Когда нужно платить акциз за переоборудование авто? Разъяснение налоговой

ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТи

Когда нужно платить акциз за переоборудование авто? Разъяснение налоговой

05 февраля 2015   23:00
ПРОСМОТРОВ: 1829


Как уже сообщалось ранее, с 1 января вступили в силу изменения в Налоговый Кодекс закон 28.12.2014 № 71-VIII, согласно которым при переоборудовании авто из грузового фургона в пассажирский необходимо теперь платить акцизный налог. Новшество вызвало много вопросов. Не понятно когда же наступает сам момент необходимости уплаты налога. В законе нет четкого определения, то ли с момента запуска "Болгарки", то ли при переоформлении.

Государственная налоговая инспекция в г.Ровно опубликовала разъяснения:

Платниками акцизного податку є особи – власники ввезеного на митну територію України вантажного транспортного засобу, що переобладнується в легковий автомобіль, котрий підлягає обкладенню акцизним податком.

При цьому, об’єктом оподаткування є переобладнання такого ввезеного транспортного засобу, який відповідає товарній позиції УКТЗЕД 8704 (вантажні автомобілі), у легковий автомобіль, який відповідає товарній позиції 8703 (легкові автомобілі) та який, відповідно, підлягає обкладенню акцизним податком.


Датою виникнення податкових зобов’язань є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. Тобто податок має бути фактично сплачений не пізніше дати подання до органів МВС документів про реєстрацію (перереєстрацію) переобладнаного транспортного засобу. Разом з тим, платники акцизного податку при зверненні до органів внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації переобладнаного вантажного транспортного засобу у легковий автомобіль зобов`язані пред`явити квитанції або платіжні доручення про сплату податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення.


Крім того, за підсумками місяця, у якому відбулась операція з реєстрації (перереєстрації) переобладнаного автомобіля, платник податку з підакцизних товарів не пізніше 20-го числа місяця, що настає за звітним, зобов’язані подати до органів фіскальної служби податкову декларацію з акцизного податку. Сплачується акцизний податок за ставками, визначеними в пп.215.3.5¹ п.215.3 ст.215 Податкового кодексу України, які залежать від виду легкового автомобіля, об’єму циліндрів двигуна та строку його використання.


Когда нужно платить акциз за переоборудование авто? Разъяснение налоговой

 

Источник: AUTO-Consulting

 

Теги: акциз  налоги  переоборудование авто 
ОБСУЖДЕНИе
НОВОСТи ПО тЕМЕ