Я фіг його знаю що там так коштує.
Для мене це також загадка, але відносно ножів, які виготовлені не кустарно, а промислово, на конвеєрі, крупносерійно. Навіть якби ті ножі були зроблені з чистого хрому і ванадію, то вони аж ніяк не виправдали свою цііну. Що дійсно здорожчує виріб, а конкретно ніж, то це технологія виготовлення, але знову таки ні порошкова металургія, ні так звана "дамастська" сталь не оправдує такі цінники. Тому я вибрав для себе компромісний варіант, підмусатні ножі, які при адекватній ціні і ріжучу кромку тримають відносно непогано, і не потребують особливого догляду. Сталі високої твердості за 60 одиниць бояться кісток, падіння, та і просто ржавіють, якщо залишити його вологим. А точити їх ще те задоволення 
Мої ножі, якщо притупилися, за десяток рухів по мусату 3000 гріт знову як бритва, знову ріжуть папір. Раз на декілька місяців дістаю станочок і відновлюю підводи, і мої ножі постійно гострі.
Сам виробляє
Це інша історія, це вже як витвір мистецтва, де картина із зображеним чорним квадратом може коштувати мільони
До речі ті останні ножі, які я купив, виготовлені просто ідеально, все зашлфовано-заполіровано, заклепки не виступають, просто іграшка
Взявши в руки, навіть і не подумаєш, що це китаці робили 
Изменено: Щукарь, 07 Декабрь 2024 - 18:33