+Дякую за відповідь, але в трьох інтернет-магазинах сказали про два варіанти, хрен його знає....
Реклама

Посоветуйте цепь Z14XEPФирму. Коплект или нет?
Опубликовано 21 Март 2025 - 16:52
У інтернетах воно віднише.+Дякую за відповідь, але в трьох інтернет-магазинах сказали про два варіанти, хрен його знає....
Але практика, Карл, практика.
Изменено: Rek, 21 Март 2025 - 16:52
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 21 Март 2025 - 20:09
при запуску двигуна "на холодну" торохтіння протягом 2-3 секунд, потім затихає - вирішив замінити комплект ГРМ,
Якщо тарахтить лише 2-3 секунди після запуску в холодну, а потім тарахтіння зникає, то можна казати що в тебе двигун ще ідеально працює.
Це "фірмова фішка" z14xep , а взагалі і всіх двигунів з ланцюговим приводом та гідронатягувачем ланцюга.
Ось коли тарахтіння не зникне через декілька секунд, а звук роботи двигуна не буде відрізнятися від звуку дизеля,
тоді треба щось думати.
Але і в цьому випадку, в 90%, при умовах що ланцюг орігінальний, достатньо замінити гідронатягувач (бажано з "башмаком") і звук зникає.
Опубликовано 21 Март 2025 - 20:41
але в трьох інтернет-магазинах сказали про два варіанти, хрен його знає....
Коли вже наші "продавани" запчастин нарешті почнуть хоть щось розуміти про те, що продають?
На z14xep є тількі один варіант ланцюга, це 90529570. Причому він однаковий що на Астру -Г що на Астру -Н, що на Корсу що на Меріву і не тількі для 14хер.
Той ж самий ланцюг йде на всі двигуни z12xe та z12xep
Той другий номер що тобі видали в інтернет магазинах, то вірогідно 55562234
Але, таку "дрібницю" що цей номер йде на Корсу - Д з двигунами z14xep, серійний номер яких починається з 19ТР,,,,,,,,, (останні в линійці цих двигунів) і потім вже переходить на "наступну генерацію", двигуни А14,,, то вони не помітили))
Хоча, добре знаючи GM, та їхню звичку раз у декілька років міняти номери деталей,
не здивуюсь якщо і 90529570 і 55562234 це один і той же ланцюг. Просто змінився номенклатурний номер
Ще не чув "дизеля" на Z14XEP. В работе.))
З'їдений башмак у купі з погано працюючим натягувачом, а ще як добавити тріск від роздолбаної планки твінпорту - то Вектра -С з дизельним двигуном 1 в 1 ))))))
А частіше за все, тріскотня твінпорту перекриває всі інші звуки )
P.S. Я холості оберти маю на увазі.
Изменено: Igor C., 21 Март 2025 - 21:54
Опубликовано 23 Март 2025 - 09:32
+Дякую за відповідь, але в трьох інтернет-магазинах сказали про два варіанти, хрен його знає....
Швидше за все малось на увазі комплекти з зірочками РВ/КВ та без
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 24 Март 2025 - 08:39
Доброго ранку! Вибачаюсь у засновника, що вліз в його тему. Стосовно "дизельного" звуку...є таке, та-та-та-та, незрозумілий звук, прогрівається стає тихіше...Порадьте, якого виробника ремкомплект ГРМ придбати, ціни різні але справа в якості: DAYCO, FEBI, INA, BGA - найдешевші
Опубликовано 24 Март 2025 - 08:46
Оригінал регилия не дозволяє встановити?Порадьте, якого виробника ремкомплект ГРМ придбати, ціни різні але справа в якості: DAYCO, FEBI, INA, BGA - найдешевші
Опубликовано 24 Март 2025 - 09:15
Та яку вибрав виробник авто))Яка фірма виробник оригіналу?
Не той расхідник щоб економіти.
Але зрозуміння іноді приходить лише з часом))
Опубликовано 25 Март 2025 - 19:16
...є таке, та-та-та-та, незрозумілий звук, прогрівається стає тихіше...
Який пробіг у авто?
Порадьте, якого виробника ремкомплект ГРМ придбати, ціни різні але справа в якості: DAYCO, FEBI, INA, BGA - найдешевші
Ключове слово - в якості
Всі "страшилки" про розтягнуті ланцюги, з'їдені зірочки РВ / КВ починаються після заміни орігінальних деталей на щось дешеве.
Вище вже писав. У багатьох випадках достатньо замінити гідронатягувач з його башмаком
Що до гідронатягувача, можу сказати точно що на тих z14xep що стоять на "украінках" він фірми INA.
Все інше - по різному, в залежності від того кого GM вибрав постачальником
Да і в будь якому разі, який би ти комплект не вибрав, навіть орігінальний, деякі проклалки докупати окремо все одно доведеться
Опубликовано 25 Март 2025 - 20:46
А прокладку нову передньої стінки? Невже не треба?
По перше - де я писав що достатньо гідронатягувача та башмака?
Я писав - "достатньо замінити гідронатягувач та башмак", в тому сенсі що не треба міняти весь механізм ГРМ разом з зірочками, болтами і всім іншим що там є.
А по друге -неуважно читаємо
деякі проклалки докупати окремо все одно доведеться
І то, прокладку картера ланцюга це недостатньо
Передній сальник КВ по хорошому теж треба
Навіть при заміні тількі натягувача
А зовсім по хорошому то ще й прокладку піддона та прокладку клапанної кришки
Прокладка картера ланцюга (передньої кришки) та передній сальник ще якось десь входять в деякі неорігінальні "комплекти", але то відверте г....но.
Сальнік КВ краще всеж таки взяти орігінал. Він не коштує космічних грошей. Прокладку передньої кришки та клапанної цілком піде "Елрінг", ала в будь якому разі не те що вкладають в дешеві комплекти
Изменено: Igor C., 25 Март 2025 - 21:18
Опубликовано 03 Апрель 2025 - 07:32
Мировой заговор автопроизводителей: Почему рвутся цепи ГРМ на современных двигателях?
Теория ДВС
http://youtu.be/04Dy...f6ysLpJDjPWhdAd
Изменено: baton45, 03 Апрель 2025 - 07:34
Опубликовано 14 Апрель 2025 - 10:32
Дякую, друзі , за поради та участь! Замінив сальники клапанів, ремкомплект ГРМ, помпу, всі прокладки і як результат перестав диміти та торохтіти на холодну.
Ви вже вибачайте, може в кого є розпиновка контактів роз'ємів передніх дверей.Поставив дзеркала з підігрівом хочу підключити до обігріву заднього скла на одну кнопку, хочу задіяти якусь пару проводів.Дякую (розпиновка є на російських сайтах, але звичайно вхід до них заблокований)
Изменено: nikko10, 14 Апрель 2025 - 10:33
Опубликовано 14 Апрель 2025 - 15:44
Опубликовано 21 Апрель 2025 - 19:52
.Поставив дзеркала з підігрівом хочу підключити до обігріву заднього скла на одну кнопку, хочу задіяти якусь пару проводів
На Астро Г саме так по заводу і реалізовано
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых