Пробіг у нього на щитку - і за словами експертів він десь такий і є - мабуть близько 180-185 тис. км зараз, при купівлі було 155+- тис. км.
По супортах - він і ставив запчастини оригінал і тільки оригінал, кожного разу. Там конструктивний косяк у супортів, що йдуть з його двигуном, як я зрозумів. Полікувалося більш-менш коли пальці з обох боків в гумові кільця повдівав, а то того часто тарабанили. Тепер дуже рідко. Що ж до подібних проблем з гальмами на Опелях - не знаю, не чув.
До речі, він ще диски з колодками по колу поміняв. Я нарадив Циммермана з перфорацією - їздить задоволений. Але то витратні матеріали, я такі речі взагалі не рахую, я згадував лише реальні "косяки".
Тросик "ручніка" в мене був закис, бо я ним не користувався кілька років. І механізм заірджавів вщент. Відчистив, відмив, змастив, відрегулював, тросик поміняв, користуюся регулярно - і все ОК.
По подушках - то так, треба було одразу оригінали ставити. Тільки от на ООБ ще рідні в мене стояли, на пробігу 310 по щитку поміняв, і то через мою дурість, а не через зношеність.
По ХХ він що тільки не робив, в тому числі й по електриці, а стало легше коли поміняв подушки, хоча повністю не пройшло. Думаю, стало легше просто через те, що тепер вібрації губляться в подушках, а не доходять до кузова :)
На ООБ теж є проблемка з ХХ на чумці, це всі знають - регулятор треба обслуговувати або міняти. Але, тьху-тьху-тьху, мене оминуло. Може тому, що я лізу у багато вузлів превентивно :)
Світло було - лінзований галоген. Та й світло - то дійсно може бути по-різному. Але у япів на Който менш стійкі відбивачі, ніж Хелла. А хороше світло - недешеве :(
По підвісці - до того стояв оригінал та Каяба, і тепер стоїть те саме. Поки що тисяч 15 всього як стоїть. Побачимо...
Нажаль, фоток днища не збереглося, але вони були - і фотки, і дірки. Причому ззовні може й не було так видно, а от коли він килими попіднімав щоб провести повну антикорозійку - прифігів.
Та то таке - кожен бачить не так багато машин, якщо він не сервісмен чи перекуп, робить висновок по них і результат може бути яким завгодно :)
Тож я не сперечаюся, що японці хороші речі роблять, але казати, що вони за якістю на голову вищі від тих же німців чи хранцузів - не буду. Як і протилежного. З моєго досвіду - японці +- нічим не кращі і не гірші, а як хочеш, щоб машина слугувала вірою і правдою - стався до неї відповідально.
kaktys,
опиль я бы отговорил)
а чому?
Доречі, одна з тих Інсігній продалася днів за 5 на авторіа. Найбагатша комплектація серед відібраних, майже найвища ціна і пробіг 350-380 тис. км (за звітом карвертікала змотано 70-100 тис., на авторіа стояло 286).