я умею жонглировать тремя апельсинами.
это если пошел набор фраз. но, реально могу. причем, двумя одной рукой - сложнее.
но, это позволяет их согревать и потому - пост по теме ))
Опубликовано 21 Ноябрь 2022 - 20:29
Я б цього не робив...
У мене два балони 40 і 20л. що живлять окремо два прилади...
Буває що закінчувався раптово газ...Під'єднав 5л. балончик і пару днів перекрутився поки заправив основний...
Була така думка, але в мене є 2 по 40л і 1 на 10л великі на дачі, а 10-ку привіз додому, акщо припече(ттт) мотнуся на дачу за великими
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 22 Ноябрь 2022 - 08:14
Була така думка, але в мене є 2 по 40л і 1 на 10л великі на дачі, а 10-ку привіз додому,
За нинішнього часу-розкішно по багатому)....
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 22 Ноябрь 2022 - 10:24
За нинішнього часу-розкішно по багатому)....
Та воно було, не викидати ж
Есть канистра с 10л бензина, которому под 10лет..
Он -совсем никуда?
Что с ним делать?
По памяти, 5й с лукойла еще до войны.
Он скорее всего превратился в 92-й, тут помню искали то ли для бензопилы, то ли газонокосилки.
В теории можно разбавить 98 и израсходовать в машине.
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 22 Ноябрь 2022 - 13:29
Есть канистра с 10л бензина, которому под 10лет.. Он -совсем никуда? Что с ним делать?
Вылить в генератор, который не заводится.Это будет идеальная пара..
В теории можно разбавить 98 и израсходовать в машине.
Точно, купить 30л 98-го разбавить 10-кой винтажного и скорее его выкатать, нарезая круги по кварталу. В противном случае вся адская смесь рискует превратится в сабж, учитывая что до лета лехус вряд ли выедет со стоянки...
Опубликовано 22 Ноябрь 2022 - 14:03
Це тіпа вишуканий тролінг?)
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 22 Ноябрь 2022 - 15:44
Сьогодні поїхав кум за інвертором з правильною синусоїдою на радіобазар - за 800 Ватт хочуть 16 тис.грн
![]()
Або я щось не розумію або хз ...
просто типы оху..... завтра поеду куплю два акб и инвертор , а для котла куплю сов стаб тему кинул может кому не нужен куплю.
Изменено: an76, 22 Ноябрь 2022 - 15:46
Опубликовано 23 Ноябрь 2022 - 00:56
Точно, купить 30л 98-го разбавить 10-кой винтажного и скорее его выкатать, нарезая круги по кварталу. В противном случае вся адская смесь рискует превратится в сабж, учитывая что до лета лехус вряд ли выедет со стоянки...
та гена под завязку. авто - полбака и нет лейки и такое гуано заливать не стал бы..
просто интересно, как от дерьма избавиться. идти 5км, чтобы вылить в канаву - это ж неправильный вариант.
bazl, тут хз. по физике - проще поддерживать стабильное качение, чем играться вверх-вниз..
но, если нос не мерзнет и хитрожадность играет - наверное можно понижать. от понижения на 8-12 часов - какая-то экономия думаю будет.
проще проверить методом научного тыка - засечь расход и посмотреть.
Опубликовано 23 Ноябрь 2022 - 09:25
Чи вигідно по витраті газу знижувати на ніч температуру?
Ах-хах, у мене з електроопаленням та двотарифним лічильником протилежна дилема, чи ефективно підвищувати температуру вночі, щоб більше прогріти будинок за нічним тарифом. Програматор до котла давно купив, але досі не дійшли руки встановити його
Опубликовано 23 Ноябрь 2022 - 09:33
Вночі спати навіть комфотніше, коли прохолодно. То чому б не допомогти Планеті?)Ах-хах, у мене з електроопаленням та двотарифним лічильником протилежна дилема, чи ефективно підвищувати температуру вночі, щоб більше прогріти будинок за нічним тарифом. Програматор до котла давно купив, але досі не дійшли руки встановити його
Опубликовано 23 Ноябрь 2022 - 22:06
Программатором пользуюсь лет 10, наверное экономлю))
А если серьезно, то реально выгодно, уже точно не вспомню, но газа меньше расход, кубов так на 50, но это квартира.
А я не відчув різниці з програматором. Сезон побавився і закинув, валяється десь - якійсь час блок контролю просто як термометр в кімнаті використовував
Як на мене на ефективність впливає купа факторів. Починаючи від температури до якої звикли і режиму вашого перебування в помешканні до якихось особливостей будівництва чи розташування квартири в будинку. Мені простіше час від часу покрутити котел і гребінку ніж віддати це на розсуд електроніки - я вирівнюю різними методами середне по квартирі а електроніка по одній кімнаті керує котлом.
Да, і місяць не показник - порівнювати можна хіба що сезон. В грудні як правило снігу в нас немає зате є сильний вітер - газу при плюсовій температурі йде не менше ніж в суттево холодніші січень чи лютий.
Плюс треба розуміти принцип роботи програматора. В мене зараз котел на першому положенні дає скажімо 30 відсотків потужності і тримає теплоносій десь в 45-48 градусах. Але коли холодно або вітер - я піднімаю потужність в ручну і, відповідно, температуру теплоносія до 55-60. Програматор же цього не може зробити конкретно в моєму - він тільки запалює його і гасить. Тобто, якщо навіть котелв першому положенні віддасть максимум потужності для цього положення програматор не зможе забезпечити потрібної температури і фактично перестає працювати - він дає команду котлу на вмикання, котел вмикається і гріє але досягнувши 48 вимикається не доносячи до програматора потрібне тепло. Той знов включає котел, тепло розсіюється і знов не доходить - тобто замкнуте коло, програматор постійно кричить "дай" а котел "не можу". Відповідно, щоб в котла хватало потужності, я вручну переводив котел в 80% потужності, піднімалась температура теплоносія десь до 65-70 градусів і тільки тоді він міг нормально працювати з програматором. Можливо, і цей фактор також вплинув що я не побачив ефекту.
Изменено: sapphir, 23 Ноябрь 2022 - 22:49
Опубликовано 24 Ноябрь 2022 - 08:20
Я поки помітив, що котел більше часу "відпочиває", при чому повністю, тобто насос також не крутить. Що є плюсом в плані економії ресурсу котла, а також ЕЕ.А я не відчув різниці з програматором. Сезон побавився і закинув, валяється десь - якійсь час блок контролю просто як термометр в кімнаті використовував
Як на мене на ефективність впливає купа факторів
Опубликовано 24 Ноябрь 2022 - 08:37
Я поки помітив, що котел більше часу "відпочиває", при чому повністю, тобто насос також не крутить. Що є плюсом в плані економії ресурсу котла, а також ЕЕ.
Температуру теплоносія поставив 65 град, швидко нагріває, та вимикається.
Для ККД котла така температура також краща, ніж 40-45. Ще плюс, що не потрібно температуру в приміщенні регулювати, виставив і забув. А далі буде видно.
Я в приміщеннях також не регулюю. Раз побавився, спробував вирівняти температуру обратки у всіх кімнатах за допомогою кранів на батареях. Таке собі заняття, не впевнений що при різних температурах воно працює на однакових регулюваннях. Але зробив і зробив, кручу іноді гребінку або котел.
В кума взагалі температура носія десь 24-26 градусів але там вся поверхня стін працює як радіатор...
Опубликовано 24 Ноябрь 2022 - 09:35
В мене температура теплоносія 50 градусів, працює опалення з 6ї ранку до 10ї - 4 години. Вистачає на добу тримати температуру біля 23х градусів.В мене виставлена температура теплоносія на 45 градусів, так в хаті 22-23 градуси тепла.
Опубликовано 24 Ноябрь 2022 - 09:44
Якщо буду тримати постійну температуру теплоносія 45 градусів, то за кілька днів в будинку і 30ку температура перевалить.
Не перевалить. А взагалі то ще й від опалювальної площі залежить. 45 градусів то на виході з котла, а як швидко вони у 25 перетворяться залежить від площі та довжини магістралі. Це перше.
Друге, наразі також опалення не працює цілодобово, так як на 4-8, а зі вчора вже понад 19 годин нема світла. За 19 годин поли значно охололи і ходити в носках не комфортно.
Опубликовано 24 Ноябрь 2022 - 09:55
Вже таке було, тому встановив програматор. Встановив котел на мінімум і поїхав на днів 5, приїхав вже було 30+.Не перевалить.
Изменено: vovan8706, 24 Ноябрь 2022 - 09:56
Опубликовано 24 Ноябрь 2022 - 11:13
плюс для котла 65 град краще, ніж 40, ККД вищий
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых