня Рожена така була,-що до неї Великі Князі Київські завертали водички сьорбнути перед ратним походом з цябра?...

Так не просто Князі!!!А дійсно видатні історичні постаті,що вплинули на хід історії нашої держави...

(кому буде цікаво відновити в пам'яті постаті,життєвий шлях,та звитяги предків-трохи кинув під спойлер.Це вам не які небудь КучмоЮщенкоЯнуковичі!!!)

 

 

Спойлер

Заправивши повний бак(14л.) пального,та взявши з собою на всяк випадок ще 10л. палива-збираю Казанку булясту з Сузукі20л.с. внаступну подорож.

Воно ж авантюрно,ажно чешеться!!! :sm13_:

Вирішуєм по дорозі  до кринички,заскочити в Балико-Щучинку.(це ще одне історичнотрагічне місце на мапі України та Дніпра,що вартує в описі окремої теми).

Високо майоріє над Дніпром стела Букринського плацдарму...В ясну погоду,стелу видно за десяток кілометрів з будь якої точки Дніпра.

bukrin_placdarm_10.jpg

На території меморіалу також встановлено пам'ятник древньому Баяну,автору "Слово о полку Ігорєвім" 

 

Захожу в затоку.Красива набережна в Балико-Щучинці.Звичайно ж,що на ній багато любителів риболовів.Ловлять карасика на прут з кормачком-на гачку гнойовий хробачок.Обережно обійшовши рибацькі снасті-запитав де можна тимчасово пристати(знаю,що дно тут кам'янисте!)до берега.Один з дядьків щиро посміхаючись вказав на бон,біля якого рибалив,-"Ось тут синку і причалюй!".

Щиро подякувавши,викинув кранці на борт і причалив до бона.

Екіпаж радо спорснув з кокпіта на бон і попрямував до місцевого гамазину за морозивом.Я ж(така доля :smile44: )залишився біля катера...

Як завжди,між людьми що мають однакові захоплення,в мене з рибаками зав'язалася розмова.Ні за що,і за все одразу.Розповідали про улови(дядьки між іншим,під час розмови справно витягали карасиків-клювало! :ad_new: ),про життя/буття.Про те де купити молоко і чому згоріла дача Бакая.Одним слово-звичайнісінький чоловічий обмін інформацією.Розпитавши в аборигенів про фарватер,особливості судового ходу,Переяславський ствір та ін. важливу для моєї подорожі інфу,та дочекавшись екіпажу(що не забув про капітана і придбав йому теж морозива :cool1: )-відчалив від гостинного бона.Щиро розпрощавшись,та сердечно подякувавши за розмову-відійшов від бона....

По мапі глибиниКанівського моря великі (до 20м!!!)-дозволяли йти не по судовому ходу.Звичайно,що йшов навпрошки,а не заходив у всі затоки  чи не обгинав всі буі...

Море було спокійним-штиль.Двигун розвинувши максимальні 5600обертів з даною загрузкою човна-ніс мене з екіпажем по Дніпру з Швидкістю майже 40км/год.

Не пройшло і двадцяти хвилин,як ми наблизились до Переяславського створу.(фотго не моє-з нету).

Місто Переяслав-Хмельницький було від мене в десяти кілометрах.Але так як воно не входило в план подорожі-до нього не заходив.

Місто-славнозвісне,багате на історію,та музеї.Потребує окремої теми для висвітлення.

4189142-04537481.jpg

 

Оминувши по берегу села-Ходорів,Великий Букрин,Трахтемирів,Луковиця,Григорівка я наблизився ло бакена №"0-5" та селища Бучак...

Ще коли мене викинуло до Трахтемирова,чолов'яга з "куклою вуду" розповів,що не доходячі Бучака,в затоці,є рибацьке господарство-там можуть приглянути за човном на час подорожі суходолом до кринички...

 

Все,-піду посплю.

Далі буде....


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#8
ShpaK

ShpaK

    Дока

    • Сообщений 716
  • Возраст: 55
  • Имя:Александр
  • Город:Киев
  • Авто:Opel Astra Classik
  •  
  • Регистрация: 02.02.2009

Опубликовано 31 Август 2016 - 08:15

Андрей!  :sm302:  прочитал на одном дыхании, пиши еще. 


  • 0

#9
Юстас

Юстас

    кризис менеджер

    • Сообщений 27404
  • Имя:Андрей
  • Город:Киев,ул.Майорова
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  
  • Регистрация: 06.09.2011

Опубликовано 31 Август 2016 - 09:19

Гарнесенько роззирнувшись(від бакена до берега близько 1.5км.) побачив на березі невеличку прогалину і...начебто катери.Вирішив підійти поближче розпитати,де те рибгосподарство.

Підхожу впритул до берега(берег пологий,кам'янистий),бачу сліп для катерів.Біля берега моцні,гарно озброєні катери.На березі,хто в палатці,хто в автівці з відкритими дверцятами,хто просто долі на карематі-сплять рибацуги,що спозаранку шукали судака на фарватерних ямах.Автівки стоять серйозні-ТЛК,ГрандВітари,повнопривідні буси...

