Внутрішня це на цепу ГРМ? Який в неї регламент?
Уявлення не маю як вона виглядає і чим приводиться. Регламент у неї формально якийсь досить великий, але подлянка в тому, що інколи вона псується набагато раніше, ніж повинна була б. Не знаю наскільки явно це проявляється, щоб на це можна було оперативно відреагувати. Вартість заміни не зовсім приємна, з точки зору американців (у яких вартість саме робіт завжди дуже висока). Я на цьому місці втратив і так не дуже великий інтерес до машин з цим двигуном і далі не цікавився. З іншого боку, він у версії 3,7 л стояв навіть на поліцейських Таурусах, а тривала експлуатація автомобіля у юридичних осіб як правило є хорошою рекомендацією, загалом він не точно не найгірший у світі.
А за 2.0 екобуст, що кажуть?
Екобуст 2.0 л є у двох поколіннях. Перше - з закритою сорочкою охолодження, загалом типовий турбодвигун із прямим впорскуванням з усіма типовими проблемами дуже гарячих двигунів із високим тиском. Загалом американські механіки вважають, що він ще відносно нічого, серед йому подібних не екстремально довговічних агрегатів різних виробників. Ставився на Лінкольн МКС до 17 року, а на інших моделях його почало змінювати друге покоління ще у 15 році (якщо не 14).
Друге покоління з відкритою сорочкою охолодження, на ньому постійно пробивало прокладку з усіма відповідними наслідками. Начебто, починаючи з 20 року цю проблему вирішили. З хорошого, якщо я правильно інформований, там є, додатково до прямого, розподілене впорскування, що добре з точку зору не засирання нагаром.
2.3 л різною мірою гєморний у всіх поколіннях, 2.7 л ОК.
Микола Тарануха на своєму каналі тобі скаже рівно протилежне. Але в Україні ніссанівський двигун 4.0 л з Фронтьєрів і Патфайндерів, на який американи моляться як на один з еталонів надійності, безпроблемності і великого ресурсу, вважається схильним до прогорання чогось там, при тому, що я впевнений, що його жоден з українських механіків більше трьох штук за все життя не бачив, причому всі були з абсолютно невідомою нікому в Україні попередньою історією обслуговування.