Перейти к содержимому


Реклама









Фото

Аламбик, а также все о самогоноварении и виноделиивопросы, ответы, хвасты)


  • Please log in to reply
226 replies to this topic

#211
Andy_Lv

Andy_Lv

    Colombo

    • сообщений 2074
  • Имя:Андрій (51р)
  • Город:Lemberg
  • Авто:Combo 1.7 DTL
    Antara 2,0 СDTI
  •  
  • Регистрация: 26.03.2007

Posted 15 July 2021 - 19:00

Сьогодні розпочав сезон бренді. Весь урожай вишні пішов в діло.

Завжди хотів спробувати зробити "кіншвасер", правда потрібний сорт вишні в нас не росте. В оригіналі це чорна солодка вишня.

До речі, в Німеччині ці вишні йдуть також в знаменитий торт "Шварцвальд".

 

При теперішній спеці думаю що за 15-20 днів перебродить.


  • 0

#212
Valera

Valera

    Авторитет

    • сообщений 4897
  • Age: 49
  • Имя:Valera
  • Город:Днепропетровск
  • Авто:Omega A Caravan 1991 С20NE
  •  
  • Регистрация: 18.01.2005

Posted 16 July 2021 - 11:12

кіншвасер из черешни делают, гадость редкая.

делаю наливку из вишни (в трехлитровую банку засыпаю вишню, потом сахар и в темное место на пару недель, после слива вишню заливаю спиртом градусов 60 с сахаром и опять на пару недель.


  • 0
Испанские быки реагируют на красный цвет, а наши стартуют на мигающий зеленый.

#213
Andy_Lv

Andy_Lv

    Colombo

    • сообщений 2074
  • Имя:Андрій (51р)
  • Город:Lemberg
  • Авто:Combo 1.7 DTL
    Antara 2,0 СDTI
  •  
  • Регистрация: 26.03.2007

Posted 16 July 2021 - 11:34

"У Німеччині та Франції самогон з вишень називають кіршвасер, в дослівному перекладі «вишнева вода». Цей напій міцністю 38-43% відноситься до класу бренді, його отримують шляхом дистиляції зброджених ягід з кісточками."

 

А гадість пити не треба  :ad_new: 


Edited by Andy_Lv, 16 July 2021 - 11:35.

  • 0

#214
Valera

Valera

    Авторитет

    • сообщений 4897
  • Age: 49
  • Имя:Valera
  • Город:Днепропетровск
  • Авто:Omega A Caravan 1991 С20NE
  •  
  • Регистрация: 18.01.2005

Posted 16 July 2021 - 11:46

пробовал ненецкий, не понравилось.   проще мацерацию сделать (когда сырец или или спирт 20* настаивают на фрукте, а потом переганяют)


  • 0
Испанские быки реагируют на красный цвет, а наши стартуют на мигающий зеленый.

#215
andreybelov

andreybelov

    Авторитет

    • сообщений 3516
  • Age: 40
  • Имя:Андрей
  • Город:Николаев
  • Авто:OAH
  •  
  • Регистрация: 25.07.2015

Posted 16 July 2021 - 15:38

Можно хвосты использовать
  • 0

#216
vovan8706

vovan8706

    Капітан Україна

    • сообщений 20461
  • Age: 36
  • Имя:Володимир
  • Город:Киев
  • Авто:Opel Omega 2.2 2001 г.в.
  •  
  • Регистрация: 27.09.2012

Posted 16 July 2021 - 18:11

Сьогодні розпочав сезон бренді. Весь урожай вишні пішов в діло.
Завжди хотів спробувати зробити "кіншвасер", правда потрібний сорт вишні в нас не росте. В оригіналі це чорна солодка вишня.
До речі, в Німеччині ці вишні йдуть також в знаменитий торт "Шварцвальд".

При теперішній спеці думаю що за 15-20 днів перебродить.

В нас самогон з вишень називають - вишняк.
Роблю наливку з вишень, в банку на 3л, 1 л самогону 52 градуси, 300 грам цукру і засипаю до верху вишнями. Далі в темне місце на більше місяця. Потім злив і вишні відушив, до 2 л наливки довів і в бутилки.
По схожому рецепту роблю з кизила, малини і смородини.
  • 0

#217
Andy_Lv

Andy_Lv

    Colombo

    • сообщений 2074
  • Имя:Андрій (51р)
  • Город:Lemberg
  • Авто:Combo 1.7 DTL
    Antara 2,0 СDTI
  •  
  • Регистрация: 26.03.2007

Posted 16 July 2021 - 20:05

В нас самогон з вишень називають - вишняк.
Роблю наливку з вишень,...

 

Не хотів би когось образити, але бренді це крок в перед стосовно настоянок.

1) виробництво самогону

1.1) настоянки

2) подвійний перегон

3) зернові

4) бренді

це кроки вперед ..

нікого ні до чого не намовляю , це лиш моє бачення розвитку.


  • 0

#218
vovan8706

vovan8706

    Капітан Україна

    • сообщений 20461
  • Age: 36
  • Имя:Володимир
  • Город:Киев
  • Авто:Opel Omega 2.2 2001 г.в.
  •  
  • Регистрация: 27.09.2012

Posted 16 July 2021 - 20:46

подвійний перегон

Я до того ще не доріс. 

Можливо в наступному році прикуплю або подарують апарат подвійної перегонки, такий: https://hmel.store/s...gonki-13-l.html

 

Поки беру в тестя самогон з цукру. 


  • 0

#219
Valera

Valera

    Авторитет

    • сообщений 4897
  • Age: 49
  • Имя:Valera
  • Город:Днепропетровск
  • Авто:Omega A Caravan 1991 С20NE
  •  
  • Регистрация: 18.01.2005

Posted 20 July 2021 - 09:11

13 л мало, у меня смакуй 20 (типа атаман малый) и то маловат. на выходе после двух перегонов (2+2) получается 3 л спирта.

 

хвосты углюю и перегоняю на дефлегматоре на растирки. можно и пить, но послевкусие щелочи чувствуется.


Edited by Valera, 20 July 2021 - 09:12.

  • 0
Испанские быки реагируют на красный цвет, а наши стартуют на мигающий зеленый.

#220
Andy_Lv

Andy_Lv

    Colombo

    • сообщений 2074
  • Имя:Андрій (51р)
  • Город:Lemberg
  • Авто:Combo 1.7 DTL
    Antara 2,0 СDTI
  •  
  • Регистрация: 26.03.2007

Posted 21 July 2021 - 19:13

vovan8706, вибач по купчих апаратах нічого не підкажу, розуміння який апарат треба, прийде само з часом.

 

Сьогодні була можливість взяти чотири мішки підпсованої дині. 

Привіз, почистив від шкірки і підгнившого, порізав і наставив бренді з дині.

В 160 л. бочці вийшло майже половина нарізаної дині, додав гарячої води і 5 кг цукру (для гарантії)

Оскільки шкірку зрізав прийшлось запустити процес дріжджами (львівські "Первак")

Води пішло досить, десь на долоню до вершка (щоб мало де бродити)

 

Як називається бренді з дині не знаю, але чув що "вірменська горілка"

 

P.S. вишня бродить гарно, перемішую три рази на добу.


  • 0

#221
lexys

lexys

    Частый гость

    • сообщений 40
  • Age: 49
  • Имя:Алексей
  • Город:Планета Земля
  • Авто:Опель Зафира А 1,8 16V. 2003г.р.
  •  
  • Регистрация: 29.10.2015

Posted 22 November 2021 - 22:45

Я до того ще не доріс. 

Можливо в наступному році прикуплю або подарують апарат подвійної перегонки, такий: https://hmel.store/s...gonki-13-l.html

 

Поки беру в тестя самогон з цукру. 

Не бери, ерунда редкостная. Лучше колонного типа, на клампах, 1,5 или 2". Как конструктор будет, любой конфигурации можно будет собирать. И 13 литров реально мало, минимум 20 литров, лучше 35, для начала) Кастрюля должна быть с возможностью работы на индукционной плите, а не только на газу. 


  • 0

#222
Rek

Rek

    А був народжений, щоб бігти

    • сообщений 48862
  • Age: 53
  • Имя:Андрій Олексійович
  • Город:Київ
  • Авто:Маленька, але дуже смілива Астра Каті USER
  •  
  • Регистрация: 11.11.2007

Posted 23 November 2021 - 06:57

Кастрюля должна быть с возможностью работы на индукционной плите, а не только на газу. 
Вдумчивый подход. :sm13_:  :sm13_:  :sm13_:

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

 


#223
lexys

lexys

    Частый гость

    • сообщений 40
  • Age: 49
  • Имя:Алексей
  • Город:Планета Земля
  • Авто:Опель Зафира А 1,8 16V. 2003г.р.
  •  
  • Регистрация: 29.10.2015

Posted 23 November 2021 - 10:42

Вдумчивый подход. :sm13_: :sm13_: :sm13_:

Если про индукцию, то на газу первый перегон, второй или ТЭН, или индукционная плита. Во-первых, это безопаснее, во-вторых регулировка удобнее, и точнее. Если в общем, про всё остальное, то лучше один раз потратиться на нормальный аппарат, чем гнать на бабушкином самогонном аппарате, пить спирт-сырец, и хвастаться, мол казёнка плохая, а свой самогон лучше)
  • 0

#224
Rek

Rek

    А був народжений, щоб бігти

    • сообщений 48862
  • Age: 53
  • Имя:Андрій Олексійович
  • Город:Київ
  • Авто:Маленька, але дуже смілива Астра Каті USER
  •  
  • Регистрация: 11.11.2007

Posted 23 November 2021 - 11:32

Я исключительно заводскую самогонки потребляю.

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

 


#225
Valera

Valera

    Авторитет

    • сообщений 4897
  • Age: 49
  • Имя:Valera
  • Город:Днепропетровск
  • Авто:Omega A Caravan 1991 С20NE
  •  
  • Регистрация: 18.01.2005

Posted 23 November 2021 - 13:16

Rek Я исключительно заводскую самогонки потребляю

Это разные продукты - ректификат и дисцилят.   коньяк, виски- дистиляты.

 

 

 

 

а как вам самогонный с двойной перегонкой за один раз (кошевой, шеф бегает хвастается) я за классику с долгими отборами голов и хвостов.

у меня дефлегматор, колонну с меди делал, не понравился результат, продал (сахарным пойлом не занимаюсь), все думаю где денег на шлем взять. 


  • 0
Испанские быки реагируют на красный цвет, а наши стартуют на мигающий зеленый.

#226
lexys

lexys

    Частый гость

    • сообщений 40
  • Age: 49
  • Имя:Алексей
  • Город:Планета Земля
  • Авто:Опель Зафира А 1,8 16V. 2003г.р.
  •  
  • Регистрация: 29.10.2015

Posted 23 November 2021 - 13:40

Я исключительно заводскую самогонки потребляю.

Заводской самогон, это та же самая казёнка, только название другое, маркетинговый ход)

у меня дефлегматор, колонну с меди делал, не понравился результат, продал (сахарным пойлом не занимаюсь), все думаю где денег на шлем взять.

Не знаю как на счёт шлема, не пробовал, пользуюсь колпачковой колонной, медной, на 5 этажей. Для белого пития нормально, нравится. Да и для бочки тоже нормально, можно хвостов пропустить, для аромата.
  • 0

#227
Rek

Rek

    А був народжений, щоб бігти

    • сообщений 48862
  • Age: 53
  • Имя:Андрій Олексійович
  • Город:Київ
  • Авто:Маленька, але дуже смілива Астра Каті USER
  •  
  • Регистрация: 11.11.2007

Posted 23 November 2021 - 14:21

Парни, мне после чачи моего дяди Ованеса ещё ничего путного из самодельного не попадалось.
Так что фломастеры пусть у каждого остаются при себе. ))

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

 





1 user(s) are reading this topic

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых