VED, я ж просив прості цифри і умови. бо це цікаво і хотів послухати практика. я так зрозумів ти опалюєшся кондиціонерами і на підстраховці звичайне електричне опалення. ти говорив щось про спец тариф на електрику для опалення ... назви будь-ласка вартість 1кВт в такому тарифі.
отже розрахунки для порівняння (чекаю від тебе вартість 1кВт в звичайному тарифі)
1м3 газу містить в еквіваленті нехай 9.2-9.5-10кВт беремо 9кВт з урахуванням КПД котла
вартість 1куба газу в опалювальний сезон 3.66 (будемо рахувати перших 200 кубів)
отже вартість газу в виходить 3.66/9 = 0.41грн за 1кВт в газовому еквіваленті.
тариф на світло звичайний у мене в платіжці: перших 150кВт по 0.45грн наступні по 0.79грн. беремо 0.79грн тому що перших 150грн легко з'їдаються іншими побутовими приладами.
отже якщо брати пряме порівняння то звичайне електричне опалення буде в два рази (0.41 проти 0.79) дорожче за газове опалення.
якщо брати до уваги що використовуються теплові насоси тобто кондюки і його ефективніть 1:3 то в такому разі вже цікавіще стає електричне опалення, тут розцінки стають такими - 0.41 проти 0.79/3 = 0.27грн.
Хммм .. цікаво .. давно хотів поставити другий кондюк в квартиру ... напевне треба буде таки поставити і можна буде грітись в міжсезоння.
ЗІ: із задоволенням послухаю твої тарифи і кількість кіловат що ти споживаєш в місяць в опалювальний літній періоди
ЗІІ: в літній період газу на підігрів води + приготування їжі для сім'ї 2+2 йде приблизно 40-50кубів. * 7.18 = 300 - 350грн в місяць.