Почему нет смысла "бояться" программы.
Вчора читав допис в мережі, пані одна поставила Дію а на ранок отримала заблокований рахунок в Приваті оскільки на ній висив не сплачений адмінштраф про який вона не знала.
Тоб-то про що мова, або що відбулося - оскільки в нас немає порядку в реестрах, а робота всіх державних органів побудована виключно через жопу то в нас вся суворість законів компенсується необов'язковістю їх виконання. Гарно це чи погано - питання риторичне, але так є. Коли пані поставила Дію та веритификувался - вона фактично через ДІЮ добровільно по в'язала досі розрізнену інформацію що зберігалася в різних реестрах, і таким чином не сплачений адмін штраф дозволив заблокувати ій рахунок. Ну принаймні так виглядає ситуація з її пояснень та коментарів.
Звісно, потрібно перевіряти але, я особисто систематично стикаюся з ситуацію що на юридичні особи якими я зараз займаюся виписуються штрафи, там справді варіанті за що - трохи більше а ніж дофіга, невчасно здав бухгалтер звіт - 170, грн, подав звіт у статистику але їх не влаштувало щось - значить звіт не заний, штраф, і так далі і тому подібне. Що саме прикре - штраф дуже часто виписується мовчки, без інформування, і ти про нього дізнаєшся випадково, наприклад коли тебе знімають з тендеру оскільки тебе знайшли в реєстрі боржникові перед державою за штраф.
По друге дуже часто штрафи виписують просто на всякий випадок щоб прикрити свою жопу, і дуже часто ми відбиваємося від таких штрафів або надавши копію документу яку вони посіяли або просто пояснивши їм по телефону чому вони не мали виписувати нам цей штраф згідно закону.
Тому блокування рахунку через те що десь хтось щось виписав - трохи занадто як для мене, з іншого боку використання Дії - справа добровільна
. Поки що.
І так, я уважно прочитав умови використання ДІЇ та "повідомлення про обробку персональних даних" пункти 4, 5, 6 - ті хто нею користуються, ви справді сміливі люди.