Тихо,щоб нікого не збудити,підхожу до берега-екіпаж миттєво перебирається на сушу,в пошуках когось,хто не спить,щоб розпитати дорогу.

Знаходять хазяйку цього гостинного куточку.Жінка доброзичлива,все швиденько нам пояснила.

Виявляється,що ми втрапили на місце,і дорога/тропа на критинчку починається прям з цього місця...

Залишивши символічні кошти за стоянку катера(також забрав з катера рюкзаки з н/з та цінними речами-та заніс на зберігання в господу до хазяйки.Тягати по схилах вантаж-не схотів),взяли з собою 5л. баклагу для води і вирушили до кринички... 

Дорога від берега до кринички не далека-приблизно 3км.

Спочатку вона в'ється понад Дніпром з гарними краєвидами на лівий берег річки,та село Циблі.

(До речі в с. Циблі-теж є церква на воді)

Трохи попетлявши по берегу дорога перетворюється на стежину і йде в глиб берегаю

Стежина,петляє по оврагах і дуже нагадує стежку Кримського Великого Каньона до "ванни молодості".

Тільки стежина до Рожени Кринички більш впорядкована.

Спуски та підйоми мають впорядковані дерев'яними полінами сходи.

8734fe6fe89bcee3bf56aba12e96f200.jpg

Екіпаж пересувається безпечно і впевнено йде до мети,насолоджуючись краєвидами та свіжим повітрям

cf90a83030f9df4e5449b75ac6f485a8.jpg

 

Трохи прочимчикувавши ми нарешті дійшли до мети нашої подорожі.

Про те,що це саме "наша" криничка вказує отака табличка.

e60f56c0250162fde2a9e1806a704e97.jpg

 

Підхід до кринички викладено обрізками пеньків.Зроблено майстерніше та гарніше ніж в Межигір'ях Віктора Педоровича...

 

0e233b14174e77c3666cce99ad1f58fa.jpg

І хоча криничка знаходиться в гущавині лісу-навпроти неї отакий іконостас

c46cb4be81a00dec768412442299af4b.jpg

Одразу ж за криничкою,стоїть стара покрівля кринички.На ній,ті люди що зцілилися водою з кринички залишають рушник,хустку чи іконку.

93b48bd398e0bcd38fa087c5954fb2bc.jpg

У цьому році,Було проведено реконструкцію цього місця....

1b51e78eb626ffd1160a2c0d381edeaa.jpg

 

Звичайно,що красуні Рожени біля кринички не було...Князів не було теж.Але торкнувшись душею цього місця,можна в шелесті вітру почути,як брязне збруя коня Князя Святослава...Чи може то переливаються монети на вбранні прекрасної Рожени???Мені не відомо...Але те,що це місце знакове-однозначно.

Про воду можу сказати,що-просто смачна вода...

 

 

Зачеерпнувши кухлем води з цябра,втамувавши спрагу,набравши водички в баклагу-ми вирушили в зворотню путь.По дорозі до кринички(це був суботній день)інколи зустрічаються як місцеві,так і приїзджі люди.Доброзичливо вітаються.

 

Спустившись до рибацького господарства,ми зробили привал з перекусом.Рибацуги(приїздять з Білої Церкви,Василькова тощо) закінчили полудневий відпочинок-сідали в катери,та відходили на рибалку.Тихо,чинно,благородно.

Екіпаж мого човна попрощався з хазяйкою господарства і зайнявши місця в катері-пішли додому.Додому дійшли плавно,планово,та спокійно-на морі був майже штиль.

 

Подорож,саме місце сподобались.

Півострів цікавий на різноманітні історичні місця.Інфу про криничку(і все інше)надибав тут-правда народ відвідує ці місця автотранспортом.

http://kiev-variant....a/tr2014-2.html

 

 

Будь яке місце на Київщині(та і взагалі в Україні) цікаве,та видатне своїми предками,сучасниками,сторією та подіями.Бережімо ж та розвиваймо себе,свої місця,та свою історію.

 

Дякую за увагу.


  • 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.


#10
Toshik

Toshik

    сантехнах!

    • Сообщений 3707
  • Возраст: 42
  • Имя:Антон
  • Город:Суми
  • Авто:Opel Astra G Caravan 1.6 8v, Chevy Captiva Sport 2.4
  •  
  • Регистрация: 10.09.2006

Опубликовано 31 Август 2016 - 10:13

Огінь!!! :sm302:


  • 0
Ты должен быть сильным, иначе зачем тебе быть? (с) В. Цой

Суми - рідний сіті :)

#11
Гжегош

Гжегош

    Авторитет

    • Сообщений 812
  • Имя:Гриня
  • Город:Киев, Академгородок
  • Авто:Астра Н 1,6 XER, МТ, седан, метро
  • Гос. номер:9358
  •  
  • Регистрация: 19.02.2010

Опубликовано 31 Август 2016 - 10:41

Повезло Рожені, що її на місці не було... А то так описав, що Ламбруска могла б і за коси потягати... :ukr:  :smile423:  :sm13_:  :sm302:


  • 0




0 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых