Це лише крок до на шляху їх вирішення.
ти вказав на "хазяїна", поясни що мав на увазі
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 10:28
Це лише крок до на шляху їх вирішення.
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 10:43
В даному випадку мова про об'єднання власників, тобто ОСББ, доки його не буде, нема куди рипатись. Якщо громада будинку таки спроможеться об'єднатися - можна починати якісь рухи в сторону утеплення всього будинку (там для ОСББ по тій програмі також пільгові умови єслі шо).
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 10:44
Мій варіант: кожний хто платить гроші має бути зацікавлений у їх ефективному використанні.
Для досягнення цієї мети потрібно об'єднуватися (наприклад у ОСББ).
Тобі в хаті жарко, ти відкриваєш вікна -всі за це платять. Коли свідомість твоїх сусідів досягне рівня колективного управління спільним майном, ви вирішите це питання. Наприклад візьмете кредит, змінете систему теплопостачання будинку, віддасте кредит і почнете потім економити.
Або не досягнете цього рівня і кожного місяця будете переплачувати за опалення навколишнього середовища.
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 11:04
Nazgul, M*A*S*H, я все таки вважаю що осбб тут ні до чого, сусіди з якими я поруч живу, які були, такі й залишуться
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 11:18
Коли свідомість твоїх сусідів досягне рівня колективного управління спільним майном
настанет коммунизм, ага.
тут важна собственная готовность стать частью коллектива и признать майно общим
у меня все окна на проветривание. объясни, нафиг мне участвовать монетой в утеплении дома, если у меня жарко и так, а у соседей будет холодно и потом - у них все стекла родные окна от строителей и нет бумаги/скотча для оклейки?
с окнами настежь я не согласна - снега наметет.
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 14:27
Nazgul, M*A*S*H, я все таки вважаю що осбб тут ні до чого, сусіди з якими я поруч живу, які були, такі й залишуться
В ОСББ як мінімум керівництво - це активні мешканці будинку. ТАк, їх не багато, але решту бидломаси вони витягнуть паровозом за собою (та й зрештою по закону рішення ОСББ є обов'язковим для виконання всіма співвласниками, якщо кворум прийняв), бо зацікавлені в розвитку будинку. ЖЕК, навпаки, зацікавлений, аби по менше рухів робити. ГРошики і так капають.
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 15:11
ЖЕК, навпаки, зацікавлений, аби по менше рухів робити. ГРошики і так капають.
а осбб не заинтересован по меньше движений делать? те же яйца, только в профиль
у мну на работе, есть 2 сотрудника, один жалуется на осбб, другой хвалит...у каждого свои аргументы
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 16:59
а осбб не заинтересован по меньше движений делать? те же яйца, только в профиль
у мну на работе, есть 2 сотрудника, один жалуется на осбб, другой хвалит...у каждого свои аргументы
Теоретичною правління ОСББ - це мешканці цього ж будинку. Так вони мають бути більше зацікавлені в добробуті власної оселі.
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:08
а осбб не заинтересован по меньше движений делать?
ОСББ, 40 квартир, багато пенсіонерів... без кулемета не має що робити, а зброю в нас поки не дозволяють...
а той ентузазізм дуже швидко закінчується
п.с. золота жила для різних постачальників. під кожного окремого спеца з корочкою мати треба, відповідно ЗП маєш платити, ну і т.д.
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:14
Теоретичною правління ОСББ - це мешканці цього ж будинку. Так вони мають бути більше зацікавлені в добробуті власної оселі.
те кто становятся в правлении осбб, очень неплохо себя начинают чувствовать, при этом во всей их бухгалтерии разобраться не так легко
а той ентузазізм дуже швидко закінчується
скільки часу пройшло з моменту створення осбб, та що зроблено за цей час?
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:21
скільки часу пройшло з моменту створення осбб, та що зроблено за цей час?
більше року
крім безглуздої витрати коштів - нічого толком.
я раніше писав тут, що таке утеплення заради витрати грошей... обліпили пів будинку зимою (1 під'їзд)... в сніг і мороз... криша і труби як текли, так і течуть...
Зараз самі для свого під'їзду мутим потихеньку. Утеплили всі трубу опалення (правда заставили за кошти ОСББ матеріали придбати). Зараз підвальною розводкою води зайнялись, під капзаміну. Зробили самі трохи ремонт в під'їзді, побілили, пофарбували поки погода дозволила. Зробили кришу нарешті над під'іздом, бо текло.
По грошам розумно зібрали і витратили.
Трохи з системою оплаення розбираємось (по лічильнику). Поки збір статистики ведемо (лічильник на під'їзд).
Після кожних таких робіт мешканцям звіт роздаємо, бо є такі що потім в спину за 10 грн лають...
п.с. але то все багато часу забирає.. після роботи в хату біля 10-ї попадаєш...
якось так...
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:40
vigors, це твій основний вид діяльності, чи ще працюєш десь?
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:45
це твій основний вид діяльності
та ні
то чисто "ентузазізм" після роботи і по вихідним....
ясно, що інша основна робота є, просто освіта дозволяє та й знання є, тому і займаємось
поки головне що результати є...
перелопатили стільки інфи по тим ОСББ, що тепер хоч в правильне русло те правління посилаємо...
Ось для прикладу, утеплили підвальні труби опалення, отримали майже +2 градуси в зворотці..
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:47
тепер хоч в правильне русло те правління посилаємо...
що заважає змінити таке "правління"?
Опубликовано 31 Октябрь 2017 - 17:51
що заважає змінити таке "правління"?
як мінімум те, що бажаючих не має, а провести нормальні збори, це як на місяць висадитись
принцип мешканців - плачу внески а там хоч потоп...
тому поки правильне - робити навколо себе своїми силами, потихеньку підтягуючи бажаючих....
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 08:04
. під кожного окремого спеца з корочкою мати треба, відповідно ЗП маєш платити, ну і т.д.
Наймаються під задачі в тому ж ЖЕКу.
Люди, в чому я маю вас переконувати? Я маю під боком два будинку с ОСББ. І маю досвід махання з ЖЕКом. Це різні світи. В першому випадку вирішують проблему "як зробити", в другому "що зробити, аби нічого не робити".
Якщо ОСББ для Вас не підходіить, ну тоді або переїжджати в приватний будинок, або чекати доброго царя, який все порішає за вас.
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 09:24
Наймаються під задачі в тому ж ЖЕКу.
та все наймається і всі наймаються....
питання оплати при малих будинках
Щось спеца по опаленню не змогли найняти, прийшлось навчати щоб корку отримати і показники передавати... Вимога тепловиків - відповідальний з будинку.
З електриком теж саме в принципі, корочки допуски і т.п.
Не все так просто як на уок...
п.с. на ЖЕКи не варто так, бо в кожного своє. Ми при жеку і ремонти робили в квартплату і ще багато чого. Головне підхід знайти, і все вирішується.
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 09:42
Якщо ОСББ для Вас не підходіить, ну тоді або переїжджати в приватний будинок, або чекати доброго царя, який все порішає за вас.
можна замінити слово "ОСББ" на "ЖЕК", буде те саме
Люди, в чому я маю вас переконувати? Я маю під боком два будинку с ОСББ. І маю досвід махання з ЖЕКом.
у тебе осбб?
у мене зараз жек, багатого досвіду махання не маю, але вже не перший рік в Києві існують сервіси http://1551.gov.ua/ та нещодавно створений, якраз для вирішення комунальних питаннь https://1557.kiev.ua
десь 85% моїх зверненнь було опрацьовано та виконано
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 10:16
Київ.... ага....
ага, столиця України, а що не так, чи законодавство по містах відрізняється?
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 10:37
Сьогодні провів(підбив) статистику: 493 куби газу за період з 31.10.16 по 31.10.17 23 к.г. за період з 30.09.17 по 31.10.17 МАЛАВАТА БУДЄТЬ!!!! (мульт)а інші данні? бо щось схоже тільки на одну газову плитку з чотирьма комфорками...Багатенько(дорогувато) буде !!! (життя)
![]()
Забив на цей форум за власним бажанням та бажанням його "карликів"((
-= Жизнь - это болезнь, которая передаётся половым путём ... =-
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 10:42
ну так вам завжди все роблять за рахунок решти
децентралізація вже не перший рік
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 11:33
а інші данні? бо щось схоже тільки на одну газову плитку з чотирьма комфорками...
+1
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 11:42
ага, столиця України, а що не так, чи законодавство по містах відрізняється?
Паша, коли в нас два місяці назад відімкнули воду в двох будинках, бо проіржавів хомут на діряві трубі, то я куди тільки не дзвонив, аби знов поставили такий самий хомут до моменту, коли ЖУК збереться метр труби замінити (про капремонт навіть мова не йде). Я особисто спілкувався з начальником ЖЕКу, замом мера по ЖКГ, начальником комунального господарства і навіть з мером мав розмову. Вода того дня так і не з'явилась, хоча реально поставити такий самий хомут - 15 хвилин часу було треба.
Мене, звісно, дуже тішить, що в Києві вже можна кудись подзвонити і вирішити питання. Тільки це аж ніяк не допомагає за межами столиці. І твій сарказм щодо законів трохи дурно пахне, бо я цими законами безліч разів в ЖЕКу махав. Толку малувасто.
А причина як раз і описана вище - решті будинку пофіг. Люди не відчувають себе власниками свого будинку. Навіть критичної маси буйних нема. Там, де вона є - вже створені ОСББ і вже вирішуються поточні питання.
Опубликовано 01 Ноябрь 2017 - 11:43
у мну у друга на печерске, до сих пор не включили отопление, потому что юридические вопросы не могут решить еще с 2014 года, в прошлом году с вывозом мусора была проблема, в этом с отоплением
оказалось все намного прозаичнее
Близько ста ЖБК, ОСББ та інших обслуговуючих організацій житлових будинків через борги не подали тепло
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых