sapphir, а як відрізнити справжнього біженця від несправжнього? 
То все жарти звичайно, ті хто злиняв і сидить « на допомозі» однозначно не повернуться щоб піти воювати.
Та і взагалі про повернення біженців як на мене вже не йдеться, все більше людей тільки думають як злиняти.
У відомого ютубера юриста Тарас Одеса Юрист на телеграм каналі було опитування. Участь взяли в опитуванні більше 10К людей. Результати здивували всії. Приблизно так :
15%- Вже виїхав
5%- виїхав але повернусь
53%- Планую виїхати за можливості
27% - Не їду і не хочу
ТОБТО обєктивно зі зрізу 10К опитаних 73% не хочуть залишатися в Україні і з них 20% вже не в ній. Справедливості сказано буде що переважна більшість опитаних чоловіки, що не перебувають в ЗСУ і не надто туди хочуть.
Якщо брати ситуацію в цілому, то вона хреновіша чим ми бачимо. У нас в місті похорони військових через день, бронювання з підприємств критичної потихеньку зрізають, по селам взагалі справжня охота на мужиків, зачасту навіть без вручення повістки зразу на ВЛК, надії що війна закінчиться не має. Самі військові хлопці кажуть що повернутися можна тільки 200 і в хлам 300. Тому мотивації в людей нуль. Щоб знав як я б мабуть і сам подумав про переїзд на певний період, хоча як тут казали фактори вже організованого життя зупиняли б...Хоча вже не зупинили б
Думаю це нереально - ті що справді біженці в принципі не можуть попасти в ЗСУ...
Чому не можуть? Туди зараз беруть без розбору. Це якщо хтось загинув на війні то тоді треба заява на добровільну мобілізацію. А так велком всім. Причому якщо ще влітку ТЦК нагрібало всіх а потім частини хворих повертали назад то зараз беру.ть і обмежених і хворих з кінцями. В мене колегу 52 роки 4 місяці як після інсульта мобілізували. Я хз нащо він там треба. Зараз в Німеччині тренується здається на мінометника