Перейти к содержимому

Реклама

Фото
- - - - -

Беженцы.Пути эвакуации.

• Закрыто Тема закрыта
1997 ответов в теме

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 07:50

якщо насправді то не всі, не все там так просто.. скажу як людина яка обʼїздила всю Європу і тепер маючи друзів по всій Європі, нажаль життя розкидало людей, у нас до великої війни, наголошу при будь-якому президентові! Просто до війни, якщо ти не повний олігофрен жити було краще! Міфи про закордонну медицину, високі зарплати, і дешеві кредити швидко руйнуються об те що ти в Україні можеш запломбувати зуб за 2000 грн, а не за 400€, можеш заробити 500-1500€ якщо маєш дві руки, і це краще чим 1000-3000€ як скажем в Чехії чи Польщі, і тобі непотрібен кредит, бо ти можеш купити двохкімнатну комфортну квартиру за 70-100тис доларів, аналог якої в Празі чи Амстердамі коштує 350-500тисяч на яку тобі в кредит треба горбатитися 25-30 років.. ну двірникам які переїхали в Європу на соціалі і при зарплаті в 1000€ на жити звичайно краще..

Цікаво було б почути хто саме з роботяг купив собі двохкімнатну за соточку?! Якій майстр з СТО, працівник меблевого цеху, медсестра, вчитель чи пекар може в Україні купити двохкімнатну хату без кредиту, допомоги батьків і т.д. В мене таких прикладів немає, а свій кредит на 100 тис я тут обслуговував так ніби він був на 300 там ( по відсоткам )  :ad_new:

Изменено: sapphir, 03 Ноябрь 2024 - 08:00

• 0
Реклама в подписи запрещена!

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 09:14

та це аналітика 

аналітика вона вся така

• 0
Реклама в подписи запрещена

Benificar

Benificar

Авторитет

• Сообщений 1712
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 09:15

Цікаво було б почути хто саме з роботяг купив собі двохкімнатну за соточку?! Якій майстр з СТО, працівник меблевого цеху, медсестра, вчитель чи пекар

Приватизація - ось що було у нас для багатьох фундаментом життя. Кімната в гуртожитку, хата в селі, дачний будинок, малосімейка і т.д., але в більшості населення було хоч щось у власності. В европейців такого не було і немає.
Да і ціни різні в залежності від регіону, 2 кімнатна і за 20-30 може бути в обласному центрі.
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 09:22

. В европейців такого не було і немає.

загнивають

• 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 50936
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 09:37

Бідни європейці

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 10:20

Цікаво було б почути хто саме з роботяг купив собі двохкімнатну за соточку?! Якій майстр з СТО, працівник меблевого цеху, медсестра, вчитель чи пекар може в Україні купити двохкімнатну хату без кредиту, допомоги батьків і т.д. В мене таких прикладів немає, а свій кредит на 100 тис я тут обслуговував так ніби він був на 300 там ( по відсоткам )  :ad_new:

а думаєш простий роботяга в Європі може витягнути квартиру в кредит з комуналкою і йому щось залишиться на життя?
  • 0

DiM_MaS

DiM_MaS

Авторитет

• Сообщений 10442
  • Авто:ОВЦ2,2"лентяй пакет", Outlander 2.4 АКПП, HONDA CR-V
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 10:51

Ну по-різному буває і багато залежить від початкових умов. Наприклад, мої знайомі в Німеччині років 12 жили в орендованій класній квартирі, бо так було вигідніше і простіше на випадок переїзду (німці дуже мобільні в цьому випадку). Роки 2 тому таки вирішили осісти і взяли за 200тис.євро квартиру в кредит. Сукупний сімейний дохід в них щось біля 5тис.євро, до оподаткування, але якщо маєш кредит, то частина податків стає меншою, плюс 2 дітей, а це додатково 500 євро kindergeld аж до 25 років. Так ось кредит, з початковим внеском 50тис.євро, їм зараз виходить щось біля 800євро на місяць. Оренда такої квартири виходила десь так само.

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 10:53

а думаєш простий роботяга в Європі може витягнути квартиру в кредит з комуналкою і йому щось залишиться на життя?

А чого думати - в мене дружина сама і двоє дівчат-учнів там. Навіть з її 11 фунтами в годину невеличкий таунхаус в центральній Англії їм по кишені. Я розумію що не всі в Англії чи Германії але якщо твою пропозицію кинути на калькулятор - відкладаючи по 500 баксів треба 17 років збирати в нас на ту двушку, така собі перспектива... Як кажуть - 20 років раз в житті буває і кожен нехай сам вирішує, але для молодих( і не дуже) перспектив більше там ніж тут. 

Доречі, 150 фунтів в місяць з дружини знімають в пенсійний і ще 150 платить роботодавець, кожен місяць її пенсія +300 фунтів +відсоток за користування бо це приватний пенсійний фонд. В нас багато роботодавців по 8000+грн в пенсійний відраховують а в тебе на 16т грн кінцева виплата збільшується?

• 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 11:13

Є таке теза що в Європі добре тим у кого в Україні ніхрена не було.. я майже згоден з цією тезою.. це якщо берем ситуацію до війни.. зараз звісно трохи по іншому..
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27783
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 11:18

в мене дружина сама і двоє дівчат-учнів там.

Якщо не сильно приватно-напиши як вчаться?Які бачиш перспективи?

Подякував....

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Benificar

Benificar

Авторитет

• Сообщений 1712
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 11:47

загнивають

Чому? Ні. Відповідь була стосовно посту про можливість покупки житла.
  • 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 11:51

Крім захмарних цін на нерухомість і на послуги то там краще звісно, але ці два аспекти багато що вирішують.. Мати сотку-другу на кармані у нас і в Європі це дві великі різниці..
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 12:11

Чому? Ні. Відповідь була стосовно посту про можливість покупки житла.

Це якщо судити зі своєї колокольні що треба мати хоча б кімнату в гуртожитку щоб на старість не здохнути під забором .
На заході у молоді зараз нема такої прив'язки до свого кутка , з легкістю переїжджають з одного міста в інше та із країни в країну . Їм не треба мати кімнату в гуртожитку в Конотопі на майбутнє , а працювати в Києві , тому що в Конотопі роботу хрен знайдеш .
Проте в зрілому віці вже намагаються мати свій будиночок в передмісті .
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 12:15

Якщо не сильно приватно-напиши як вчаться?Які бачиш перспективи?

Подякував....

Вчаться добре, менша з початкової в середню перейшла в 7 клас ( в нас 6-й ). Захотіла бути старостою, точніше не хотіла щоб інша дівчинка була  :faceoff:  - написала виступ на канікулах сама і стала. З історії задали на канікули проект - я його глянув, порівняння кам"яних і дерев"яних замків середньовіччя, я думав вона готовий десь найшла. Ні, на планшеті зробила з текстом, картинками, стрілочками, малюнками - хоч бери роздруковуй як навчальний стенд в кабінет історії  :sm12_:  З мовою там взагалі все ок, перед канікулами вчитель з інформатики їй незадовільно поставив бо невчасно здала домашне - вона йому такий емейл з скрінами і доказами що він неправий накатала що сестра, бугалтер, казала що в шоці була що дитина в 11 років так може писати. Звісно були якісь орфографічні помилки, але сам текст був складений гарно - питання вирішилось, вчитель виправив те С1. 

Середня - здала там екзамени в середній школі, наше ЗНО було паралельно тому не подужала. Не здавала навіть, просто атестат отримала і все. Зараз пішла на три роки в коледж в Лафборо (Loughborough College ), взяли без питань бо в неї вище середнього навіть англійська література не кажучи про фізику і математику. Єдине мову трохи слабо здала тому і вибрала варіант на три роки з паралельною перездачею мови в наступному році - цей атестат щось там та й важить тому хоче щоб він був гарним. Вибрала напрямки навчання які їй допоможуть потім поступити на психологію, вчиться.

Я навіть по своїй мамі бачу - серце може і тягне в Україну але розумом вона розуміє що там краще. Учні - в найближчий перспективі навіть не розглядають навчання тут. В нас тут найпрестижніший у Львові зараз УКУ - середня каже нащо він мені якщо туди треба бути чуть не генієм щоб поступити а диплом їхній це папірець який тільки в Україні дійсний? Тому по перспективам - виганяти їх з Англії думаю ніхто не буде і вертатися сюди вони, відповідно, не будуть...

Изменено: sapphir, 03 Ноябрь 2024 - 12:26

• 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 12:20

sapphir, може трохи грубо запитаю, а ти що тут робиш? Якби моя сімʼя вже твердо вирішила б залишитись за кордоном то яб теж в Україні не сидів..
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 12:31

sapphir, може трохи грубо запитаю, а ти що тут робиш? Якби моя сімʼя вже твердо вирішила б залишитись за кордоном то яб теж в Україні не сидів..

Сам не знаю :ad_new: , з літа пробую закрити те чим останній час займався, в цю п"ятницю забрав останні речі з роботи, ще завтра треба по гарантії клієнту поправити дещо - і я вільний... Не думав що згорнути "по нормальному", не просто кинути, так довго...

Изменено: sapphir, 03 Ноябрь 2024 - 12:36

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27783
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 14:11

Середня - здала там екзамени в середній школі, наше ЗНО було паралельно тому не подужала. Не здавала навіть, просто атестат отримала і все. Зараз пішла на три роки в коледж

Малий здав в Ірландській школи +Українське ЗНО....

Пішов вчитись в коледж по своєму профілю-тренер/реабілітолог.

Влітку закінчив курси по водінню маломірного судна-оплатив ЯхтКлуб Малахайд Дублін за те що малий тренував і готовив до ЧЄ малих яхтсменів...

Не можу щось ствердно прогнозувати-але наразі щоб малий повернувся в це безперспективне дно ні я ні він не планує...

Коледж-працює-тренується сам-тренує Ірландських дітей...

Тому по перспективам - виганяти їх з Англії думаю ніхто не буде і вертатися сюди вони, відповідно, не будуть...

Такої ж думки притримуюсь....

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 14:59

Нажаль, такий час що треба вибирати краще з гіршого - не тому що там добре а тому що тут погано... Згадай, в перші місяці вони всі назад просилися бо був стрес, зараз - ніби і немає задля чого їхати. Тим більше такий вік - шкільні друзі і компанії розпадаються, у всіх з"являються нові як друзі так і погляди. В нас було те саме після школи, просто ми були тут на місці і ще деякий час підтримували зв"язок...

• 0

Benificar

Benificar

Авторитет

• Сообщений 1712
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 16:01

Це якщо судити зі своєї колокольні що треба мати хоча б кімнату в гуртожитку

Ну так, згоден, але все ще залежить від виховання і суспільних традицій. У нас власність вважалася одним із найголовніших факторів. У европейців, особливо молодого покоління, немає цих якорів, але це так на загальному вигяді.
Але найголовніше у цьому всьому - соціальний захист. Якщо у нас не дай Боже щось станеться, то без "кімнати в гуртожитку" може бути дуже складно прожити. У европейців, все ж держава захистить(ну Німеччина точно), в крайньому випадку у будинку престарілих.

Нажаль, такий час що треба вибирати краще з гіршого - не тому що там добре а тому що тут погано...

Все індивідуально, знаю людей, які перед 18 річчям сина навпаки повернулися з Німеччини...
Але імхо, старший шкільний вік і студентство, найоптимальніші щоб закріпитися в Європі, навчання в цьому випадку як трамплін, шанс рости професійно і мати цілі, так і морально-психологічний фундамент(нові знайомства, занурення в традиції і цінності країни і тд)
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27783
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 17:12

Нажаль, такий час що треба вибирати краще з гіршого - не тому що там добре а тому що тут погано... Згадай, в перші місяці вони всі назад просилися бо був стрес, зараз - ніби і немає задля чого їхати. Тим більше такий вік - шкільні друзі і компанії розпадаються, у всіх з"являються нові як друзі так і погляди. В нас було те саме після школи, просто ми були тут на місці і ще деякий час підтримували зв"язок...

Мій і зараз в Україну хоче.... 

Але розуміє що це шлях в нікуди....

• 0

Ремонт,Консультації,

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 03 Ноябрь 2024 - 17:48

Мій і зараз в Україну хоче.... 

Дівчатам легше, катаються собі туди-назад. На 2 грудня середня на свій 18-й день народження знов приїде на пару днів. З хлопцями треба думати - тут один сидів в Європі, в 24 надумав і приїхав а через пів року почав варіанти назад шукати - питається нащо той цирк  :faceoff:  Тут з нормальними документами призовного віку кожен раз через кордон як в останній прориваються, а ті діти таке виробляють...

• 0

bazl

bazl

Авторитет

• Сообщений 12383
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 09:21

Та ладно вам, не все у нас погано. Матраси і труси баксами забиті, чи ви новин не дивитесь?)
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 09:52

Цікаво спостерігати за еволюцією думки . Коли чужі діти їхали за кордон , це було неподобство . А коли свої , то свої діти до тіла ближче .
  • 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 10:52

То ще не кінець цієї еволюції, коли електриків почнуть в ЗСУ на посади окопних радистів забирати от тоді буде цікаво подивитись на еволюцію думки.
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 11:51

Тобі гімно на вуха давить , то сходи випорожнись , не тримай в собі .
  • 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 11:54

Та деж на вуха, під ногами десь бовтається, є тут один кругом сере.
  • 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 12:12

Навіщо ти про таке кричав, це і так всі знають.
  • 0

Мірик

Мірик

trouble shooter

• Сообщений 23106
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 12:44

https://youtu.be/aBL...sVOB2-kcne9-v9P
  • 0

vovan8706

vovan8706

Капітан Україна

• Сообщений 22314
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 13:29

Не можу щось ствердно прогнозувати-але наразі щоб малий повернувся в це безперспективне дно ні я ні він не планує...

Прикро дуже це все. 

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27783
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 19:54

Та ладно вам, не все у нас погано. Матраси і труси баксами забиті, чи ви новин не дивитесь?)

Цікаво спостерігати за еволюцією думки . Коли чужі діти їхали за кордон , це було неподобство . А коли свої , то свої діти до тіла ближче .

Я і не кажу що у нас все погано....

Країна перетворилась на автократію з повною безкарністю,безвідповідальністю  влади та правоохоронних органів...

По друге-повна відсутність навігації і розвитку спорту...

По третє-ще далеко до війни постійно моніторив і була думка відправити малого вчитись в Національну морську Академію Ірландії в Корку....

Є у мене підозра,що атестат закордонного вишу та досвід роботи котується в світі більше ніж атестат Одеської чи Пітерської морєходки.Спеціалісти з нормальною освітою потрібні у всьому світі,а в післявоєнній Україні будуть унікальними....

Буде майбутнє в цій країні після війни повернеться...

Ще одне-

мені навіть гидко думати,що для участі сина на ЧЄ чи на ЧС мені треба давати хабара в ТЦК щоб випустили...

Не ускладнюєм-живем,тренуємось,змагаємось,вчимось,працюєм там.Тут за час війни зникли елементарні умови.

Нехай живе там вільною людиною якій не  світить реальний термін за батькові дрова)) 

• 0

Ремонт,Консультації,

vovan8706

vovan8706

Капітан Україна

• Сообщений 22314
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 20:35

Є у мене підозра,що атестат закордонного вишу та досвід роботи котується в світі більше ніж атестат Одеської чи Пітерської морєходки.Спеціалісти з нормальною освітою потрібні у всьому світі,а в післявоєнній Україні будуть унікальними....

З наступного року в Україні не буде безкоштовної вищої освіти. Будуть типу гранти, але скільки вартості контракту і як вони будуть покривати поки не відомо.

Спеціальність в малого буде пов'язана з флотом... А яка саме спеціальність?

Країна перетворилась на автократію з повною безкарністю,безвідповідальністю  влади та правоохоронних органів...

Здобули...
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3435
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 20:55

З наступного року в Україні не буде безкоштовної вищої освіти. Будуть типу гранти, але скільки вартості контракту і як вони будуть покривати поки не відомо.

Про щось схоже дочка розповідала про УКУ - там найдорожче рік коштує, десь під 100 тис, але коли в тебе 200 балів то по результатам співбесіди можуть і 50 і навіть більше відсотків знижки надати...

• 0

vovan8706

vovan8706

Капітан Україна

• Сообщений 22314
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 21:01

Про щось схоже дочка розповідала про УКУ - там найдорожче рік коштує, десь під 100 тис, але коли в тебе 200 балів то по результатам співбесіди можуть і 50 і навіть більше відсотків знижки надати...

В КПІ ІТ спеціальності зараз контракт коштує 50 кгрн., при цьому 600 бюджетних місць на курс. Порахували вартість контракту в такому випадку більше 100к виходить. Короче частина студентів буде отримувати компенсацію і платити, як нинішні контрактні студенти, а всі інші 100+ грн.
  • 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27783
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 21:24

В цьому контексті нашу освіту не розглядаю....

Навіщо отримувати спеціальність яка не має запиту на внутрішньому ринку праці та ще й дурні гроші за це платити....

Спеціальність в малого буде пов'язана з флотом... А яка саме спеціальність?

Ще до вступу в коледж працював тренером з правом керування маломірним судном...

Думаю наступний рік навчання набуде остаточний напрямок-наразі радо приймають на навчання в тренерство,спорт,морський транспорт....

• 0

Ремонт,Консультації,

DiM_MaS

DiM_MaS

Авторитет

• Сообщений 10442
  • Авто:ОВЦ2,2"лентяй пакет", Outlander 2.4 АКПП, HONDA CR-V
  •  

Опубликовано 04 Ноябрь 2024 - 22:54

Вова, а для всяких силових і ВВНЗ лишать бюджетні місця?

2 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых

Google (1)