Реклама

Дела дачныеСоветы, помощь и т. д.
Опубликовано 11 Июнь 2024 - 17:00
Пару років назад ми знать не знали проіснування білокрилки. Зараз же привіз розсаду капусти і поки готував ямки під посадку, ця наволоч вже освоїла рослинки і акт прийомки підписала
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 11 Июнь 2024 - 18:53
Пару років назад ми знать не знали проіснування білокрилки
В нас теж з'явилась, але активною була десь з тиждень, наразі вже майже не видно. Хотів був травити на капусті ранній, але прикинув, що срок очікування завеликий, капуста переросте, тож не став. Ну і вона за 3-4 дні якось сама вгамувалась. Якоїсь шкоди не помітив.
Опубликовано 11 Июнь 2024 - 21:36
травити на капусті ранній
Ніззя
У Теппекі, який дійсно ефективний проти цієї пошесті, срок очікування аж 40 днів. Тому купую ранню капусту в супермаркетах з надією, що у теплицях білокрилки немає і вона не оброблена
Минулого року білокрилка затрималась і з"їла мою ранню броколі, яку, на відміну від більш пізніх видів капусти, через довгий срок очікування обробити не міг.
Вчора вперше за останні п"ять років наївся абрикос
Изменено: Щукарь, 11 Июнь 2024 - 21:38
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 23 Июль 2024 - 12:07
Хто що підкаже, як боротись з садовими мурахами. Пробував якусь штуку з шприца, мазати на ствол і вони типу не пройдуть. За годину-дві воно висихає і біжать аж бігом.
Дідько, мене вже аж тіліпає. І це за пару годин, всі персики обірвав, деякі вже надкушені в холодильник поклав.
Саджанець правильний придбай, правильно посади.
Далі обкопуй, удобряй і поливай.
Від хвороб по системах обробляй, від ранньої весни і до осені.
Так само і від комах.
То морози в травні вдарили і 80% зав'язі скрутилось і осипалось.
І тут воно, холєра така пришло і зжерають прямо на дереві частково достигші плоди.
На шлях би його трафив...
Опубликовано 23 Июль 2024 - 12:23
як боротись з садовими мурахами.
Шукай мурашник(и) і обробляй його Фронтлайном-М. Я ще пів-метра стовбура ним обпризкував від землі. Вище не став, бо препарат не садовий, а побутовий. Мені допомогає будь-де від будь-яких мурах.
Изменено: Andre_71, 23 Июль 2024 - 12:25
Опубликовано 23 Июль 2024 - 14:53
Порошок от муравьев Bros
Типа гибнет колония , они разносят на себе его.
Я так понимаю нужно использовать , в сухую несколько дней подряд, погоду
Пользую его уже лет 10, добился максимум не увеличения количеста муравьев, но и борюсь без фанатизма
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 24 Июль 2024 - 08:09
То у вас кроти, то у вас мурахи... де ви їх берете?
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 09:28
А вже осінь прийшла у мій сад... (с)
Завершується по трохи сезон садівництва і мій сезон бджільництва підходить до кінцня і готується впадати в зимову сплячку.
Сезон цього року був над складним, через погодні умови.
Раннє різке потепління, потім різке похолодання в кінці квітня на початку травня, періоди рясних дощів з грозами і довготривалі періоди спеки.
Різке потепління привело до бурхливого розвитку сімей, далі різке похолодання до сидіння цих великих сімей в вуликах без роботи.
А без роботи бджола, як і солдат, здатна до всілякої фігні - до роїння. Довелось трохи розширити пасіку)
Перший весняний мед мені бджоли принесли в основному під час першого різкого потепління і трохи ще донесли на початку червня.
Тоді і викачав перший мед.
Далі протягом всього літа носили по трошки з кожного медоносу.
Трішки принесли з лип і каштана, є невелика кількість в окрузі.
Далі додали лавандового меду, сусіди садять соток 20 лаванди.
Потім зовсім трішки з фацелії.
Посіяв 30 соток фацелії, настала спека, випалила ту фацелію та і все. А розраховував до місяця зайняти бджоли роботою.
Трішки принесли з малин і ожин, що ростуть в яру.
Останній приніс був з золотарника, золотарник також не дуже медує, все через погодні умови.
Також протягом всього сезону по трішки збирали і з інших трав, мікс з різнотрав'я вийшов самий різноманітний.
В основному все що збирали, те і самі проїдали.
Трішки викачав в останні дні осені та поскорочував сім'ї.
Гарно запечатаних рамок цього року практично немає, через невеликі і періодичні приноси, там трішки сям трішки. .
Мед в основному розходиться по родині і друзям, є трішки надлишку кому потрібно звертайтесь в особисті.
Є пару рамок сотового.
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 14:28
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 15:15
Поруч АПК "Інвест" соняшник саджав
В мене цього року все навкруги кукурудзою засаджено.
Залишив за заставними...буде можливість - навесні подивлюсь.
Краще викачати все зайве, а весною при потребі зробити медове сито і дати бджолам.
Закристалізується соняшник в сотах, потім що з ним робити?
Я також минулої осені типу в зиму їм багато залилишив, потім весною було важко з ним розібратись.
Розпечатував і давав бджолам, трохи може і підїли, але вже по закристалізованому почали свіжий заливати, викачав свіжий, потім за другим заходом досушували ті рамки після викачки.
Доїдали те що закристалізоване не викачалось.
В загальному геморой ще той.
чи десь зберігатись буде?
До нового року в сотах зберігався ще добре мед з соняха.
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 19:34
Як кращеКупувати готові помідори.
Волов'ї, бичачі та інші серця у нас не визрівають. Сонця не вистачає. Те, що "встигає" - слабка подоба лівої руки оригіналу.
Заявляю официально. Говорю, как краевед(с)
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 20:46
Доживуть, на меду з соняха в багатьох пасічників зимують бо практично іншого немає, але краще ще підгодувати на зиму сиропом цукровим і розвести трохи його. Або ще краще все викачати і сиропом закормити.Бджоли до весни на ньому не доживуть
А ось на якому точно не виживуть так це з ріпака, він сильно сідає і вони його фіг розтоплять. Після збору з ріпака потрібно викачувати все під чисту.
Хоча мед з ріпака добрий)
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 21:28
Волов'ї, бичачі та інші серця у нас не визрівають. Сонця не вистачає.
Нормально вони визрівають, особливо в теплиці. Вже з середини серпня ми їх їмо абсолютно зрілими.
Як краще, самому шукати насіння і з нуля, чи купляти готові садженці?
Садив дуже довго з нуля з насіння. Сіяв в середині лютого. Займав декілька підвіконь... Монтував штучне освітлення, щоб росли низенькими з товстими стеблами, а не тягнулись ниточками... Потім носив їх "закаляв" перед висаджуванням... Мороки багато, зате багато екзотичних смачних сортів.
Тепер купую саджанці по знайомству в людини, що цим займається. Ну його ту мороку)))
Изменено: rogii, 04 Сентябрь 2024 - 21:29
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 21:46
Але не смачнимиЯ не саджу несмачні сорти, лише смачні салатні).В мене волових серця всього два куща, просто щоб було, недоліків по смаку не помічаю, нормальний "солодкуватий" томат.
Rek, Але я уже, чесно кажучи, не такий вимогливий до смаку як раніше...
Опубликовано 04 Сентябрь 2024 - 22:28
але краще ще підгодувати на зиму сиропом цукровим і розвести трохи його. Або ще краще все викачати і сиропом закормити.
Можу тільки порадіти, що крім евро-даху на вуликах ти не гребуєш традиційними бджолярними технологіями.
https://www.opel-clu...st&p=1074639731
Изменено: Andre_71, 04 Сентябрь 2024 - 22:29
5 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 5 гостей, 0 скрытых