Ютуб не дивилися, лошари.
чому виробники автівок поставили однакові вимоги щодо олив для різних типів двигунів?
Реклама

Олива в автоВибір оливи
Опубликовано 30 Апрель 2025 - 13:29
Перечитай тему
Имя моториста будет?))
Ссылка на профиль, темы, отзывы?
А що тобі дасть ім"я того моториста? Він тебе молодше років на 8-10. Учасник форуму.
По ньому є відгук у 2011 році в чорно-білому списку. Тоді ж продавав свою Верку на форумі.
Як людина досить адекватний чоловік, за 8 років спілкування жодного разу не пожалів, що знав цю людину. Дві машини мої вів.
Напрямок діяльності: своє СТО або в команді по обставинам часу.
Ходова, двигуни, встановлення-регулювання-діагностика ГБО, чистка форсунок. Це те що він мабуть займався десь до 18року.
Далі попрощався з командою і знайомими як майстер пішов працювати на своє СТО з "американцями". Тоді почався бум пригону із США. Пригадуєте?
Більше зв"язку не мав, не було необхідності, а далі через необхідність познайомився з майстром Юстасом, для декілька компетентних обсягів робіт.
Відгуки? Може ще лінійку подати...
Це розповдає людина котра 12 років тому чогось перейшла на іншу оливу і зараз намагається усіх переконати що для газу потрібна особлива олива, мабуть таки набрався досвіду і вважаєш себе великим цабе.
А може там не наявність присадок, а навпаки відсутність, прибрали, чи замінили на більш дешеву якусь типу миючу присадку, яка на газу не дуже актуальна і вуаля-олива ЛПГ
Намагається усіх переконати??????????????
Це ти серйозно??????
Раа! Якби ви сказали "та нахіба ти це робив нема ніякої різниці, лий і далі 5В-30" , я би ще міг зрозуміти. Дуже-дуже чекав від Река голосіння тільки про GM оригинал.
А вияаляється я намагався усіх переконати!!!!!!!!!!!!
а можна детальніше?
Детальніше про то шо після 50+ вже частина мужиків і не тільки взагалі починають не дружити із свідомістю, ти про це?
Хлопці, ви чого, іпонулися на голову з весни?
Вам не вистачало сміливості сказати "не мороч собі голову" то ви вирішили устроїти цирк на дроті?
Не СПУГНІ??? Цяцю собі найшли в 50+?
Цікаво модер матюки зразу ріже чи банить? Хоча не бачу навіть приводу звертати на ваші приколи. Нахіба.
Тю...
Повеселив трохи, то і добре.
Жаль про Дексоси не було розмов. Оце сподівання жевріє ще досі. Чи вже нема сенсу?
Хоча можна скудність асортименту виправдати універсальністю оливи.
Тільки грамотні люди зазвичай читають, що інші грамотні пишуть на етикетках.
А не шукають інфу про усяких мотористів.
Міг би сказати, що мене здивували чи там тіпа образили? Хлопці, та ви ще досить ого-го!
Усьо буде путьом...
Изменено: baton45, 30 Апрель 2025 - 13:35
Опубликовано 30 Апрель 2025 - 15:16
Многа букфф, а имя так и не вспомнил.
Ээээх))
В мене є посилання на чорно-білий список.
Ти хочеш персонального привіту від того моториста?
От по приколу подзвоню людині, взнаю як жизнь молода.
Не впевнений що відповідь буде цікава навіть мені, може вже трохи людина перетерлася у новому амплуа.
Чи ти думаєш що я брешу про моториста? Таке враження, що хтось вже починає зариватися у дрібниці, абсолютно не стосовні до суті розмови.
А якщо це буде якийсь авторитет з цього форуму? То що, ша контора, пахан у хаті?
Рек, не вимушуй мене думати про тебе гірше чим ти на справді є. Я на всі ці балачки дивлюся скрізь пальці.
Твій авторитет тримається суто на твоєму профессіоналізмі і порядності, не забувай про це. Це твій хліб із скибкою сиру зверху, і ти його добре заробляєш.
Опубликовано 30 Апрель 2025 - 21:48
Дописався, людина на фронті.
Рек, іди в СРАКУ!
Схопився за ім"я людини як за соломинку. От вже останній шанс вивалити своє фаберже і показати татуаж.
Всі свідки. Я стримувався до останнього посту.
Балабол, в общем.
В тебе під аватаром на жовтій табличці написано два слова.
Варіантів трактування чимало, на свій розум і розсуд. Хто як вихований і про що думає, так би мовити...
Изменено: baton45, 30 Апрель 2025 - 21:50
Опубликовано 30 Апрель 2025 - 23:39
Намагається усіх переконати??????????????
Це ти серйозно??????
А вияаляється я намагався усіх переконати!!!!!!!!!!!!
![]()
![]()
Людина за 50+ мабуть вже забула шо писала пару сторінок тому, залишається тільки поржати аж трьома смайликами, то мабуть не ти писав:
Частина виробників заряджають оливу і під газове обладнання, мабуть просто так?
Тому на першому плані стоїть допустимість газового палива, а не в"язкісь оливи та допуски.
Зараз чимало виробників оливи роблять присадки і для газу, бо розвелося чистих ГБО-5.
Раа! Якби ви сказали "та нахіба ти це робив нема ніякої різниці, лий і далі 5В-30" , я би ще міг зрозуміти. Дуже-дуже чекав від Река голосіння тільки про GM оригинал.
Так я так майже і сказав, просто далі лити не виходить, бо 12 років льють 10в-40, тому і було питання нахіба на нього
перейшли, які були аргументи?
Відповіді так не було
Изменено: paa, 30 Апрель 2025 - 23:39
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 01 Май 2025 - 08:01
Людина за 50+ мабуть вже забула шо писала пару сторінок тому, залишається тільки поржати аж трьома смайликами, то мабуть не ти писав:
Так я так майже і сказав, просто далі лити не виходить, бо 12 років льють 10в-40, тому і було питання нахіба на нього
перейшли, які були аргументи?
Відповіді так не було
baton45, 09 апр 2025 - 21:52, написал:
Частина виробників заряджають оливу і під газове обладнання, мабуть просто так?
baton45, 25 апр 2025 - 08:41, написал:
Тому на першому плані стоїть допустимість газового палива, а не в"язкісь оливи та допуски.
Зараз чимало виробників оливи роблять присадки і для газу, бо розвелося чистих ГБО-5.
Ах тат-так. Я зрозумів свою ПОМИЛКУ! Я не написав ІМХО!
ІМХО це коли хтось має власну думку, яка не претендує на статус аксіоми і може бути оскаржена в конструктивному форматі. Я всі слова виразив зрозуміло в цьому реченні?
Скажу чесно, чекав грому небесного по оливі ЖМ...
Раа, сподіваюсь тобі не потрібен айді мого колишнього моториста? Якщо хоча би три старожили мене попросять тут викласти посилання на колишнього форумчанина, я це зроблю. Один вже є.
Якщо його хто знає, я навіть скажу місця дислокації його роботи з 2011 по 2018 роки. Отримаєте практично очне підтвердження. Просто не бачу взагалі необхідності такого квЄсту.
Сподіваюсь це питання не саме страшне.
А по оливі.
З 2020 року після капіталки та заміни МСК жор оливи пропав. Від ... навіть вже складно згадати... від 700 грам на 1Мм до 65-80 грам на 1 Мм.
Така тенденція втрати оливи залишається і досі. Піддон картера при тому весь у потьоках, регулярно. Сальник КВ вже потіє.
Через день вже відкрию на пробігу число 300 тис. км. Цеп гримить. Пора міняти ГРМ. 80 тис. майже виключно по місту.
Недавно бачив розтин (звучить похмуро) пластикової кришки ГБЦ Z14XEP. ttps://www.youtube.com/watch?v=AwmUbquATRE&ab_channel=BlackRex
Замислився про промивку в каналах. Бо соплі на кришці піддону картера не тільки від прокладки можуть бути. ІМХО.
Чи є якийсь вірний варіант? Вимокування у хіміозі з кип"ятінням вважаю доцільним, але віфіль часу реально буде треба не ту чистку.
Изменено: baton45, 01 Май 2025 - 08:05
Опубликовано 01 Май 2025 - 08:06
Путается в показаниях, путается))Людина за 50+ мабуть вже забула шо писала пару сторінок тому, залишається тільки поржати аж трьома смайликами, то мабуть не ти писав:
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 01 Май 2025 - 12:40
Ах тат-так. Я зрозумів свою ПОМИЛКУ! Я не написав ІМХО!
![]()
Добре, але твоє НМСД мало якесь підгрунтя, чи просто віриш написаному на канстрі?
Раа, сподіваюсь тобі не потрібен айді мого колишнього моториста?
Ні, мене цікавили чисто його аргументи для зміни оливи
Скажу чесно, чекав грому небесного по оливі ЖМ..
А який сенс? Її майже не можна знайти
Опубликовано 01 Май 2025 - 13:13
Путается в показаниях, путается))
Може вже прийдеш в себе?
Шукай для компанії трьох. Буде тобі посилання на людину. Тільки грош ціна потім тобі буде від форуму.
Так розумію давно не було у тебе серйозних змістовних та конструктивних діалогів із тутошніми людьми. Застоялися вже коні!
Я сюди з 2010 року не сцять заходив. І не ляскати язиком в Колізей.
О, Раа, вибачай.. профукав.
Добре, але твоє НМСД мало якесь підгрунтя, чи просто віриш написаному на канстрі?
Ні, мене цікавили чисто його аргументи для зміни оливи
А який сенс? Її майже не можна знайти
Я маю певне розуміння, що пишеться на заборі, і що пишеться на каністрі, а ще на сайті, а ще якісь незрозумілі відгуки, і ще чималий перелік маячків по упаковці своєї оливи.
Прикинь, на початку 20 року я тис 15 не міняв оливи, може Юстас там з напарником кляли мене етажерками.. Не знаю..
І в перший рік війни також імперіал вийшов.
Масложеру немає...
Аргументи у 2012 році? Коли він промивав двигун і із нього летів такий туман старої оливи? ХЗ. Хоча машина перед переобладнаням з рік простояла і літаргічному стані.
Мені що? 10в40 то і так. Став тоді MOTUL 4100.
Це ти точно реально впевнений у суцільному фальсифікаті ЖМ? Це ж жах.... Значить вчора на полці EXIST кидалово?
А може хтось крутить двигуна як не в себе, а потім олива винна...
І доречі, майстри, по кришці ГБЦ ще є думки... Чи вже з глаз долой і з сердца вон...
Изменено: baton45, 01 Май 2025 - 13:21
Опубликовано 01 Май 2025 - 13:35
Тільки грош ціна потім тобі буде від форуму.Роликов с Ютуба накидаешь?
Ты уже как-то определись, к умным или к красивым.
А то спочатку бла-бла-бла, а потом перевод стрелок с дущещипательными подробностями.
Попробуй что-то реальное описать реально, а не со своими фантазиями.
Шукай для компанії трьох. Буде тобі посилання на людинуТы дурачок или прикидываешься? Скажи честно. Поймем и простим

я тис 15 не міняв оливиЕ ещё такие жлобы, встречаются

Опубликовано 01 Май 2025 - 14:05
В якому віці Рек написав аж чотири рядочки поспіль....Алілуйа!!!
Хотів спитати у Раа чи Рек може ТАЛАНТ.
Бо тільки у таланта "сестра краткость".
Он постів більше 50 тис. штук. А всього на три роки довше за мене на форумі.
А можна якось розкласти на молекули оці побажання? Щоби було зрозуміліше.
Роликов с Ютуба накидаешь?
Ты уже как-то определись, к умным или к красивым.
А то спочатку бла-бла-бла, а потом перевод стрелок с дущещипательными подробностями.
Попробуй что-то реальное описать реально, а не со своими фантазиями.
Ты дурачок или прикидываешься? Скажи честно. Поймем и простим
![]()
Е ещё такие жлобы, встречаются
Рек, будемо продовжувати веселити народ?
Хотів підкинути виступ байкера Хірурга.. А й думаю, навіщо?
В мене не має цілі когось звинувачувати чи принижувати...
Не привчений я з дитинства до знущань над іншими, але життя трохи загартувало, тепер розумію,
що підлій людині треба казати про це в очі....
Хтось бачив у нас на форумі підлу людину? Дуже сподіваюсь що ні!
"Поймем и простим"
Щоб когось прощати треба спочатку зрозуміти, а для цього треба зрозуміти в першу чергу СЕБЕ.
На це може піти чимало років, а можна і взагалі не достукатися до своєї макітри.
От кажу ж тобі, ти майстер по техніці.
Хоча... якщо почнеш малювати років через 5-10, мене це абсолютно не здивує.
Цікава мисля по хобі... У нас таких тем нема на форумі?
Изменено: baton45, 01 Май 2025 - 14:16
Опубликовано 01 Май 2025 - 14:17
В мене не має цілі когось звинувачувати чи принижувати..Уверен?
А твои вбросы про гаражных гуру, очереди на СТО , где тебе места не находится и прочее и разное? Или это твоё исскуство клоунады такое?
Чтобы вбрасывать по технике надо в ней хотя бы разбираться, понимать, знать. А твой уровень иксперда с ютуба он немного не такой.
Це ти точно реально впевнений у суцільному фальсифікаті ЖМ? Це ж жах.... Значить вчора на полці EXIST кидалово?Переведи, а?

Опубликовано 01 Май 2025 - 14:47
Я маю певне розуміння, що пишеться на заборі, і що пишеться на каністрі, а ще на сайті, а ще якісь незрозумілі відгуки, і ще чималий перелік маячків по упаковці своєї оливи.
Ну так поділись, цікаво ж
Аргументи у 2012 році? Коли він промивав двигун і із нього летів такий туман старої оливи? ХЗ. Хоча машина перед переобладнаням з рік простояла і літаргічному стані.
Мені що? 10в40 то і так.
Ну тобто тоді ще не було критичного ставлення до чужої думки
Це ти точно реально впевнений у суцільному фальсифікаті ЖМ? Це ж жах....
Значить вчора на полці EXIST кидалово?
А може хтось крутить двигуна як не в себе, а потім олива винна...
Нагадуєш мені парочку з колізею, котрі читають, чи не читають, а потім видають якусь фантастику, або відверту ахінею
Опубликовано 01 Май 2025 - 15:29
Ну так поділись, цікаво ж
Ну тобто тоді ще не було критичного ставлення до чужої думки
Нагадуєш мені парочку з колізею, котрі читають, чи не читають, а потім видають якусь фантастику, або відверту ахінею
1. Так ви і так розумні, багато чого знаєте самі.
Книга Екклезиаста, или Проповедника 1:18 Синодальный перевод (СИНОД)
"Потому что во многой мудрости много печали; и кто умножает познания, умножает скорбь."
Доречі дуже універсальна отмазка по п"яні. Тільки треба навчитися цю фразу вимовляти серйозно і без запинок.
2. Критичне ставлення на перших місяцях водіння з ГБО?
А фраза "ГАЗ -- ЗЛО" із якої праски звенить регулярно? У кого питати, у сліпої бабки із серіалу?
3. Про ахінею я почув фразу зараз, а раніше були тільки запитання із похмурими бровками.
Ахінея хоч у чому? Матеріал засвоюється коли він обдуманий, а не просто прослуханий.
Шось та ахінея не розвалила двигуна... Може щось міняється потроху у світі, а ми не помічаємо...
Не все, що відрізняється від ваших постулатів може бути ахінеєю.
Щоб не паритися лишній час, скажіть, а на вашу думку земля пласка чи шароподібна. Це може координально зменшити таймінг розмов.
Изменено: baton45, 01 Май 2025 - 15:38
Опубликовано 01 Май 2025 - 17:26
Ахінея хоч у чому?
Ну от наприкад
3. Про ахінею я почув фразу зараз, а раніше були тільки запитання із похмурими бровками.
Ахінея хоч у чому? Матеріал засвоюється коли він обдуманий, а не просто прослуханий.
Шось та ахінея не розвалила двигуна... Може щось міняється потроху у світі, а ми не помічаємо...
Не все, що відрізняється від ваших постулатів може бути ахінеєю.
Щоб не паритися лишній час, скажіть, а на вашу думку земля пласка чи шароподібна. Це може координально зменшити таймінг розмов.
Це ти точно реально впевнений у суцільному фальсифікаті ЖМ?
Ну а тут може покажеш де я казав про фальсіфікат?
Опубликовано 02 Май 2025 - 13:30
paa, може вже відпочинете? Не насперечалися ні про що?
Свою конструктивну думку можна було виразити одним-двома абзацами ще пару днів тому.
Але ж тут вирішили "нє спугнуть". Така собі групіровочка сумуючих дядьків....
Можливо ЖМ 5в-30 спробую через рік, опісля ЗІК 5в-30 ЛПГ на зиму. А зараз залишки на літо 10в-40.
Буду плавно переходити, та й олива вже куплена. І прокладки не оновлено по двигуну.
Изменено: baton45, 02 Май 2025 - 13:31
Опубликовано 02 Май 2025 - 13:59
paa, може вже відпочинете? Не насперечалися ні про що?
А де я сперечаюсь? Просто спитав
Свою конструктивну думку можна було виразити одним-двома абзацами ще пару днів тому.
Можливо ЖМ 5в-30 спробую через рік, опісля ЗІК 5в-30 ЛПГ на зиму. А зараз залишки на літо 10в-40.
Буду плавно переходити, та й олива вже куплена. І прокладки не оновлено по двигуну.
Моя конструктивна думка, що може зараз і нема вже сенсу повертатись на 5в-30
Але ж тут вирішили "нє спугнуть". Така собі групіровочка сумуючих дядьків....
Ну аби ти не лив воду на пів сторінки, а просто відповідав на питання, то може і не було б того шапіто
Опубликовано 02 Май 2025 - 14:05
Рек написав аж чотири рядочки поспіль.Чё те ещё надо, хороняка?(с)

1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых