Таксюки залюбки докатають
Сподіваюся.
Заради цікавості подивився шини біля будинку і на парковці супермаркету. 20-25% - зимові, у тому числі зимова наварка Марангоні у дуже небідного сусіда. Рік випуску не нахиляючись розгледіти було важко, але серед тих, що бачив, 11-12 багато, бачив 09 і 06. Ті, що виглядали не сірими, а чорними - переважна більшість 15-17. Стан близько половини - якщо не жахливий, то дещо втомлений. Варіацій Росави багато, китайців майже немає, індусів і Південно-Східної Азії зовсім немає, трохи є Белшина і Кама. Корейців багато, у першу чергу з великим відривом Ханкуки різних років і сезонів, потім Нексен/Роудстоун. З японців на першому місці Данлоп у великих діаметрах, на другому Йокогама у різних, був здивований. Вибірка, звичайно, не репрезентативна.
Збирався, забуваю.
Дивився різні шини живцем на предмет тонкості боковини.
Нокіан Хакка Грін 2 - я не думав, що боковини бувають тонкими НАСТІЛЬКИ.
Нордман СХ2, Барум Брілліантіс 2, Матадор МП-47 - тонкі і м'які, але і близько не настільки, як ХГ 2.
Ханкук К435 і Лауфенн Г-Фіт - загалом досить тонкі, але не справляють враження, що це може бути проблемою.
Тойо Нано Енерджі 3 - я навіть задумався, чи слід їх вважати тонкими. Тобто, товщина не велика, але не м'які зовсім. Може, впливає 16 р.в. конкретних шин (у Епіцентрі, знижка близька до символічної).
У цих Лауфенна і Тойо це були навіть не ХЛ-версії, а вони є. Тойо швидко почали подобатися. Ще хотілося б ціни, ближчої до Лауфенна. Ханкук також сподобався, але ціна не подобається зовсім, при наявності хоча б того ж Тойо.
Подивився, для контрасту боковини Росави і Естради - вау. Якби це було єдиним критерієм, я б дуже зацікавився. Про м'якість хоч чогось там не йдеться також.
Хотів би подивитися живі Вікінг і Лассу.