кожні 5 хвилин включається вентилятор , в когось ще так ?
Помпа нова , термостат новий , двигун чистий , старий радіатор чистий , роки 3-4 був замінений мною . Тільки не пам'ятаю що за фірма. Але я думаю зовсім бюджетний .
Тому я вирішив що можливо проблеми в ньому .
І питання було про розміри радіатора . В саме різниця в чому ,між товщина 22мм і 34 мм ? Все !!!
Радіатор салону працює норм. Ташкент .
Добре будемо вважати, що все нове-ціле-робоче.
Раніше так грілося-гуділо? Може замінили там вентилятор?
Я "українку" не знаю. Я практично нічого не знаю. І вельми шановний Рек зі своїм досвідом мене просто намагається проковтнути. І то норм.
І тебе, Євгене, також тихенько хейтить.
На мою думку.... Я доречі давав схему Астри Ж 1,6 по системі вентиляції двигуна без АС сьогодні вище.
Так от. Скільки там реле вентиляторів? Два. Скільки швидкостей? Дві.
На моделі машини з кондиціонером взагалі три швидкості вентилятора. А чому?
Тому що на максимальній швидкості вентилятор максимально не тільки дує але і вібрує, і шумить.
Шумить! І на моєму Комбику також влітку шумить (друга щвидкість) коли я вже докочуюся до дачі по довбаним горбам грунтовки і нема нормального обдуву на швидкості.
Для того і зроблені реле перемикання на резистори вентилятора, щоби приглушити шум повної потужності вентилятора радіатора двигуна суттєво,
не зменшуючи сильно оберти. Всі недобори обертів вентилятора компесуються рухом автомобіля і обдувом набігаючого потоку.
Спитайте любу адекватну жінку. Який фен вона захоче? Односкоросний, двох- чи багатошвидкісний. На 99% впевнений в мультищвидкостях.
Тому що на малих обертах фен майже безшумний, а виконує свою роботу на 30-50 відсотків від максимуму і цього достатньо.
А на вашій "українці" мабуть хтось дуже зекономив на одній швидкості вентилятора. Може то "кроїлово" як каже Рек і там давно не стоїть друге реле швидкості, чи резистор на вентиляторі примусово закорочений. От і виходить, що або не обдуває, або шумить по максимуму. Хоча максимум потрібен тільки при максимальній потужності двигуна, чи глобальному перегріві у пробках.
Якщо там така ущербна схема без реле, то шукав би спосіб від неї відійти. Та щось не віриться, що рагульська схема була у проєкті закладена.
Хто знає, поясніть. Одне реле швидкості то нормально для ЗАЗа?
Изменено: baton45, 22 Ноябрь 2025 - 00:19