А ще , я всю зиму займався електрифікацією масиву . Ця історія взагалі заслуговує окремої теми .
Був у нас створений кооператив , і два роки нас годували завтраками . Аж поки нас кілька активних не взяли цю роботу в свої руки . По перше ще восени поїхали в обленерго взнати , що там з нашим кооперативом , а яке було здивування коли ми взнали , що від нашого кооперативу ніхто навіть не звертався . І ось тут почалось . Першим ділом зібрали збори , на той час нас було 27 учасників , голова кооперативу навіьь не з'явився . Рішенням зборів звільнили діючого голову , і обрали нового . Оформили це протоколом зборів , і поїхали до нотаріуса . І тут новий сюрприз : Виходить , що ми не можемо нікого ні звільнити , ні призначити , бо ми ніхто . Ми навіть не члени кооперативу . Діючий голова просто заліг на дно , трубки не бере , в вайбері не відповідає , і т.д. Далі ми просто фізично вичислили його під будинком де він живе , просто фізично взяли його в "полон" , і заставили його віддати всі документи і печатку кооперативу . Домовились , що на другий день він приїде до нотаріуса і пвдпише заяву на звільнення за власним бажанням . Ну він звичайно не приїхав . А ми почали паралельно вирішувати питання по обленерго . Написали заяву щоб розглянули наше питання по приєднанню . Далі знайшли наш проект в одній проектній організації . Виявилось , що за нього ще треба доплатити . І тут знову проблема , грошей вини захотіли по перерахунку . Ми знову фізично ловимо діючого голову , веземо в банк , збираємо потрібну суму , і відразу перераховуємо проектантам . Забрали проект , їдемо в обленерго пишемо заяву на приєднання , ну і ніби все . А ні не все . Написали заяву і чекаємо поки нам обрахують вартість , і дадуть договора -рахунки , щоб ми могли збирати кошти . Пройшло майже два місяці , і ні слуху не духу від обленерго . Ми собі паралельно збираємо заяви на вступ в кооператив , нас стає все більше , а обленерго мовчить . Збираємо ініціативну групу , і їдемо в обленерго . І тут нам заявляють , що нам потрібно переглядати кошторис . Ми взнаємо хто підрядник . Їдемо до підрядник , ну як їдемо вони в одному приміщенні
. Говоримо з директором підрядної організації , іх все влаштовує , вони готову працювати з нашим проектом , по існуючому кошторису . Далі назад а обленерго , а вони кажуть нам насрать , що підрядника влаштовує , нас не влаштовує . Вопщем вся ця санта-барбара тягнулась це не один місяць . Добре що серед моїх майбутніх сусідів з'явились люди зі зв'язками , і правдами неправдами , через Київських впливових знайомих якось вплинули на цей процес . І ось на кінець нам дали рахунок . Тепер саме цікаве : Треба зібрати кошти . Вийшло по 30тис. І це лише на десятку , і трансформатори . Далі про вулицям , ще треба буде десь по 20ть . ось так .
І після цього у мене виникають цікаві думки . Волиньобленерго , це приватна структура . Тобто це бізнес . Але такий цікавий бізнес , що моєму розуму не піддається . Вартість нашого проекто 7 лімонів . Я теж в деякій мірі бізнесмен , і якби до мене прийшов клієнт з вартістю проекту 7 лямів , я б його в дупу цілував . А цього бізнеса я ніяк не можу зрозуміти
???