але факт, шо малюнок підстаркуватий
Не показник. Хака 1 шипована гребла будь здоров.
Опубликовано 19 Август 2023 - 16:17
Не показник. Хака 1 шипована гребла будь здоров.
До речі, гребе майже вся зимова, шипи взагалі дуже вирівнюють показники, а малюнок це більше для ліпучок.
А як гуділа та хака на асфальті?
Изменено: paa, 19 Август 2023 - 16:20
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 19 Август 2023 - 21:30
Все, що завгодно обговорюється, окрім головного питання
Погуглить отзывы не?
УОК не настолько бедный....
По поводу 195 хз....на омеге 12 зим откатал в таком размере и пришел к выводу что лучше и оптимально 205 что лето что зима-1 см высоты таки влияет + ширина...
за шип все верно сказали-если планируешь то брать онли заводской шип
если нет то и резину брать Не под шип-она будет мягче(отверстия в протекторе под шип имеют более жесткую структуру)
из практики самошиповка в разы хуже держится в отличие от завода
Опубликовано 19 Август 2023 - 22:23
Якщо весь час по льоду кататись, то можливо, і то не факт.Мені здається, шо коли шип, то пофіг хто виробник, береш на шо гаманця вистачить, але я би шукав заводську ошиповку
Ключове "на Омеге"По поводу 195 хз....на омеге 12 зим откатал в таком размере и пришел к выводу что лучше и оптимально 205 что лето что зима-1 см высоты таки влияет + ширина...
Опубликовано 19 Август 2023 - 22:34
Погуглить отзывы не?
Так нет по сути ничего. Всё больше про магазины отзывы, где её покупали...
По поводу 195 хз....на омеге 12 зим откатал в таком размере и пришел к выводу что лучше и оптимально 205 что лето что зима-1 см высоты таки влияет + ширина...![]()
А чё за 1см? Где? родной 205\55\16 = 205\60\15 = 195\65\15. всё +\- 2 мм. крайний вариант так +1,5 мм к высоте.
а бОльшая ширина по нечищенному снегу ток в минус...
за шип все верно сказали-если планируешь то брать онли заводской шип если нет то и резину брать Не под шип-она будет мягче(отверстия в протекторе под шип имеют более жесткую структуру) из практики самошиповка в разы хуже держится в отличие от завода
Шото похоже, что все прям против именно этого варианта, что есть в наличии...
Опубликовано 19 Август 2023 - 23:30
А чё за 1см? Где? родной 205\55\16 = 205\60\15 = 195\65\15. всё +\- 2 мм. крайний вариант так +1,5 мм к высоте.
Он имел ввиду 205/65 15, это ж извечный спор, на омеге б по книге 195/65 15, но многим не нравится ее несуразный мелкий вид
Кстати Mirage MR-W662 195/65 R15 91T під шип с таким же рисунком, у китайцев видно котируется
https://shyp-shyna.c...2_mirage_shina/
Опубликовано 20 Август 2023 - 00:02
Хочу 195\65 R15.
та оцей Торк скандинав під шип за 1950грн.
Може шиповану за 2454грн? https://infoshina.co...65-r15-91t-ship
Опубликовано 20 Август 2023 - 09:20
Он имел ввиду 205/65 15, это ж извечный спор, на омеге б по книге 195/65 15, но многим не нравится ее несуразный мелкий вид
Ясно, я не в курсе омегомановских заморочек. Мне лично на тот внешний вид параллельно, меня чисто функционал интересует.
Кстати Mirage MR-W662 195/65 R15 91T під шип с таким же рисунком, у китайцев видно котируется
Ну так всё оптимальное уже давно придумано, зачем велик изобретать.
Може шиповану за 2454грн?
Так основной вопрос был в том, что есть в наличии на складе под боком. Хотя и с тем же шипом тоже не всё так однозначно - в свете событий последних лет имели место большие пробеги по лету на зимке. Шип тут ну вообще лишний был бы да и что бы там от него осталось после летней эксплуатации? Получается, что надо брать скандинавку без шипа и тогда верны все предыдущие аргументы против этой модели.
Изменено: Andre_71, 20 Август 2023 - 09:21
Опубликовано 20 Август 2023 - 10:14
Хотя и с тем же шипом тоже не всё так однозначно - в свете событий последних лет имели место большие пробеги по лету на зимке. Шип тут ну вообще лишний был бы да и что бы там от него осталось после летней эксплуатации? Получается, что надо брать скандинавку без шипа и тогда верны все предыдущие аргументы против этой модели.
Ну со скандинавкой тоже не все так однозначно, летом она поплывет и скруглит ламели, да и расчитана она на суровые зимы, а у нас таких последнее время не наблюдается, бери евро зиму, еще и съэкономишь
Опубликовано 20 Август 2023 - 11:00
, бери евро зиму, еще и съэкономишь
Та шото по БЦ там совсем печальные отзывы, не вариант как бы. Надо что-то хотя бы уровня Дебики.
со скандинавкой тоже не все так однозначно, летом она поплывет и скруглит ламели,
а новая европейка летом в лохмотья уйдёт.
Опубликовано 20 Август 2023 - 13:43
Чегойто? Она будет лучше на асфальте, да и ты на Шумахера не похож
Та шото по БЦ там совсем печальные отзывы, не вариант как бы. Надо что-то хотя бы уровня Дебики.
Зато БЦ летом будет ближе всего к летней
Бери китайский Goodyear UltraGrip Ice+ 195/65 R15 91T - 2199 грн
Дебица всего на пару сотен дешевле
Опубликовано 20 Август 2023 - 19:30
Перший раз про таке чую, зазвичай GY до нас возять з Польщі.
https://guma.com.ua/...-195-65-r15-91t
https://infoshina.co...-195-65-r15-91t
Опубликовано 20 Август 2023 - 19:45
Так UltraGrip Ice+ це вже стара модель,хоча й не погана навіть за сучасними мірками,тому її виробництво перенесли в Китай щоб щє трохи заробити на її виробництві грошей. Щєй мабуть постачають її тільки на ринки бідних країн.https://guma.com.ua/...-195-65-r15-91t
https://infoshina.co...-195-65-r15-91t
В ігнорі - Vigors.
Опубликовано 21 Август 2023 - 14:51
Що до зимових шин,то китай весь однаковий. Одне велике ге.
3 роки від'їздив на зимовій китайській Аплюс(2 з них цілий рік їздив)
Зараз щось шукаю схоже(пару). Бо купував тільки пару, яка зараз піде а задню вісь, так як змінилися робочі плани і майже не їжджу.
І жодного разу не було ніяких проблем - це в основному траса Рівне-Київ, і бездоріжжя, і сніг не почищений і дуже сніжна зима 21р.
Так при виборі дешевої і нормальної гуми мені її радили на кожному другому шиномонтажу.
Опубликовано 21 Август 2023 - 15:42
Как то в прошлом месяце во дворе и ближайшем квартале насчитал десятка два авто на зимней. И машины были разного достатка.
+1 відкатав сезон на зимі, хєнкук, айзен, пофіг- літо продав та пропив- мішлен прімасі3, з відмінним протектором - але шуміла більше хєнкука, хоча він не зовсім мякий. так от- за ті 6000км нічого з ним не сталося, і не станеться, а зато резина буде завжди свіжа, і без геморою- перебортування, чи продажу старої-покупка нової .
не газуй
Реклама!!!
Опубликовано 21 Август 2023 - 17:28
Не хочу офтопити, але коли я шукав літню і вивчав питання китайців, то після досить великого перебору тієї (насправді небагатої) інформації, яка була доступною, висновки були такі:
1) Нормальні шини Aeolus, але і цінник як у дуже пристойних європейських шин другого ешелону, плюс у нас це зовсім екзотика. Фізично я їх бачив тільки на магістральних вантажівках.
2) Можливо, є сенс розглядати Сайлун, але це не точно.
Головна проблема (літніх) - мокрий асфальт. На сухому-то і всякі Тріангли ОК (але не Фулмакси, Фулрани і більшість інших, включно з не зовсім дешевими Лінглонгами), а на мокрому 80% з них просто небезпечні. Були якісь марки, хороші саме в дощ (Вінда чи Ванлі, щось на W і у 2020 році цієї марки вже не було на нашому ринку, тільки у спогадах очевидців), але у тестах вони все одно дуже пасли задніх за більшістю показників, причому дуже сильно.
Чому (можливо) це не офтоп: підозрюю, що вміння робити зимові шини дотичне до вміння робити дощові шини. Можу помилятися.
З дивного: шини фірм, які майже купили банкрота Кумхо і володіли суттєвим пакетом акцій у Піреллі (Дабл Стар чи Дабл Койн і ще якісь, я вже їх не пам'ятаю) нічим вище посередніх китайських шин не виділялися.
На підставі спроби розібратися у приблизно трьох десятках китайських марок, які роблять приблизно півтора десятки китайських концернів (переважно успішних у сумарних продажах).
Стосовно особистого досвіду інших автомобілістів - з одного боку, я не схильний його ігнорувати, а з іншого - "красота в глазах смотрящєго" і я переважно не знаю наскільки компетентні люди, які цим досвідом діляться.
Опубликовано 21 Август 2023 - 21:50
.Краще на літо взяти якесь недороге б/у,а на еврозимі їздити безпечно зимою.
Дякую, кеп.
Так і робив: влітку - літній Брідж, взимку - євро-зима Барум. Допоки не залишився з зимовим комплектом і неможливісттю зберегання другого комплекта. І незрозумілими перспективами надалі, щоб "обростати" таким добром.
Тож краще щось по темі запитання.
Опубликовано 22 Август 2023 - 07:32
Tank89, Це саме на ОАН?
Яка саме модель\радіус\ширина\профиль?
Так, на ОАН. 205/55/16
https://shinadiski.c...plus-a_501.html
Опубликовано 22 Август 2023 - 09:07
Так і робив: влітку - літній Брідж, взимку - євро-зима Барум. Допоки не залишився з зимовим комплектом і неможливісттю зберегання другого комплекта.
Один знайомий має Т5 і знайомих у німецькій амбасаді, які йому майже щороку зливають б/в комплекти зимових коліс. На яких вони і самі цілорічно їздять. І він на цих комплектах ще по парі років доїжджає, теж цілорічно. Там "єврозима" і лише від адекватних виробників, жодного китаю. Тож їздити на єврозимі нормального бренду цілком можливо.
Я-то маю можливість зберігати другий комплект (точніше - 5 штук) гуми на дисках в гаражі, а якби не було такої змоги, то навіть не знаю... Перші роки їздив взимку на "літі", але тільки сухим, хоч і холодним асфальтом, по снігу, льоді і навіть мокрому асфальті не виїжджав - і так теж можна перебути, як і навпаки - влітку на зимовій гумі.
Мабуть, при +- однаковій експлуатації незалежно від сезону купував би собі якусь таку всесезонку радше ніж єврозиму, тим більше - "скандинавію" чи шиповану.
Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.
Опубликовано 22 Август 2023 - 11:14
За температури 30-35*С - нова вона і без газування як кісіль. Та й якщо треба за світловий день +\- 1000 км проїхати, то менш ніж 110-120 по трасі не вийде човгикати...
Хз, катав я фулду крістал монтеро -і зимою і літом- два роки, і гружоний і не, і нічого там не пливло, швидкість не більше 110кмч, на обгоні 130, на 1,6 воно зайве, якщо більше.
2) Можливо, є сенс розглядати Сайлун, але це не точно.
ото воно- взяли собі, дуже м"яка, вже скаталася в Карпати, 120 норм, нічого поганого. Але мягкість бімба. до неї хєнкук кінержі еко. Звісно хто сліпий і валить по ямах- то не підійде, бо розірве ...мабудь. Але латки, ями до пів коліна тримае.
Реклама!!!
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых