Andy_Lv, я бы на фанеру минимум три петли ставил. Но то такэ.
Якщо йде мова про бокові дверки, то петлі там дверні, потужні.
А на задню має йти суцільна на всю довжину.
Купив замок на задню дверку каплі, від УАЗа "буханки".
Опубликовано 04 Июнь 2019 - 13:50
Юстас, щиро дякую!
Як виявилось, знайти рояльну петлю з нержавійки, нереально, тому прийдеться ставити задню дверку на такі ж завіси як і бокові двері.
На бокових дверках наразі вікон не буде. Не зміг знайти підходящі розсувні вікна, але потім їх можна буде доставити.
На даху передбачений люк 40*60см.
Єдине, що конкретно втішає, то це то, що капля зібрана і займає багато місця в цеху. Тому знайомий який мені її робить старається пошвидше все закінчити, щоб я її забрав
Опубликовано 04 Июнь 2019 - 14:06
знайомий який мені її робить старається пошвидше все закінчити, щоб я її забрав
аби якість не страждала.
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 04 Июнь 2019 - 21:35
аби якість не страждала.
Якість не постраждає, людина досить педантична і відповідальна.
Давай фото собранного пепелаца.Глянуть охота.Заднюю дверь я бы делал на полукруглых внутренних петлях (багажники большинства седанов на этих петлях висят.И ф топку ту нержавейку.
фото зібраної каплі будуть обов'язково, як поїду забирати то зроблю перші фото.
Радує те, що ніяких значних помилок в проекті я не зробив. Бувало, що не враховував товщину стінки (фанери), але це було не критично. В загальному все вийшло, як і задумано.
Третя фаза буде вже повністю за мною, це шліфування і лакування корпусу, люк, стільниця з мийкою і навісні меблі.
Опубликовано 05 Июнь 2019 - 05:56
Третя фаза буде вже повністю за мною, це шліфування і лакування корпусу, люк, стільниця з мийкою і навісні меблі.
Будеш гарно робити-гаманець помітне схудне.
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 05 Июнь 2019 - 12:20
Будеш гарно робити-гаманець помітне схудне.
Основні витрати вже минули, але все тягнулось так довго, що по кишені сильно не вдарило.
Дали команду готувати причіп до транспортування каплі, треба шукати тент і шнури для обв'язки. Їхати 60км. а дощі в нас зараз практично щоденно.
Опубликовано 05 Июнь 2019 - 18:00
Основні витрати вже минули, але все тягнулось так довго, що по кишені сильно не вдарило.
Стараюсь викладати витрати і писати на які саме матеріали/роботи витратив.Так воно інформативно як для мене,так і для читачів.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 05 Июнь 2019 - 19:53
Юстас, прийму до уваги.
Робота в столярному цеху йде до завершення. Хлопці працюють у дві зміни.
Закінчили задню дверку і почали клеїти фанеру на дах.
Drop_34.jpg 122,38К
43 раз скачано
Drop_37.jpg 65,53К
53 раз скачано
Drop_40.jpg 51,9К
48 раз скачано
Задню дверку теж зашили
Drop_42.jpg 70,67К
48 раз скачано
Корпус каплі при збиранні проклеювався і всі технологічні виборки для кріплень робились зі сторони кухні. Потім вони закриються навісними меблями. На бокових стінках немає отворів і шурупів.
Вся фанера на корпус, перегородки, меблі, а також стільниця виходить біля 8тис. грн.
Завіси, замки, з'єднання, шурупи біля 2тис. грн.
Люк купив вживаний за 500грн., новий такий на 1000грн. дорожче.
Изменено: Andy_Lv, 05 Июнь 2019 - 19:56
Опубликовано 05 Июнь 2019 - 21:18
Люк купив вживаний за 500грн.,
Оглянь уважно щоб з ущільнювачем все було гаразд.Бо слово "люк" є синонімом слова "мокро в салоні".
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 06 Июнь 2019 - 06:11
Люк з буса, так званий грибок, вони не протікають, там немає зливів, як у легковому авто.
То є добре...Бо були врізні люки-через деякий час текли нещадно.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 06 Июнь 2019 - 20:45
Останні столярні роботи підійшли до кінця.
Drop_43.jpg 41,59К
34 раз скачано
Drop_47.jpg 68,33К
39 раз скачано
Drop_48.jpg 47,14К
37 раз скачано
Найближчі пару днів, як тільки буде пів дня без дощу, їду забирати каплю додому.
Опубликовано 07 Июнь 2019 - 22:25
Сьогодні нарешті забрав каплю додому,
При транспортуванні довелось стягнути її ременем.
Drop_50.jpg 213,05К
59 раз скачано
В дорозі попали під дощ, але на щастя не надто тривалий.
Найбільша моя гордість це дизайн, вдалось поєднати класичний і сучасний стиль.
Drop_51.jpg 160,76К
59 раз скачано
По вазі, то нас четверо її виносили з цеху на причіп, тобто до 160кг.
Опубликовано 09 Июнь 2019 - 14:59
Andy_Lv,
Вітаю з закінченням проміжного етапу...
Ще трохи і краплина побачить чудові краєвиди,та почне здійснювати подорожі на радість власникам...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 09 Июнь 2019 - 16:47
Andy_Lv,
Вітаю з закінченням проміжного етапу...
Ще трохи і краплина побачить чудові краєвиди,та почне здійснювати подорожі на радість власникам...
Дякую!
При першій погрузці каплі на платформу, виявилось, що геометрія причіпа не ідеальна і капля не сіла на місце. Тому змушений спочатку дещо переварити платформу. Добре що зміни не значні.
В середині місця цілком достатньо. Зовсім не виникає відчуття обмеженого простору. Навіть сидячи, місця над головою багато.
Опубликовано 09 Июнь 2019 - 17:31
Andy_Lv,
Куди планується перша вилазка?
І що саме цікаве-коли?
Изменено: Юстас, 09 Июнь 2019 - 17:31
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 09 Июнь 2019 - 19:39
Andy_Lv,
Куди планується перша вилазка?
І що саме цікаве-коли?
Перша вилазка, швидше всього в Карпати, це недалеко (120км), дорога нормальна, місця знайомі.
А от коли, це питання важче :-) Постараюсь це зробити в липні місяці. Робота, життя в приватному будинку, сім'я, все це відбирає багато часу. Але буду старатись.
Опубликовано 09 Июнь 2019 - 19:45
Andy_Lv,
Здається у Біблії написано-6днів віддай роботі,а сьомий на тюнінг/стайлінг причіпу.
Потихеньку доведеш до ума.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 12 Июнь 2019 - 20:29
Якщо ти маєш на увазі Карпати десь в іванофранківській області то доріг нема,від слова взагалі.
Це я вкурсі, дуже люблю місця від Вигоди до Межигіря, але нажаль наразі це важкодоступна територія.
Зараз ми їздимо в сторону Славського, дорога цілком пристойна. Правда в неділю пообіді дорога назад дуже важка, тянучка на 80км. в сторону Львова.
Опубликовано 30 Июнь 2019 - 17:21
Купив лак "Тікурілу яхтний 20" - 3л і розчинник до нього - 1л. вийшло майже 1300грн. Встиг покласти вже два шари, зовні буде ще третій.
Останнім часом зневірився у "яхтних" лаках...Особливо у їх дешевих аналогах...Облазять на сонці за пару років...
Самий крайній раз хотів брати яхтний Садолін або Алпіна...
В гамазині Садолін(на вул.С.Скляренко) порадили алкідну пропітку Пінотекс-3л.=799грн.(акція)
Скористався(вже вдруге.Перший раз на будиночку того року і на альтанку в цьому році)-назираю як себе поводитиме.
Замовив настільну газову плитку,
фотго давай!
Изменено: Юстас, 30 Июнь 2019 - 17:37
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 30 Июнь 2019 - 19:18
Юстас, готовий до того, що лакувати прийдеться час від часу. Зараз є вже три шари і бачу що ззовні проситься ще шар лаку.
Газова плита приїде на днях і відразу викладу фото.
В найближчі дні маю поставити люк і загерметизувати два технологічні шви на даху каплі.
З'явилась нагода випробувати каплю, знайомий запросив до себе на озеро з ночівлею, тому спішно лакую, герметизую і ставлю люк.
Наступний етап, меблі всередині, електрика і обшивка даху з середини.
Опубликовано 30 Июнь 2019 - 22:04
З'явилась нагода випробувати каплю, знайомий запросив до себе на озеро з ночівлею, тому спішно лакую, герметизую і ставлю люк.
Обмить треба...,щоб фанера не лопалась...,електрообладнання не глючило....люк не протікав і т.д.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 01 Июль 2019 - 15:19
4 года , не облазит. Но 5 слоев.
На це я і надіюсь, бо настійливо рекомендували саме цей лак
Круто, ждем фото в боевых условиях на природе! Самое то, а то ж сезон короткий...неуспел оглянуться, уже и дни на убыль...
Обов'язково будуть, тільки щоб обставини не змінились.
Обмить треба...,щоб фанера не лопалась...,електрообладнання не глючило....люк не протікав і т.д.
"Давай сначала отметим, потом отрежем. Ну нет давай сначала отрежем, потом отметим"
Перший раз відмітив як привіз корпус, а виїзд відмічу на озері.
Опубликовано 04 Июль 2019 - 18:38
Нажаль не склалось ви\хати на озеро..., але капля готова до ви\зду у незакінченому варіанті.
Drop_52.jpg 619,2К
37 раз скачано
Зовні лаковано в чотири шари, всередині поки в два, після закінчення обшивкм і проводки полакую ще раз.
Куплена настільна газова плита трикомфорна, з нержавійки і з п'єзозапалом.
Поки немає стільниці приміряв її на столику.
Drop_53.jpg 552,9К
41 раз скачано
На фото виглядяє гарно, а в реалі консервна банка :-)
Поставлений люк і куплені та поставлені бризговики Алко, для яких прийшлось варити окремі рамки (шкода було крутити самонарізами до фанери.
Коли готувався до виїзду (який не відбувся) пробував засунути куплений матрац з поролону, але на половині справи зрозумів, що назад я його вже не витягну :-) А всередині ще купа роботи, тому тимчасово поклав двоспальний надувний матрас.
Drop_54.jpg 323,92К
38 раз скачано
Всередині місця більш ніж достатньо для двох осіб (1900*1460мм)
На даний час зробав деякі висновки:
- вікна в дверях не потрібні, люк дає достатньо світла.
- обов'язково потрібні опори ззаду причепа, спочатку не планував їх ставити, але треба щоб не було перекидання.
- лежати в каплі, більш ніж комфортно.
Изменено: Andy_Lv, 04 Июль 2019 - 18:40
Опубликовано 05 Июль 2019 - 07:21
- обов'язково потрібні опори ззаду причепа, спочатку не планував їх ставити, але треба щоб не було перекидання.
А спереду на що опираться буде?На фаркоп авто?
Ремонт,Консультації,
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых