Тема про шляхи офіційного виїзду закордон.
Виїзд, легалізація, проживання, вивчення мови, навчання, робота.
Без повчань та переходів на особистості.
Тільки факти та поради.
Опубликовано 16 Сентябрь 2025 - 18:04
Тема про шляхи офіційного виїзду закордон.
Виїзд, легалізація, проживання, вивчення мови, навчання, робота.
Без повчань та переходів на особистості.
Тільки факти та поради.
Опубликовано 31 Октябрь 2025 - 13:32
Знайомий знайомого в декількох країнах пожив (Штати, Чехія, Іспанія). Особливо інформації не маю, але останнє що чув: повернувся би з дружиною в Україну (він виїзний) якби не безпекова ситуація. В Іспанії зараз в місті Salou. Це 100 км на захід від Барселони по узбережжю. Житло коштує шось біля 500$ (чи Євро), в Чехії було значно дорожче.
Опубликовано 31 Октябрь 2025 - 13:39
molodec, Зараз заради цікавості відкрив перше посилання
https://www.idealist...por=precios-asc
Дійсно квартири по 400-500-600 Євро, але це курортне містечко і такі ціни з вересні по травень.
Опубликовано 31 Октябрь 2025 - 13:47
Опубликовано 31 Октябрь 2025 - 13:58
приезжал знакомый, сказал продукты там дешевлея про жилье. на сайтах, как правило краткосрочные аренды. А-ля отпуск.
По Италии знаю, что сумма от заявленной разнится с реальной. Плюс оформления законности проживания, залоги и т.д. и т.п.
Можно в чёрную снять, но на это мало кто идёт.
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 31 Октябрь 2025 - 14:02
я про жилье. на сайтах, как правило краткосрочные аренды. А-ля отпуск.
По Италии знаю, что сумма от заявленной разнится с реальной. Плюс оформления законности проживания, залоги и т.д. и т.п.
Можно в чёрную снять, но на это мало кто идёт.
я понял, что вопрос надо изучить детально. спс
Опубликовано 01 Ноябрь 2025 - 08:50
![]()
у мене дитина квартиру у Дніпрі за такі гроші знімає
В Берліні малий за гуртожиток 500 євро платить ( в блоці дві окремі кімнати і спільні туалет і кухня ).
Тут - напевно також можна кімнатку зняти фунтів за 400 ( на початку 2000 брат платив 80
).
50 фунтів за 10 кубів води, 150 фунтів за цей місяць газ і електрика ( зимою ще десь +100 набігає), ще десь 40 фунтів місцевий збір ( сміття, прибирання території - типу квартплата але в нас якісь пільги ). Ну і таунхаус на 3 спальні це ще 800+ в місяць, скоріше навіть 1000+ на початках. Інтернет, телебачення і всяке різне - по бажанню.
Але багато отримують по Універсал Кредіт житло безкоштовно в тимчасове користування ( соціальне ) - воно звісно в більшості ніяке, але якщо зможеш підтримувати такий статус довго ( що люди і роблять десятиліттями правдами/неправдами ) - зробиш ремонт і зможеш нормально жити.
Опубликовано 01 Ноябрь 2025 - 08:51
панове хелп. Є у когось інформація по житлу у Іспанії? скільки коштує? де бюджетно, але в місті з більш/менш розвинутою інфраструкторою можно наймати?
Уважно бо аферистів ДУЖЕ багато.
Треба бути готовим що житло може бути без мебелі.
Там де житло реальне то обов'язково попросять справку про доходи і лист від попереднього власника житла.
Опубликовано 01 Ноябрь 2025 - 19:25
Уважно бо аферистів ДУЖЕ багато.
Треба бути готовим що житло може бути без мебелі.
Там де житло реальне то обов'язково попросять справку про доходи і лист від попереднього власника житла.
Про покупку житла там. Якщо не ЄС паспорт то 100% податок від вартості. Недавно ввели бо біженці з сша від рижого зробили бум покупки житла в іспанії. В португалії також але поки можна нормально без ЄС паспорта купити. Ціни ужас.
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 09:44
Вчора стикнувся з історією, яка стосується біженців-нелегалів в Британію. Такі як всі знають існують, їх приблизно біля 60 тис зараз тут є. Припливают переважно на човнах з материку.
І от вчора брат допомагав перевозити речі знайомому сестру якого, після 9 років винаймання житла, попросили за місяць з"їхати
Це стосусується в принципі всіх хто винаймає в приватника чи має соціальне - ти живеш, вкладаєш якісь кошти в покращення умов а потім в один момент, з різних причин, раз - і на вихід. Офіційна версія виселення від орендодавця - дочка хоче тут жити. Але сусіди отримали листи - з вами поряд будуть жити біженці! Це просто констотація факту і вплинути, окрім якихось протестів, на це не можна. Бо держава, щоб якось "розмазати" тих біженців трохи рівномірно пропонує приватним орендодавцям річну передоплату вперед і плюс повний ремонт після закінчення терміну - для них це джекпот!
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 10:07
повний ремонт після закінчення термінуТільки для покращення проживання якщо хата ужасна. До поселення. Після виселення інформації нема.
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 11:14
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 12:35
Просто там, по-перше: не так добре, як звикла малювати наша совкова уява. По-друге: там білш-менш добре аборигенам, а пересічному прибульцю з іншої планети, без мови, без актуальної нормальнооплачуванної професії буде тяжко, особливо коли кігті та зуби не такі гострі щоб прокладати новий шлях.
По приятелю, який четвертий рік в Данії (наче сама успішна топ країна у світі), бачу, що на словах суцільні когнітивні дисонанси. То в усіх барвах розповідає яка Україна - кончена країна, порівняння що українській різнораб - бідує, а він, "датський" - хоч якось живе. І розповіді про спільних знайомих котрі гарно прилаштовані в Польшах та Швейцаріях, хто працює, хто як "біженець". То скиглення, що грошей залишається обмаль після всіх витрат. То з роботи скоротили. Знайшов іншу, до якої треба вставати о п'ятій ранку та їхати 35 км. Потім зміна на ногах 12 годин. А в підсумку після стажування 2 тижні не взяли на таку чудову рабску роботу. Питає: чи можна замінити оливу в авто, а фільтр не міняти? щоб зекономити 650 грн. Я навіть відповіді не знаю, за відсутності такого "досвіду". По мові за 4 роки прогрес майже нульовий, на відміну від дитини.
Так послухаешь, подивишся..., постійне ниття - це наша перманентна складова, але реально всі наші негаразди, крім йоб..утого сусіда звісно, далекі до умов існування більшості людей на планеті.
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 13:49
Читаю по трохи тему і прозріваю, наскільки вдома добре.
Изменено: sapphir, 02 Ноябрь 2025 - 13:52
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 14:42
Изменено: Шусман, 02 Ноябрь 2025 - 14:44
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 15:25
Олаф , ну не знаю , я так бачу що якщо працювати на дядю , то краще там . Звичайно добре мати професію . А мутити щось своє краще тут , тут є досвід , ринок знайомий , напрацювання , клієнтська база . І бюрократії ( як мені здається ) менше . Інша справа що тут працюючи на себе , можна й близько не наблизитися до рівня зарплати на дядю в Європі . Але з плюсів свій графік ( часто до ночі та без вихідних ) , та моральне задоволення .
( Знову пост без фактів та порад ).
На когось - краще тут, на себе - є схожі бізнеси і їх типу можна порівнювати. Але є такі які працюють тут і не працюють в нас і навпаки.
Що в Україні з 22 року що тут після приїзду роблю одне й те саме - різні клієнти, різні підходи і те що працює тут не буде працювати в нас і навпаки - клієнтів яких я мав зі всієї України тут на пальцях однієї руки в межах пів години авто. Знову ж таки тут все по банку, відсрочки платежів і таке інше що в нас може і є але треба на мішку грошей сидіти так працювати ( тому ж Мідланс Каліпер Центер клієнти винні в вигляді старих супортів, які мали б повернути після заміни на відновлений, декілька мільйонів фунтів
- в нас ти б вже закрився з такими боргами ).
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 17:41
Тут варто почати з того, що людині потрібно для комфортного життя?Добре чи погано - кожен сам вирішує. Різниця - точно є. Нажаль, в майбутнє не заглянути а можна тільки минуле згадувати - з ковіда я нічого доброго згадати не можу, 5 років і нічого… Навіть закриту нарешті іпотеку не можу в позитив записати - закрив її, замкнув хату і стоїть чекає незрозуміло чого…
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 18:35
Одне з найголовнішого - тут ти є свій, а не другий сорт.Дуже спорне питання. Я маю більше прав ніж мій працедавець абориген. За кордоном будеш другим сортом якщо сам себе другим сортом вважаєш.
Рідні, друзі, котрі завжди допоможутьПерші кидануть на бабло.
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 19:20
Я не про права, а про ставлення місцевих.
Ти обрізав текст. Повторюсь. Другий сорт якщо сам себе заявив другим сортом. Особисто мене на роботі місцеві або поважають, або бояться. То саме з сусідами. Просто не даю в кашу плюнути, і не користуюсь як чорні понятіями дискримінації.
Тут дуже індивідуально.
100500% кидануть і ворогом заявлють.
Изменено: TPAKTOPICT, 02 Ноябрь 2025 - 19:21
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 22:05
Тут варто почати з того, що людині потрібно для комфортного життя?
Здоров'я, їжа, житло, безпека, транпорт, розваги і т.д.
Якщо це все маєш тут, смисл булки напрягати?
Хіба тільки безпека поки пріоритет і то не факт. Головне щоб якийсь торчок з Судану ножа не запхав.
Там ти є раб в орендованому житлі, недай Бог хвороба і ти в картонці під мостом.
Хіба на соціалку сподіватись.
Тут є нерухомість, квартира, два будинки за містом в яких можна жити при повному блекауті.
Рідні, друзі, котрі завжди допоможуть і до яких можна ще зайти без дзвінка.
Одне з найголовнішого - тут ти є свій, а не другий сорт. Ніяких бар'єрів у спілкуванні.
Я також колись мріяв про закордон, коли був малий наївний під впливом голівудських фільмів.
Коли вже побачив своїми очима західний рай, магія развіялась і карета знову стала гарбузом.
Але, звісно що кожному своє. То тільки моя думка. Хто вирішив шукати кращого життя на чужині можу побажати тільки удачі і всього найкращого.
Це все дуже в чорних тонах навіть враховуючи Хеловін.
Якщо серьйозно - все те саме може трапитись і в нас. Виїжджати в 40-50 - згідний, життя має сильно притиснути або все втратити. В 20-25 - тобі грубо все одно, все що ти перерахував ти або ще немаєш або не вмієш користуватися. Просто ти будуєш життя тут а не в Україні. Я в 25 взяв іпотеку на 1 кімнатний хрущ у Львові, син - на однокімнатну квартиру в Будапешті в три рази дорожчу якщо міряти грошима. Як на мене - це однозначно плюс в плані розвитку якщо рахувати що мій батько зміг свої "квадрати" отримати тільки після смерті діда і то він їх грубо розбазарив...
Опубликовано 02 Ноябрь 2025 - 22:19
Читаю по трохи тему і прозріваю, наскільки вдома добре.
все залежить від регіону, віку, та фаху
обожнюю Львів і незважаючи на загрозу ракетно-шахедних прильотів там війна не відчувається. яб сказав, що взагалі на порівняння наприклад від мого міста. що казати про Суми та т.і.
Але, звісно що кожному своє. То тільки моя думка. Хто вирішив шукати кращого життя на чужині можу побажати тільки удачі і всього найкращого.
тут ще справа у термінах
хтось їде на завжди, а хтось побути у безпеці (вижити) на якийсь час.
багато залежить від роботи. якщоти працюєш на віддаленому доступі та маєш непоганий заробіток, то чому б ні.
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых