я не полінувався, порахував, шановному в 1991 було 18 років
Це заважало лити спирт?
Опубликовано 10 Май 2025 - 13:13
Нічого нового не має в спиртовому бензині. Нічого він НЕ робить поганого машині, а от власника можуть попросити вийти з машини й дихнути, бо від машини тхне спиртом. ... було мені колись.
У Європі весь бенз з домішками спирту до 5%, но й той самий СПИРТОВИЙ!!!! бенз, де спирту 40%(не гуглив, можу помилятись) нормально працює з Х25ХЕ, споживання трохи вище.
я не знаю що там, баку 22 роки :)
Стільки не живуть... насоси.
Dream On... Dream On...
Опубликовано 10 Май 2025 - 14:05
Давно він в тебе почався? Як сам вважаєш?
Рек, я без підколів та образ....
С віком треба підвищувати навантаження і на розумову складову. Хоча це з віком вважається просто вже навантаження, а так не дуже і складно в порівнянні молодого погляду на це.
Зараз ми ще в певній фазі заверщення розквіту, далі буде не так айс...
Впевнений, що ти це прочитаєш без проблем.
Вибачаюсь за флуд!
Позавчора був на БРСМ, 95 преміум 5% спирту, це найкращий бенз.. Продавець сказав, що це давно у них.
Вони і якийсь етильований роблять давно, тому це не проблема.
Изменено: baton45, 10 Май 2025 - 23:32
Опубликовано 10 Май 2025 - 21:05
Ви хоч у моєму пості картинку прочитали?
Позавчора був на БРСМ, 95 преміум 5% спирту, це найкращий бенз..
п.с. а за власним посиланням сам сходи.... мабуть цікаво
як і пальне на БРСМ...
Вони і якийсь етильований роблять давно
то всі тести показують...
як і власник тієї богодільні
Изменено: vigors, 10 Май 2025 - 21:14
Опубликовано 10 Май 2025 - 21:38
свинець створював плівку, яка підвищувала захист клапанів і сідел.
Це перетасовка хронології подій. Те, що свинець виконує роль "твердої змазки"(знижує ударні навантаження клапан\седло) та утворює захисний шар, запобігаючий окисленню та точковому руйнуванню термо-навантажених поверхонь, з'ясувалось пізніше, аніж початок використання ТЕС як анті-детонаційной присадки. Так, цей додатковий "бонус" був з часом виявлений і враховувався під час проектування та конструювання ГБЦ шляхом використання певних материалів. І тому використання таких "етильованих" двигунів на без-етіловому бензині призводило до ерозії седел та порушення режиму роботи клапанного механізму. Але з середини 70-х(початок розуміння загрози ТЕС для екології та людини) це вже було усвідомлено та виробники почали переходити на інші матеріали та технології, які не потребували тетраетілу при роботі.
Опубликовано 10 Май 2025 - 21:49
Приклад буде?))
п.с. але чомусь класичні авто проходять шлях заміни сідел на загартовані вставки для використання звичайного пального...
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 10 Май 2025 - 22:00
Нічосє у вас заваруха...
п.с. а за власним посиланням сам сходи.... мабуть цікаво
Там ( і тут) ще мінатюрна картинка була. Така...
Цікаво ви так чимало знаєте про той тетрасвинец... Ви такі розумні чи такі вже старі?
Трохи дивним виглядає розрізненність ваших думок загалом по даним, які вже давно відомі і пішли в історію.
Изменено: baton45, 10 Май 2025 - 22:04
Опубликовано 10 Май 2025 - 22:03
добре. моє твердження хибне...
Хибне в частині визначення первічності явищ.
В іншому я погоджуюсь: для "етильованих " моторів в певний період застосовували більш м'які матеріали седел. Наразі це вже не актуально, ті мотори вже майже вийшли з використання, а ті одиниці що залишаються - перероблені.
Навішо це робити, якщо
Перероблювали умовно "старі" етильовані ГБЦ під "новий", вже не-етильований бенз. Для нас то саме ГАЗ-20\21, перші "москвідони" та "гужилі". Навіть на совко-автопромі випуску 80+-х років проблем вже не було.
Изменено: Andre_71, 10 Май 2025 - 22:04
Опубликовано 10 Май 2025 - 23:39
Вибачайте... Було косячне посилання.
Це таке, типу як бокал бургунського між вашими цікавими розмовами.....
З деменцією і великі люди валилися....
Так розумію тема майже закрита. Хоча, ми ще не скуштували нові коктейлі зі спиртом.
Принаймні мені літрів 20 бензу вистачає на пару місяців. І то тільки розігріти двигун.
Будемо чекати відгуків від користувачів і майстрів.
Изменено: baton45, 10 Май 2025 - 23:45
Опубликовано 11 Май 2025 - 07:42
Голови.
Блоку. Мотори від ГАЗ-А до ГАЗ-52 були нижньоклапаннимни. Тому седла були у блоку.
Перероблювали умовно "старі" етильовані
Та це зрозуміло. Але спочатку було написано так, що можна було зрозуміти, що переробляли якраз під етильований бензин. ))
Изменено: Avtomobilist, 11 Май 2025 - 07:51
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых