Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Ауді А4(В7) S-line - реанімація старенької :)

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
107 ответов в теме

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 15:05

sapphir - eva коврики с бортиками в 5 см самое оно.
Не очень их люблю, но купил в Опель
и в машине таки гораздо чище , особенно после поездок домой ( во дворе асфальт пятнами лежит , земля тянется за подошвой в машину)

Одна і та ж картинка - тут це 60 фунтів в Україні на ОЛХ біля 1500 грн ( пластиковий захист двигуна, комплект з двох елементів ). Гляну скільки ті ЕВА коштують, мені тут не попадали. Плюс в мене англійка - все дзеркальне і має бути для цього ринку зроблене. Я вже Патонівську сварку купив - думав якщо патон.юк то буде з англійською вилкою - фіг там, прислали з Польщі і сказали можете відрізати нашу і причіпити свою faceoff.gif

• 0
Реклама в подписи запрещена!

bzhasso

bzhasso

Авторитет

• Сообщений 4561
    & народная ТурбоОмерика 2.0.0
  • Гос. номер:АЕ3448HI
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 15:10

сказали можете відрізати нашу і причіпити свою

Се - сервис))
  • 0

:hi: 

paa

paa

Авторитет

• Сообщений 12850
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 15:12

sapphir - eva коврики с бортиками в 5 см самое оно.
Не очень их люблю, но купил в Опель
и в машине таки гораздо чище , особенно после поездок домой ( во дворе асфальт пятнами лежит , земля тянется за подошвой в машину)

Юзаю такі коврики, единий їх плюс шо як багато снігу, то не льється на підлогу, а на боковини все одно натрушується з нігsmile44.gif 

• 0

Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 15:16

Пропонують щось таке але я поки не готовий до такого ag.gif

https://www.aliexpre...6xoCdKYQAvD_BwE

Тут реально 20-те століття не дивлячись на сучасні хмарочоси чи машини - такі килими колись в ВАЗи шили з тою ромбічною текстурою. Ще розочку на ручку перемикання передач і пахнючку ялинку - і буде повний комплект ag.gif

Изменено: sapphir, 28 Сентябрь 2025 - 15:19

• 0

bzhasso

bzhasso

Авторитет

• Сообщений 4561
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 15:26

Сними размеры сам та закажи в Украине - сделают быстро
Если будет желание конечно
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 16:10

Сними размеры сам та закажи в Украине - сделают быстро
Если будет желание конечно

Тут напевно не розміри знімати а спитати чи фізично можуть дзеркально зробити - бо якщо роблять по матриці то ніхто під мене одного її робити не буде.
  • 0

bzhasso

bzhasso

Авторитет

• Сообщений 4561
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 16:33

Тут напевно не розміри знімати а спитати чи фізично можуть дзеркально зробити - бо якщо роблять по матриці то ніхто під мене одного її робити не буде.

Хз надо пробовать..
Я в инсте заказывал , судя по всему у них лекал не было и они просили перемерять расстояния
Отправил обратно ,переделали ( именно передние)
Переделали не на 5ку правда - водительский коврик ,левая клипса периодически отстёгивается, когда в городе еду . На трассе меньше суеты ногами и все ок
  • 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 51285
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2025 - 17:43

Отправил обратно ,переделали ( именно передние)
Переделали не на 5ку правда

4 раза отправлял за их счёт и скидку, пока не сделали, как надо, чтобы ничего не отстегивалось.
Зато у них теперь есть редкое лекало))

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 05 Октябрь 2025 - 18:20

Сьогодні було трохи вільного часу - поліз до передніх дверей. Там проблема маштабна, особливо по водійській - порвана гофра між дверкою і стійкою ( в пасажира спереді також але трохи менше ), не працює склопідйомник ( в пасажира спереду також ) ну і блок кнопок склопідйомниками хтось втиснув в середину і не всі режими на кнопках працюють ( а на дверках основні працюють без питань де склопідйомники робочі ). 

Розібрав досить швидко бо туди хтось лазив до мене і більшість кліпс або були відсутні або зламані. На водійській дверці ще й той захист від води для дверної карти був відсутній. Зате порваний трос склопідйомника зразу видноfaceoff.gif . Нема чого думати - брати і міняти. Питання на що - ціни десь від 17 фунтів ( 1000 грн ), Фебі на Автодок - 38 ( трошки більше 2 тис ). Реально часу, поломаних кліпс - в грошовому еквіваленті більше ніж вартість того що зразу видає пошук. Тому вислухаю варіанти - якіх виробників варто розглянути щоб знов за рік не лізти.

Аналогічно з блоком кнопок - поки виймав він розвалився на нижню частину з платою і пластинками-перемикачами, частина з яких перестала мати пружність і не відбиває кнопку в нульове положення - і верхню частину власне з кнопками. Інтернет також його десь від 10 фунтів пропонує ( 500+ грн ) тому навіть не бачу сенсу заморочуватись з ремонтом, особливо якщо то не оригінал бо немає жодного маркування. Доречі, навіть той шматок пластику з алі експрес до водійського дзеркала мав імітацію оригінального маркування і навіть чотири кільця ag.gif - встав на місце ідеально як там і був завжди, я аж здивувався такій гарній копії.

Ну і останне - гофра. Розкрутив джгут дротів на окремі фішки і з допомогою великої кількості змазки протягнув через гофру нерозпіновуючи. Саму гофру наш одноклубник підігнав б\у оригінал, за що йому окреме дякую drinks.gif , і все стало на місце. По ходу виправив старий ремонт двох переломаних силових дротів в гофрі - хтось зробив ну дуже жорсткою муфтою яка сама по собі могла гофру нищити.

Також, замінив секретки на звичайні колісні болти, і вкрутив нарешті всі 5 на кожне колесо - деякі були "потягнуті", які раніше виявив і викинув, тому машина по колісним була некомплектною. За б\у болти таккож дякую!

Изменено: sapphir, 05 Октябрь 2025 - 18:59

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 12 Октябрь 2025 - 19:50

Сьогодні закінчив водійську дверку. Механізм склопідйомника не без труднощів але поставив. Заодно, поки були зняті, доробив дзеркало заднього виду і поправив люфт накладки на водійській ручці. Все що було під водійською дверною картою ви бачите - як зміг дири позаклеював армованим скотчем і вспіненим 3мм поліетиленом. Кліпси дружина привезла з України - 25 грн проти 3 фунтів, і це найдешевше що пропонував Автодок тут, за штуку - на дверці їх 6+2. І вони одноразові походу - кожен раз знімаєш і маєш мати нові провсяк випадок!

В наступну неділю, якщо погода дозволить, те саме треба буде передньому пасажиру зробити.

[/url]">http://<a href='http...b.co/C5LxSnKh'>IMG-2333.jpg

[/url]">http://<a href='http...bb.co/ZPB82n3'>IMG-2332.jpg

Изменено: sapphir, 12 Октябрь 2025 - 20:04

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 13 Октябрь 2025 - 21:58

Вчора не зробив фінальне фото ( почало сутиніти ) - сьогодні, по дню, виправляюсь :

[/url]">http://<a href='http...b.co/1tHY3PyS'>IMG-2339.jpg

Ну і пару слів за інші Ауді. В сестри А6 2.0 2015 року - весь час в одних руках, на сьогодні пробігу як в моєї майже - 170+ тис миль. Останні роки вона їздить небагато а ремонтує дуже часто. З того що я пам"ятаю - міняла ЕГР в зборі, потім міняла помпу і ніби ремені ( хоч до заміни останнього є сумніви плюс є певний звук ніби з натяжного ролика ), тиждень назад тріснув шланг на пічку, замінили, в антифризі багато осаду іржавого і на стінках бачка ( в мене суттево чистіше що то що то ), вчора знов впав рівень тосолу - здалось що в ньому вже і масло видно. Плюс за недовго він з жовтого ( чи світло зеленого ) став брудним хоч пробували водою під тиском мити систему. Паралельно виявилось що є проблеми з кліматом - на водія дує тепленьким а на пасажира гарячим якщо поставити в обидвох максимум. І є помилки як по клімату так і декілька інших. При тому що ззовні і в середині машина чиста, не знищена, не топова комплектація але все основне є. І от питання що з нею робити - з одного боку машина подобається і без проблем місяць назад пройшла чергове ТО. З іншого - її вартість на сьогодні тисячі 3 в трейд ін ( звичайній людині з такими проблемами краще не продавати ) а ремонтувати в Англії дуже дорого і не факт що добре ( в тосолі, після заміни помпи виглядає що "майстри" присадку для герметизації заливали ).

Изменено: sapphir, 13 Октябрь 2025 - 22:16

• 0

Тур

Тур

Авторитет

• Сообщений 1632
  • Гос. номер:**6067**
  •  

Опубликовано 14 Октябрь 2025 - 08:38

Тосол має бути G12 чи похідні, а він червоного кольору. Якщо був жовтий чи зелений - вже не в допусках, від цього може бути й осад, наліт та інші негаразди. Можливо є сенс поглянути на ситуацію під цим кутом?!

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 14 Октябрь 2025 - 14:54

Тосол має бути G12 чи похідні, а він червоного кольору. Якщо був жовтий чи зелений - вже не в допусках, від цього може бути й осад, наліт та інші негаразди. Можливо є сенс поглянути на ситуацію під цим кутом?!

Інтернет для цього кузова дає G13, G12 a тепер G12+ в мене. В сестри зараз універсальний, що заливали після заміни помпи також не в курсі. Скоріш за все такий самий універсальний - я в це не вірю що якість тосолу може так суттево впливати на двигун. Да і проблема вже є - заміна на оригінальний вже навряд допоможе.

Изменено: sapphir, 14 Октябрь 2025 - 14:55

• 0

Тур

Тур

Авторитет

• Сообщений 1632
  •  

Опубликовано 15 Октябрь 2025 - 08:09

Інтернет для цього кузова дає G13, G12 a тепер G12+ в мене. В сестри зараз універсальний, що заливали після заміни помпи також не в курсі. Скоріш за все такий самий універсальний - я в це не вірю що якість тосолу може так суттево впливати на двигун. Да і проблема вже є - заміна на оригінальний вже навряд допоможе.

Колись давним давно сервісмени мені якраз лекцію про це і читали. G12 і його похідні виготовлені таким чином, що добре взаємодіють із компонентами системи охолодження і не руйнують їх. А з огляду на технологічність ВАГа, там багато різних алюмінієвих, різносплавних та інших матеріалі, що при реакції із неналежними рідинами системи охолодження, руйнуються, осипаються і потім забивають вузькі місця.

Якось так, хз.

Тоді я замовляв послугу мийки системи охолодження і заміну обох радіаторів

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 15 Октябрь 2025 - 08:22

Це зацікавлені люди - Ім треба якось виправдовувати свою роботу ag.gif

Я написав про А6 просто як приклад сучасного авто, від одного власника з пробігом під 300 тис.

Аналогічно можу про Ку7 11 року написати - з останнього просто розірвало в русі розширювальний бачок по шву. Це до купи інших проблем з різними системами хоч виглядає авто суперськи ззовні, куплялось літом за 5000 фунтів - тепер навіть не знаю, певно також десь в Трейд ін поїде...

• 0

Rek

Rek

• Сообщений 51285
  •  

Опубликовано 15 Октябрь 2025 - 08:43

Тоді я замовляв послугу мийки системи охолодження і заміну обох радіаторів

Это тебя круто развели.

Тур

Тур

Авторитет

• Сообщений 1632
  •  

Опубликовано 15 Октябрь 2025 - 11:33

Это тебя круто развели.

Як замовник цього всього перефразую - питання було вирішене. За наступні кілька років експлуатації того авто, ситуацій з неналежною роботою системи охолодження не виникало!

ad_new.gif

• 0

Rek

Rek

• Сообщений 51285
  •  

Опубликовано 15 Октябрь 2025 - 12:18

Як замовник цього всього перефразую - питання було вирішене.

Так ок. Аби їхало.
Але шляхи бувають різні. Якщо до питань))

Тур

Тур

Авторитет

• Сообщений 1632
  •  

Опубликовано 15 Октябрь 2025 - 12:51

Так ок. Аби їхало.
Але шляхи бувають різні. Якщо до питань))

Звісно.

"..у кожного своя доля і свій шлях широкий..." ukr.gif

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 19 Октябрь 2025 - 19:15

Ну що - з опівдня лив дощ але я сховався в приміщенні тому зміг зробити дверку переднього пасажира - замінити склопідйомник і замінити гофру. Я вже на досвіді тому з 9 до 16 це все встиг з миттям дверної карти і дрібними ремонтами "по ходу" до яких ніяк руки не доходили. По склопідйомнику стандартно - шестерня на якій намотаний трос і яка по суті і є механізмом склопідйому не хотіла сідати на вісь двигуна. "Репнула" при першому пуску і запрацювало - ок, я вже навчений ad_new.gif  Все решта - відкручуєш/прикручуєш паралельно витираючи бруд з елементів дверки. Єдине - повідривав би руки тим хто придумав таке кріплення проводки в дверях faceoff.gif

https://autoklips.co...-provodku.html 

З гофрою, як завжди, було на що глянути. Я так зрозумів люди не парилися - просто її розрізали, як змогли скрутили і замотали коричневою! ізострічкою - в цьому була їх помилка! Зробили би все синьою - до цого часу би всьо їздило ag.gif ag.gif ag.gif

[/url]">http://<a href='http...b.co/fz8kzFZL'>IMG-2363.jpg

[/url]">http://<a href='http...b.co/MxY1jz3H'>IMG-2364.jpg

З приємного - хоч я далеко і не їздив, тільки трохи грів і по подвір"ю - масло і тосол поки рівень не змінили, тосол чистий. Мотор заводиться з пів тичка, АКБ за більше ніж пів року заряжав раз і то думаю спрацювала сигналка і машина мигала поворотами поки не сів АКБ як я був на відпочинку. 

Посидів, почитав про всесезонну гуму, прикинув які тут "швидкості" і погода - напевно треба поставити собі 215/55/17 всесезонки свіжі з топових ( поки зупинився на Гудієрі 4 Сезони 3-генерація по 121 фунту за колесо ) а своє літо продати і більше до питань гуми не повертатися.

Изменено: sapphir, 19 Октябрь 2025 - 19:30

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 24 Октябрь 2025 - 22:43

Ну що - того тижня нарешті прийши два пластикові кріплення заднього дивану - 3.5 фунта але чомусь місяць їх везли з ebay faceoff.gif  

Замовив комплект склоочисників - на перед Боши Аєротвін для праворульного авто а назад самий дешевий але з кронштейном зразу - 42 фунти з доставкою.

Сьогодні зробили розвал\сходження передньої осі. Задню не рухали бо я там нічого не міняв і там все в глибокій корозії включно з амортизаторами - не факт що навіть вдалось би щось зробити. Ось так було після заміни всіх ричагів передньої підвіски, рульових наконечників і ступічних підшипників ( сказали що дуже навіть непогано ) :

[/url]">http://<a href='http...b.co/Lh8r7y6K'>IMG-2384.jpg

А ось так стало після регулювання:

IMG-2385.jpg

Ця послуга тут - 40 фунтів.

Ну і головне - зробив нарешті страхівку і заплатив дорожній податок.

По страхівці - не найдешевша але з однією з найменших франшиз в разі чогось. Вийшло 920 фунтів за рік на нас двох з дружиною, обов"язковий платіж 295 і добровільний - нуль ( тут франшиза комплексна і складається з двох частин ). Мені зарахували 3 роки безаварійних в Україні по цивілці - можна було б і 10,які може надати в довідці МТСБУ, але треба щоб були підряд хоч і на різних авто. А в мене 15-18 роки а далі тільки з 22 року були, до того цивілка по Вектрі була на сина.

Дорожній - 331 фунт за рік бо Євро4 наскільки я розумію.

Ітого - 100+ фунтів в місяць вартуватиме тільки можливість бути мобільним.

Изменено: sapphir, 24 Октябрь 2025 - 23:12

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 26 Октябрь 2025 - 17:04

Сьогодні перший день зміг поїздити трохи - є наступна проблема яку треба вирішувати. На старті машинка "тупа" до нельзя - 3000 обертів а хочеться вийти підштовхнути. Вже як набрала якусь швидкість - км 30 на годину - вистрілює аби загальмувати встиг. А от вискочити десь з парковки чи другорядної - є питання faceoff.gif

Варіатор поки що "блек бокс" - ані рівня не перевірив ані часткової заміне не зробив ( а десь з 21 року якщо не раніше в нього думаю ніхто не лазив ). Буду вивчати інтернет, спробую на тижні знов почитати помилки по мотору і коробці.

Пишуть про ДМРП - що він таке може робити. Доречі, власник до мене так і їздив зі знятою фішкою - це я її на місце поставив. Спробую зняти знов, якщо він - поміняю. Машинка ракета а так їхати не хоче...

Изменено: sapphir, 26 Октябрь 2025 - 17:35

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 28 Октябрь 2025 - 22:32

Таки ДМРП "тупить машину" - скинув фішку і полетів. З чеком можна і так їздити або виділити біля 80 фунтів на Бош 70мм ( який там стоїть і вмер - напевно такі ставили по заводу ). Чи загасить ця дія чек - думаю так, але подивимось бо поки нормальних пробігів не було лише 2-3-5 км а цього для дизеля замало для виходу на робочі показники.

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 07 Ноябрь 2025 - 13:30

Замінив розходомір повітря, скинув помилки - вони скинулись і чека нема. Але машина далі не їде з низів і активна помилка Р0403.
Наскільки мені складається пазл - є обліковано повітря через впуск і є необліковане через ЕГР. ЕГР тут був заглушений металевою прокладкою плюс на шестерні, яку крутить мотор ЕГР, зʼїло зуби на початку. Тобто ЕГР не відкривається ніяким боком навіть коли його моторчик ніби обертається. І тут я думаю проблема - мотору тупо нехватає повітря коли він думає що він відкрив ЕГР і дає більше палива. Коли я знімаю фішку з розходоміра - мотор взагалі не бачить повітря і працює коректно наскільки це можливо але запалює чек.
От і питання - я маю інший б/у ЕГР. Відновлювати роботу свого на майже 300 тис км чи шукати варіант його програмно відшити ( біля 300 фунтів з програмним і фізичним відключенням - можливо в мому варіанті, без відкривання капота, буде дешевше)?
  • 0

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 16087
  •  

Опубликовано 07 Ноябрь 2025 - 13:58

є обліковано повітря через впуск і є необліковане через ЕГР

Через ЕГР приходить не повітря, а відпрацьовані гази, інертні, без кисню. Вони не враховуються мізками, як повітря, для якого потрібне паливо.

Тому подальша логіка

ЕГР не відкривається ніяким боком навіть коли його моторчик ніби обертається. І тут я думаю проблема - мотору тупо нехватає повітря коли він думає що він відкрив ЕГР і дає більше палива

дещо хибна.

Все навпаки: ЕБК думає, що частина  повітря заміщена відпрацьованими газами з ЕГР і дає меньше палива, тоді як все повітря в циліндрах свіже, прийшло крізь розходомір і суміш виявляється  збідненою. 

ІМХО.

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 07 Ноябрь 2025 - 14:05

Через ЕГР приходить не повітря, а відпрацьовані гази, інертні, без кисню. Вони не враховуються мізками, як повітря, для якого потрібне паливо.
Тому подальша логіка
дещо хибна.
Все навпаки: ЕБК думає, що частина повітря заміщена відпрацьованими газами з ЕГР і дає меньше палива, тоді як все повітря в циліндрах свіже, прийшло крізь розходомір і суміш виявляється збідненою.
ІМХО.

Може і так, сканер не мій і людина так, чисто почитати коди і стерти. Глянути що там по корекціям - я навіть не знаю як йому пояснити.
Головне - питання відкрите, без різниці багато чи мало повітря, що робити?!
Доречі аналогічна ситуація на першому поколінні Мазда6 на коректну роботу мотора не впливала - виймали шток від мотора ЕГР до мембрани. Точніше може і впливала але в межах норми і корекція на атмосферному двигуні справлялась. Тут на турбі - це просто треш, рушити з місця і вклинитись в потік майже нереально. Треба чекати довге «вікно».

Ще така думка - якщо певна кількість з ЕГР займає місце повітря то його, повітря, менше пройде через розходомір? В такому випадку комп мав би чітко лити паливо не залежно ЕГР відкритий чи ні - тобто ЕГР на наповнення циліндрів мав би впливати а не на утворення суміші?

Изменено: sapphir, 07 Ноябрь 2025 - 16:16

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 13 Ноябрь 2025 - 09:20

З тою помилкою по ЕГР - Р0403 - наскільки я розібрався: некоректна робота ЕГР. Частіше залипає заслінка, перестає обертатися, це в свою чергу вигризає шестерню чи сектор по якому вона бігає. Це призводить до якихось незрозумілих провалів тяги на малих швидкостях/перших передачах. Скидаєш фішку розходоміру - все з тягою виправляється, загоряється джекічан ну і не зрозуміло покі що як впливає на розхід. Покі що їздить ( дружина ) - накатує милі і спостерігає, її джекічан як і інше на приборці взагалі не турбує і не цікавитьag.gif faceoff.gif

Вчора полетіло щеплення в знайомих на Хонда Цівик 10 року хетч. Як виявилось, в неї вже і задню балку ломало і стакани передні виривало і їх вварювали faceoff.gif  Ніколи б не подумав що вони так гниють - і це одна з двох  які постійно перед очима, друга так само їздить останні 11 місяців і під прес faceoff.gif bm.gif  От таки проблеми з корозією на 15-ти річних Хондах - черговий техогляд не пройдуть хоч візуально все ок і власникам вони подобаютьсяsmile44.gif

• 0

bzhasso

bzhasso

Авторитет

• Сообщений 4561
  •  

Опубликовано 13 Ноябрь 2025 - 09:53

Чудеса содержания в английских реалиях...
У нас бы Хонда жила лет 50)) подварил переварил и вперде. Тем более техосмотра то нету
Хотя по тому же ТопГир всегда удивляла цена б/у авто которые они брали для шоу.
Вот где рынок условно честный))

Изменено: bzhasso, 13 Ноябрь 2025 - 09:53

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 13 Ноябрь 2025 - 10:11

Чудеса содержания в английских реалиях...
У нас бы Хонда жила лет 50)) подварил переварил и вперде. Тем более техосмотра то нету
Хотя по тому же ТопГир всегда удивляла цена б/у авто которые они брали для шоу.
Вот где рынок условно честный))

Останні роки і у Львові було важко знайти хто буде на старому авто пороги міняти. Просто може в нас не з такою швидкістю б ржавіли. Я вчора після піскоструя деталі фарбую а за пару годин на них, поверх грунту, роса випала - ти рукою проводиш а рука волога. Ввечері фарбою по малював - от зранку прийшов те саме, дрібні краплинки води.

А до машин тут дійсно ставлення інше - перші роки нічого не роблять бо типу нові, а потім - аби ТО пройшла і вбивають до ручки перед тим як на нову пересісти. З цього і остаточна ціна складається - з недообслуги, з відкладених ремонтів і проблем.
  • 0

bzhasso

bzhasso

Авторитет

• Сообщений 4561
  •  

Опубликовано 13 Ноябрь 2025 - 21:37

Та да, в Европе машины давно стали просто удобной вещью
Есть конечно в каком-то формате автоэнтузиасты разного пошиба ( гонщики /фанаты марки/ и т.д. но то мне кажется больше исключение чем правило
  • 0

bazl

bazl

Авторитет

• Сообщений 12485
  •  

Опубликовано 13 Ноябрь 2025 - 23:46

в Европе машины давно стали просто удобной вещью

Бо так воно і є.
Я до цього ще років 10 тому прийшов, а може й раніше.
Ти ж не ставишся якось особливо до свого холодильника чи духовки.
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 14 Ноябрь 2025 - 08:38

Вчора знайомий-поляк купив дружині новіше авто - Вольво В40 2016 року. Брав на якомусь страховому аукціоні, враховуючи що хтось її приганяв десь за 250+ миль від нас - думаю окрім фото він її не бачив. Поломані кріплення заднього бампера бо було легке ДТП і якісь коцалки по кузову під експлуатації, трошки води в багажніку - треба дивитись звідки. Вийшла 2200 фунтів по аукціону плюс якісь витрати на перегон і т.і. Але - механіка...

• 0

bzhasso

bzhasso

Авторитет

• Сообщений 4561
  •  

Опубликовано 14 Ноябрь 2025 - 09:21

Ти ж не ставишся якось особливо до свого холодильника чи духовки

Как же - там еда ,много и вкусная ))
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3484
  •  

Опубликовано 16 Ноябрь 2025 - 12:46

Купив дві новеньки гуми в замін двох " на індикаторах" - поки що вирішив відкласти експеременти з розміром ( цей і так трохи більший за рекомендований) і всесезонкою :

https://www.oponeo.c...MkaAstzEALw_wcB

Ну і головне - неможу знайти інформації що саме відбувається з двигуном якщо зняти фішку ДМРП. Що це працює - інфа є і експерементально підтверджується. Причому на всій лінійці Ауді і Фольксваген, і не тільки - на деяких французах також. Але що саме відбувається коли знімаємо фішку, як це впливає на розхід і т.і. - думки різні. Якщо зняття переводить розходомір повітря в максимальне положення - який сенс паяти той діод між 4 і 5 ніжками на 5-ти піновому датчику? Тобто питань більше ніж відповідей коли починаєш в це вникати і незрозуміло де відповіді шукати. Машина їде добре, який розхід має бути - хз, немає такого досвіду. Плюс режим знову ж специфічний - короткі поїздки на холодному авто. Знову ж - поставити фішку назад, загасити чек і "гвалтувати" її при кожному рушанні - не думаю що розхід впаде, скоріш за все навпаки.

По цифрам - на холостих 880 оберти розхід повітря 490 мг/цикл з закритим ЕГР ( він фізично не може відкритися із-за стертих зубів шестерні ) - в загальному для дизеля це норма по тій інфі яку знайшов ( конкретно по цьому мотору щось не знайшов ).

Нарешті знайшов хочаб пояснення як пов"язані розходомір і ЕГР :

Лишилось зрозуміти чому "тупняк" в машини коли все під"єднано - ок, машина бачить різницю між показником реальним і розрахунковим. Але ж є реальний показник то чому виглядає так що обмежується паливо?

Изменено: sapphir, 16 Ноябрь 2025 - 14:12

• 0

Andre_71

Andre_71

Хороводоводовед

• Сообщений 16087
  •  

Опубликовано 16 Ноябрь 2025 - 18:28

Лишилось зрозуміти чому "тупняк" в машини коли все під"єднано - ок, машина бачить різницю між показником реальним і розрахунковим. Але ж є реальний показник то чому виглядає так що обмежується паливо?

Допоки в ЕБК є можливість відстежувати стан систем за допомогою датчиків, алгоритм  буде намагатись реалізовувати свій потенціал ефективного керування, водночас примушуючи тебе таким "овочевим" режимом до ремонту, щоб ти не їздив з непрацюючою системою АГР, не гробив екологію та двигун. А коли "лягає" навіть ДМРП, тоді залишається робота по дефолтних картах суміши в ЕБК. Виглядає як цілком пристойний результат, але технологічно це  дауншифт у керуванні двигуна, він працює фактично наосліп, ну може ще лямбду використовує в деяких режимах, якщо вона жива.

• 0

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых