4-5вересня 2020
Був на своїх грядках...Потроху почала прокльовувати хайка...Правда багато прийшлось облазить солодких місць...

Була красива покльовка судака при переході над ямою...

Немає слів... 
Теж немає слів...,але в інший бік..."Покльовка" з 7м....

Але то була приказка.
Казка далі буде...
В суботу пообіді вийшов шукати на свалах хижака...
Погода сприяла-помірний вітер,важкі сірі,низькі хмари.
Око впала на Рапаловський шед...Давно їм не користувався...Колір-"зелена спина жовтий живіт"-все як треба...
Іду собі по свалах-отримую задоволення від прижків воба по дну...Гарненько відійшов від бази-коли бачу,почав тускніти екран ехо...АКБ сіла...Пометикував трохи,хоч місця й знайомі,але без ехо важко стукати по дну вобом.
Потихеньку пішов додому....
Не дойшовши з пару кілометрів до бази...Думаю дай закину на цьому солодкому звалі.По всяк час він мене балував щуками,судаками,окунями...
Тільки закинув...Пройшов метрів п'ятдесят,як на одному з прижків воба відчув сильний удар на глибині 5.5м!
Аналізуючи подію точно можу сказати-була покльовка на протихід-не забагрив!
Миттєво зорієнтувався розвернув човна і відійшов на глибину 10м...,щоб розвернути "щось" що клюнуло і змагатись на воді,а не в куширях...
"Щось"-спочатку навіть трохи пішло в мій бік...,а потому...,розвернулось і плавно направилось в куширі...
"Щось"-не звертало уваги на мої спроби попускати фрікціон-воно просто перло по куширям(глибина там 2-3м.)з старика на фарватер...
Недовго це продовжувалось в якійсь момент шнур 15лб. не витримав(після огляду думаю що на вузлі поводка) і лопнув...
Я залишився з облизнем,а "Щось" з шедом в пащі поїхало кудись сюди...

Другий день не можу прийти до тями...
На цей же(4-21гр Бас Хантер) прут(з цим же шнуром) витягав хайку 7 та 8 кг...,загнав в підсаку сома на 6 та 10 кг...
Але "Щось"-не залишило жодного шансу на перемогу.Воно просто пішло на міляку не зважаючі ні на що і там ми втратили зв'язок один з одним...

Був у мене схожий випадок-близько(пару метрів) біля очеретів хайка(4кг.!!!)після покльовки перелякалась і одразу чкурнула в очерети.Заплутала плетню...Безнадійно підійшов до очеретів-думаю,звалила хижачка-хоч воба виплутаю...Виявилось,що ця хитрованка стала в очереті з вобом у пащі...Взяти підсакою-нема можливості,щільно стоїть очерет...Примірився...,миттєво ухватив і кинув в човна...
Думаю,що "щось" було хайкою....,або сомом...,чи толстолобом???
Сьогодні поїхав,придбав пару шедів та пару поводків...,на тижні оновлю шнура...
Вітаю з початком осіннього сезона....Ще є риба в Дніпрі-навіть на кінчику прута відчував... 
Всім гарних покльовок та відпочинку.
У нас з собою було,але й без алкоголю мозок тріщав