лёбигмак,
Так-термофоровська довгого горіння.
Опубликовано 04 Февраль 2020 - 12:12
Таки прикрутив, всі на одному диханні (заряді) шуріка)))
відпишись у профільній
Опубликовано 04 Февраль 2020 - 17:35
Маленькая Омега,
Є моя тема в розділі "Отдих і Турізм"...там і про каркасник і про опалення і про вентиляцію є.Але-це було тоді.Наразі ціни інші,та й моделі опалювальних приборів виробник десь вдосконалює,а десь і здешевшує виробництво(наприклад замість чугунної колосникової решітки встановлюється металева.
За свою Попелюшку(Термофор "Золушка") я віддав 2400грн по курсу 8...Наразі вона вартує 3750-4300грн.
У мене навіть розуміння нема чому така пропасть виникла в цінах за 6років.
Можу тільки розповісти про модель та виробника.Приладом(роботою) я задоволений.Термофор наразі вважаю на ринку кращим виробником-якість неперевершена(я часто оглядаю вітчизняні/закордонні опалювачі у Епіку
Леруа-це дроч!!!Що за конструктивом,що за аккуратністю,якістю виготовлення).Так,компанія ворожа Російська.
Але я буду за продукцію.
Дуж цікава(інженерним рішенням) як на мене модель "Індігірка 2"
Ще варта уваги(як на мій смак)"Огонь-Батарея"...Вони є різної потужності...
Не знаю наскільки варті уваги відвідувачам теми ці прибори...Для справжнього,сімейного будинку потрібні(як на мене)трохи інші опалювальні прибори чи навіть інші технології обігріву приміщення...
У кожного свої потреби,смаки,можливості...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 04 Февраль 2020 - 21:50
яка піч в тебе обігріва твій каркасний будинок, і звісно яка опалювальна квадратура і кубатура будинку
Піч "Золушка" Термофор(з чавунним колосником)
Є опис
https://mcgrp.ru/man...rmofor/zolushka
Розрахована на 50куб/м.
моє приміщення 2х4х3м.=приблизно 25кубів.
Утеплювач мін(кам'яна)вата-долівка100мм,стіни/дах-50мм.
Пиріг стіни-вагонка,паробар'єр,утеплювач,гідробарєр,КуСБ,вітробар'єр,блокхаус(130мм)
в мене починає по цій темі (піч собі в куточок) щось витанцьовуватися однак бажання передивитися всі варіанти
обов'язково перечитати інструкцію по монтажу.Є свої тонкощі,щоб піч довгого горіння не перетворилась на буржуйку-і як результат на шару викинуті гроші.
Ще одне-обв'язково під пічку-лист асбокартона накрити нержавкою!!!
Якщо стіна дерев'яна близько-робиш термоекран між пічкою та стіною.Шикарно захищає деревину від загорання і віддає тепло-собі робив з лицювальної плитки.
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 05 Февраль 2020 - 21:05
вибачаюсь 2х4х3м., це розміри будинку?
Угу..
"Та який там котедж-хатинка..."
Все як у Кучми)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 06 Февраль 2020 - 13:40
Маленькая Омега,
у темі "Будинок для активного відпочинку"-все досконало описано...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 07 Февраль 2020 - 21:52
мене цікавить піч
У повідомленні №830,на відео(13:36) гарна піч...Дизайн,функціонал,інтерєрність.
http://www.opel-club...entry1075337011
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 08 Февраль 2020 - 13:46
це піч підходить тіпа для дачі або там де нема газу
в мене "в планах" схиляюся (як допомога або тимчасова заміна газового опалення, наприклад, якщо на декілька діб відсутня електрика, газовий котел не фуриче, а в холоді сидіти не хочется або заморачуватися з електричним генератором, і т.п.) до саморобної печі з чорної сталі тіпа як для парилки в лазню з обсипкою також типу банним камінням навкруг печі в решітчатий стакан з облагорожуванням цегляною кладкою по сторонам з вогнетривкої цегли (з заходом повітря всередину з під низу з боків і з фронтальної частини), з подальшим облицюванням можливо кахлею, можливо плоским піщаником (хоча естетика в цьому випадку особливо не турбує якщо кладка цегли при обкладці печі буде зроблена не як бик ходив).
режим горіння при першій закладці (розпал і прогрів печі) планується з колосником (піддув), особливо якщо дровцята сируваті, а потім за рахунок рухомої конструкції колосника (висувається на себе до дверцят печі) всі інші закладки в подовому режимі для прогріву всяєї конструкції печі і оптимізації процесу згоряння дрів.
булерьяни або інші печі по принципу довгого горіння не тре що би не морочитися з сажево-смоляними відкладеннями
а, ну і, розмір дверцят, тобто завантажувального прорізу по ширині в планах виконати достатньо широким що би якщо виникне бажання зробити смаженю з мяса, риби, тощо, (а на вулиці мороз або конкретна негода). Приблизно 60 см плюс/мінус. і для естетики дверцята також з склом - для візуальної насолоди при спостереженні за вогнем.
для нагріву ж чайника вважаю достатньо і звичайної газової плити бо для неї електрика не потрібна.
та й наявність керосинового примусу ніхто не відміняв)
це для житлового будинку постійного проживання з квадратурою 100...140 м2
бо в теперішньому щось переробляти чи добавляти, наразі, нема ні зайвих грошей, і відповідно бажання - як правило правильніше зробити все і одразу так як треба
якось так...
Изменено: Маленькая Омега, 08 Февраль 2020 - 14:06
Опубликовано 18 Февраль 2020 - 19:19
Закінчив робити ремонт в кладовці. На пол і стіни була покладена плитка, дешева.
Скос даху утеплений ватою 150 мм і зашитий вагонкою.
Вогонку покрив лаком на водній основі напівглянцевим, без зміни кольору.
Двері зроблені власноруч з профільної труби 40х20, утеплені еппс 4 см, та обшиті ОСБ.
Кладова не отоплюється, так для всілякого домашньго хламу, дров.
Опубликовано 18 Февраль 2020 - 20:22
Закінчив робити ремонт в кладовці.Шикааарна кладовка
От тільки біда, шо нормального стелажа не поставиш
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 18 Февраль 2020 - 20:37
Можна зробити з брусу і вагонки, тільки не під вертикальну стіну, а під скошену. Такий скошений стілаж і стінка з вагонки буде його тильною стороною. В мене є ще одне схоже приміщення на другому поверсі з іншого скату даху - гардеробна. Там є опалення, ремонт буде точно такий. Там можливо і стілаж скручу.Шикааарна кладовка
От тільки біда, шо нормального стелажа не поставиш
Изменено: vovan8706, 19 Февраль 2020 - 09:19
Опубликовано 04 Март 2020 - 07:57
Все в этом мире происходит так, как нужно, и только к лучшему...
Опубликовано 04 Март 2020 - 08:49
У меня событие)) Введен дом в эксплуатацию,получила право собственности.
За таку подію келих духм'яної амброзії не гріх хряпнуть!Вітаю.
А шо ні хто про гаражи не пише,вроді раньше було.
В гаражі(як і в приватному будинку) головне приватизована земля під ним.Все інше-дрібниці життя.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 04 Март 2020 - 12:00
У меня событие)) Введен дом в эксплуатацию,получила право собственности. Самострой,2011 года. Итого 3 тыс грн офф.платежей.
Також свій ввів в експлуатацію, обійшлось 1400 за виготовлення будівельного паспорту і ще декілька дрібних платежів в пару сотень.
Опубликовано 04 Март 2020 - 13:35
Поздравляю!Також свій ввів в експлуатацію, обійшлось 1400 за виготовлення будівельного паспорту і ще декілька дрібних платежів в пару сотень.
Опубликовано 04 Март 2020 - 14:16
Самострой
тобто будинок побудовано на землі ОСГ?
Опубликовано 04 Март 2020 - 22:01
Нет, участок под строительство жилого дома.тобто будинок побудовано на землі ОСГ?
Опубликовано 18 Май 2020 - 09:15
всім привіт
трохи відзвітую
пробив скважину 80 метрів, глибинний насос Панеллі, гідрик на 150 шахта і т.д.
все під ключ 80 т.
викопав підвал, чи погреб, 3*5, глибина 2
зверху літня кухня з кладовою
погреб з червоної цегли, утеплений стіродуром 50, перекриття круглопустотні панелі, літня кухня газобетон 200 + бетоноблок 140 під розшивку
вже 130 т.
матеріали, доставка, монтаж панелей, викопування погреба, кладка і т.д.
грубка з духовкою в кухні 4000 матеріали, 6000 робота, 4500 димар сендвіч нерж+нерж
замовив пиломатеріали 7,5 з доставкою
отака весна
Опубликовано 19 Май 2020 - 21:09
Нет, участок под строительство жилого дома.
Самострой,в смысле без стройпаспоста. В 2010, невозможно было получить новый акт,за это надо было либо заплатить 1 шт.денег,либо ждать полгода,год,пока сделают бумажку и один штемпель соизволит его подписать.
Было принято решение строится без стройпаспоста и уведомления Даби.
Барыги )) убрали коррупционеров от корытца, объявили амнистию самостроям до 2011 .Теперь все это занимает минимум времени и денег.
А можно по пунктам прописать процедуру дабы легитимизировать уже построенный без документов дом. Земля кооператива под застройку. Заранее благодарен.
Опубликовано 22 Июль 2020 - 19:10
Точно, що не мала баба клопоту.... Втягнувся в будівництво бані та біобасейну.
Сьогодні 8 годин відпрацював мініекскаватор риючи траншею під водопровід до бані та під чашу басейну. Десь 30% земельних робіт зроблено, залишилось близько 60% робіт по риттю котловану під басейн + траншея під фундамент бані.
Невиликий фотозвіт.
Траншея під водопровід до майбутньої бані:
Котлован під біобасейн:
Прораб:
Далі буде...
Опубликовано 23 Июль 2020 - 19:58
а що то таке біобасейн?
Це коли у водичці жаби плавають і не дохнуть від хлорки.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 24 Июль 2020 - 06:55
Зимою в ньому можна капусту і огірки квасити.
Можна просто квасити разом з огірками та капустою.
Ремонт,Консультації,
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых