Реклама

Аламбик, а также все о самогоноварении и виноделиивопросы, ответы, хвасты)
#177
Опубликовано 25 Июнь 2021 - 19:32
Яка тема і як я її до того не бачив.
Досвід винокура 16 років.
наразі апарат повністю з нержавійки, мідь добре, але утримувати її в чистоті досить проблемно.
Подвійний перегон - аксіома.
Колона - табу
Дозована кількість хвостів - необхідність.
Сухі дріжджі - табу.
Наразі відійшов від настоянок, більш надаю перевагу бренді на різних основах і цього року спробував зробити віскі трьох зернове. Все роблю тільки на натуральних дріжджах.
В загальному хороший домашній алкоголь це тільки користь для організму.
#178
Опубликовано 25 Июнь 2021 - 21:16
Колону не пробував, тож сказати нічого не можу, а за всіма іншими тезами геть незгоден. Крайній раз робив самогон з сухих дріжжів, хвости менше 40° відібрав, додам в брагу наступного разу і вигнав з одного разу. Продукт вийшов дуже гарної якості.Подвійний перегон - аксіома.
Колона - табу
Дозована кількість хвостів - необхідність.
Сухі дріжджі - табу.
#179
Опубликовано 26 Июнь 2021 - 06:15
... за всіма іншими тезами геть незгоден. Крайній раз робив самогон з сухих дріжжів,... і вигнав з одного разу. Продукт вийшов дуже гарної якості.
Найкращим індикатором якості є споживач, як все влаштовує то все
Стосовно сухих дріжджів то не сприймаю їх через наявність в них хімічних додатків (живий друг, як на мене краще муміфікованого)
#181
Опубликовано 26 Июнь 2021 - 09:11
У которого один критерий - дешевизна продукта.
Ну не знаю, для мене на першому місці якість, на собі економити не хочеться.
Декілька років тому,поки лежав хворий дома, мені попався фільм від Діскавері про виробництво віскі на невеликій винокурні. Після його перегляду я багато чого зрозумів по технології виготовлення міцного алкоголю, а рецептура це така річ що можна експериментувати до безмежності.
#185
Опубликовано 27 Июнь 2021 - 12:06
+1. Львівські, "Первак"
Так і спиртові теж досить непогані.
Коли роблю бренді то додатково дріжджів не даю зовсім, тільки ті, що на шкірці фруктів, головне не мити їх і не збирати після дощу. На натуральних фруктових бродить значно довше але кінцевий смак того вартий.
А от для віскі використовую житнє борошно, як закваску, щоб воно забродило достатньо зовсім небагато дріжджів, а далі реакція йде дуже активно і як писали вище на "мокрому" суслі можна ставити брагу кілька разів. Робив до чотирьох раз, але теж погоджуюсь як писали вище, найбільш оптимально три рази.
#186
Опубликовано 30 Июнь 2021 - 13:50
что значит колона? бражная или ректификатор? разные вещи и песочницы.
что значит сухие дрожжи табу? Вы не пользуетесь качественными, а пхаете отходы от пекарских типа спиртовые (религия не позволяет переплатить?) так кошаччей мочей потом все не воняе и выход больше.
хвосты по термометру в баке, идут когда барда выше 92*
попробуйте вино сделать не на диких дрожжах а на специализированных, очень удивитесь.
#187
Опубликовано 30 Июнь 2021 - 15:14
Valera, відповім аналогічно, якщо людина не може собі дозволити споживати натуральні продукти, то звичайно що є варіант хімії "ідентичної до натурального". Там і вигляд кращий і смаки більш насичені...
В країнах де міцний алкоголь виготовляється на колонах в рази більше алкоголіків ніж там де використовуються аламбіки.. А вся справа в сивушних маслах, вони виконують подібну функцію, як і мастило в паливі для двотактного двигуна.
Стосовно вина, краще розкажуть жителі півдня України, чи Закарпаття, але різниця дійсно є, коли купити вино на трасі (смаків не перелічити) чи в конкретного винороба де три-чотири види але справжні.
#188
Опубликовано 01 Июль 2021 - 11:36
та нет, прогресс идет и то, как деды гнали и родственники типа дрались за их аппараты канули в лета.
еще предложите первые капли не выбрасывать, а че, раньше их и пили с наслаждением, еще маргацовкой очищали и в алюминии кислую среду варили и кричали, что продукт лучше магазина. на анализы сдайте....
прогресс идет и новые дрожжи, сахар инвертировать, крупы осахаривать это обыденность.
есть заморозкой перегон и вакуумный еще
спец дрожжи с аминокислотами, подкормками и работают с более высокой спиртуозностью. на дешевке брага выше 14* не вызревает и воняет мочей, на турбо до 22* и срок быстрее и вони нет.
#189
Опубликовано 01 Июль 2021 - 12:36
Valera, прогрес йде в перед то точно, в моєму апараті три електродвигуни
Голови відбирати треба, але яким шляхом це окрема тема.
При правильній технології домашнього самогону, очищати додатково його не потрібно.
Алюміній категорично не можна використовувати.
Заморозка дає низьку якість і вихід, хіба маючи дармовий холод типу сибіру, можна цим бавитись.
Вакуум штука дійсно цікава, енергозатрати значно менші, тільки от апарат має буди специфічним, інакше його просто сплюсне в середину.
Нікого не збираюсь вчити чи переконувати, в кожного свій" шлях самурая" , всім хорошого настрою від домашньої продукції!
#194
Опубликовано 02 Июль 2021 - 12:56
Потом на фильтре насоса интересная субстанция вырастает.З голів краще робити незамерзайку, правда в салоні трохи є аромат самогону
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
#195
Опубликовано 02 Июль 2021 - 15:50
#197
Опубликовано 05 Июль 2021 - 14:10
в таблице кипения спиртов, в основном в головах ацетоны и ацетаты (свежая даже маслянную краску с трубы смывает) , и добавлять в бак чтоб поразъедало прокладки то токое, делать омывайку и дышать ядом тоже для любителей. (только на розжиг, на омывайку хвосты переганяю после углевания и на настойки на травах для наружного применения)
Прикрепленные файлы:
#199
Опубликовано 08 Июль 2021 - 15:10
Так і спиртові теж досить непогані.
пхаете отходы от пекарских типа спиртовые (религия не позволяет переплатить?) так кошаччей мочей потом все не воняе и выход больше. .
Ну не стоит прям так плохо об отечественном производителе. Поставил на днях на "Спиртовых" Львовских, так отыграло за два дня 5кг сахара на 24л воды за двое суток. Запаха, кроме"шампанской" углекислоты практически не было и не пенилось ничего. Даже супруга очень удивилась(она у меня по выпечке практикуется) , бо раньше (5+ лет назад)на криворожских и "перваке" львовском было прям сильно на пекарню похоже. Видимо эти спиртовые - из новых штаммов. Не исключено, что по тем же стандартам, что хвалёные импортные. Где-то читал, что есть импортные, которые за 3-4 дня отрабатывают, и даже есть какой-то супер - за 24 часа. Так вот 48 часов - вполне себе ничего результат, как по мне.
О, нашёл про импортные турбо-вундер-ваффе с повышенной спиртуозностью до 24%
https://samovarim.or...-drozzhi-vybrat
Изменено: Andre_71, 08 Июль 2021 - 15:14
#200
Опубликовано 08 Июль 2021 - 19:26
Сейчас жарко, вот они быстро и играют. У меня в сезон дождей три недели игралоНу не стоит прям так плохо об отечественном производителе. Поставил на днях на "Спиртовых" Львовских, так отыграло за два дня 5кг сахара на 24л воды за двое суток. Запаха, кроме"шампанской" углекислоты практически не было и не пенилось ничего. Даже супруга очень удивилась(она у меня по выпечке практикуется) , бо раньше (5+ лет назад)на криворожских и "перваке" львовском было прям сильно на пекарню похоже. Видимо эти спиртовые - из новых штаммов. Не исключено, что по тем же стандартам, что хвалёные импортные. Где-то читал, что есть импортные, которые за 3-4 дня отрабатывают, и даже есть какой-то супер - за 24 часа. Так вот 48 часов - вполне себе ничего результат, как по мне.
О, нашёл про импортные турбо-вундер-ваффе с повышенной спиртуозностью до 24%
https://samovarim.or...-drozzhi-vybrat
Изменено: andreybelov, 08 Июль 2021 - 19:27
#201
Опубликовано 08 Июль 2021 - 19:56
Сейчас жарко, вот они быстро и играют. У меня в сезон дождей три недели игралоНу я как бы не первый день в теме, года так с 94-95. В разное время\погоду при разных условиях практиковалось, но всегда не меньше недели было, в норме - 10 дней. Чтоб за два дня отыграло - не было ни разу.
#202
Опубликовано 09 Июль 2021 - 13:23
Ну не стоит прям так плохо об отечественном производителе....
+1
Коли наставляю брагу на цукрі і живих дріжджах то 10-14 днів ( залежить від температури і свіжості дріжджів)
Коли наставляю бренді то бродить до місяця часу (природні дріжджі на шкірці фруктів , малоактивні)
А от зернові, зокрема віскі 4-5 днів там активність закваски зашкалює. День перетримаєш то скисає.
#203
Опубликовано 10 Июль 2021 - 11:25
Я нерозвожу...Абижяешь, какая марганцовка)
Зы камрады, сколько градусов готовый продукт разводите. Я чачу 52° делал, но некоторые несознательные личности жаловались на излишнюю крепость)


Ще ніхто з моїх не жалівся на міцність)))
#208
Опубликовано 13 Июль 2021 - 08:29
То що дрізджі хрєнові попалися--повірю, ну а штучний цукор як на мене брєд.в фейсбуке на форуме самогонщиков, один жаловался, купил сахар оптом, поставил затор а он не завелся. сахар не сахар, а сладкая химия и ни одни дрожжи ее не взяли.
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых