Став шукати шо ж таке ця Леганза , ніде не зустрів про платформу Аскони , прочитав що Леганза перша модель розроблена самостійно корейцями а не скопійована ( ну звісно що кузов Джуджаро .)
Тай й дуже вже вони різні з Асконою
По-перше, Деу самостійно зробити платформу навряд чи могла, розробити платформу коштувало ще в ті часи близько 1 млрд.доларів. Навіть Хьонде тоді і довго після того виключно паслася на платформах Міцубісі. Це абстрагуючись від того, чи достатньою у когось з корейців була для цього технічна компетентність. Переробити у певних межах - так, це було.
По-друге, інформація переважно з британського журналу Car Magazine за 1997-98рр., який я тоді регулярно купував у паперовому вигляді, і який такі речі нерідко висвітлював. Там же писалося, що всі двигуни для Ланоса/Нубіри/Леганци розроблені на базі опелівських Холденом. Також у Авторевю, коли вийшов Деу Магнус, писали, що він на платформі Аскони, а він прямий нащадок Леганци, фактично її рестайл. Очевидно, ДжМівські платформи для Нубіри і Леганци були змінені певною мірою Деу (або Холденом на замовлення Деу), але все одно дуже близькими до ДжМівських (не кажу опелівських, бо я не знаю хто розробляв ту ж Аскону - Опель чи Шевроле).
Нексія - це Кадет, а Кадет - це гольф-клас, тобто Це. Розміри сучасного Б-класу цих машин не стосуються взагалі ніяк, бо вони машини свого часу. Так і Гольфам 2, 3 і 4 можна відмовити у тому, що вони гольф-клас.