У PSA не бери ні з яким бензиновим двигуном, який називається VTi - ні 1.6 (хоч атмосферний, хоч турбо), ні 1.4. Потужність у них 120, 156 і 95 к.с.
Хіба що на 5-10 ткм і продати, поки ти (чи кому ти його береш) не спізнав кохання з ним. Це згаданий Прінс, він же ЕР6 і так далі.
1.6 110 к.с. - хороший (TU5).
1.4 75 і 88 к.с. - загалом норм, хоча до якогось з цих двох я чув претензії, не пам'ятаю подробиць. Як і 1.8, але він на відносно свіжих машинах рідкісний, хіба що на Гранд Пікассо і С5 я його бачив.
Це все чотири ПСАшні двигуни. Які поступово замінили на згадане вище БМВшне гівно, але інколи трапляються.
Трициліндровий 1.2 - з мокрим паском ГРМ (у маслі, наче він цепок). Ну ти зрозумів, що це справжня радість. Але все одно ходить довше, ніж Прінс, причому разів у два. Дуже рідко трапляється його різновид 1.0, по-моєму на 207.
1.0 на 107 і С1 - це не він, це тойотівський.
На малих ПСА нульових років нерідко трапляється 1.1 - норм, не рахуючи того, що там 60 к.с.
Свіжий 1.6, який називається EC5 - у нас кажуть, що це модернізований ТУ5, але у мене є стосовно цього великі сумніви (бо ПСА не з тих, хто раніше ніж через 20 років відмовляється від якоїсь дурниці, якщо у неї були ввалені гроші, наприклад від Прінса, AL4 i EB2). Але я не в курсі.