Доречі, завжди брав оливу в АТЛ, майже.
Чисто по логіці навіщо ім та бадяга проти репутації. За три копіки нехай покупець думає...
Изменено: baton45, 25 Март 2025 - 16:42
Опубликовано 26 Март 2025 - 09:39
Мені що ЖМ, що Вольф поцимбалам. В мене ГБО перша і головна складова, а не Дексоси.
Той же ЗІК дексоси тільки у 5в30, крок до 5В40 чи 10в40 де присадки для газового обладнання вже дексосів нема.
Навіть у ЗІК 5в30 ЛПГ дексоси не пахнуть.
Вже котрий рік задумуюсь міняти два рази на рік по 7-8 тис км. Благо що міняю восени на зиму і олива відносно свіжа у холоди.
Влітку вже по теплому доплескує. Але все одно загалом до 15 тис. км.
Цікава порада по Шелл вище була. Питання по підробкам, але для ГБО у них чимала лінійка, точніше універсальна. Цікаві пропозиції...
Изменено: baton45, 26 Март 2025 - 09:41
Опубликовано 26 Март 2025 - 11:49
Вважаю що не так сильно дають пригорати у більш високотемпературному середовищі.
А і справді цікаве питання, що важливіше, присадки для газу чи Дексоси по метриці церковній?
Все одно двигун вже працює не по пашпорту...
Изменено: baton45, 26 Март 2025 - 11:50
Опубликовано 26 Март 2025 - 13:06
Увеличение продаж за счёт адептов масла и свечей для ГБО.в чому різниця з лпг присадками і без від звичайного масла?
Раз чел пишет, то наверное что-то знает?))
на газу більша температура в КЗ?
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 26 Март 2025 - 13:21
на газу більша температура в КЗ?
Ват іс КЗ?
З.І. Ах камера згорання. Чшет.. Подумав коротке замикання. Я ж в душі електрик. Спрацював безумовний рефлекс. Сорян.
Ходять слухи що газ більш октановий, та найбільша дупа в тому що він горить довше і не встигає вигоріти до моменту відкриття випускних клапанів.
Хоча там з температурою пропана і бензина взагалі навпаки. ХЗ.
Про саму температуру у камері треба шукати дослідження радянських НДІ, вони там добре заморочувалися. Так що ЕГР, доречі, охолоджує трохи ситуація коли спрацьовує.
Але вишенькою на торті є не досить висока ціна оливи при наявності присадок для LPG у порівнянні з базою.
Изменено: baton45, 26 Март 2025 - 14:06
Опубликовано 09 Апрель 2025 - 16:04
Не наю шо ви там думаєте по оливам. Навіть почитавши про той простенький ZIC і моя тема тільки про нього (!)
виявив і користуюсь для ГБО
ZIC X5 10w40 LPG і його по магазинам як гуталіну. Користуюся років 5. Є ще такі варіанти:
ZIC X7 5W30 LPG та ще й з допусками GM. І він є в офіціальному каталозі як факт. Але на полумутних ДокУа, Китаєць, РезинаСС тільки його знайти.
ZIC X7 FE 0w-30 також універсальний і для ГБО, і там допуски GM,
ZIC X7 LS 10w-40 цікавий для універсальності на ГБО.
По книжці машини німці лили 0W30. А рекомендовано 0в30, 0в40, 5в30, 5в40. Можливо то по екологічним складовим. Зараз каталіка нема і зольність не має великого значення.
Пора влітку дивитися цепок, міняти прокладки бо плаче піддон. Чи понесе наприклад олива 0w30 більше запотівань ущільнень?
Вроді бо гуща олива, дає кращий тиск на кінцях каналів по двигуну. Мені змазка важливіша для поршневої зони.
Да і це чисто по недорогому ZIC розмова. Це не реклама. Просто поглиблений розгляд. Тим більше хочу все ж вийти на ресурс заміни не 10-15, а 7-8 на рік. Тому заміна 2 рази на рік беспонтовою моторною оливою.
Изменено: baton45, 09 Апрель 2025 - 16:06
Опубликовано 09 Апрель 2025 - 20:52
Частина виробників заряджають оливу і під газове обладнання, мабуть просто так?
Avtomobilist, хочеш сказати, що рідний GM 5W-30 буде взагалі кайфувати при ГБО? А якже ГБО-ЗЛО?
Чи може всього пару видів ЖМ оливи просто не справляються з таким пальним?
Доречі, цікаво, а чим змащують тоді метанові Combo і Zafira?
Само собою продавани смачних олив кажуть, що ГБО треба кормити виключно ПАО. ХЗ.
А це https://photos.app.g...2a8GEfwozPBjjCA фото мого ГРМ восени 24, через 2 місяці після заміни на свіжий 10в40 лпг ЗІК.
Нічого такого не можу сказати...
ГРМ мінялася восени 20-го. Весь лак за чотири роки, ах да, мені вроді у перший рік Мобіл хлюпнули без мого відома.
Щедрий майстер. Тут відомий.
Просто хотів спитати чи є мені сенс переходити на 5в30 чи 0в30......Рік чи півроку можна і спробувати нових "вражень".
Изменено: baton45, 09 Апрель 2025 - 20:56
Опубликовано 10 Апрель 2025 - 08:50
Чи понесе наприклад олива 0w30 більше запотівань ущільнень? Вроді бо гуща олива, дає кращий тиск на кінцях каналів по двигуну. Мені змазка важливіша для поршневої зони.
Я не являюся фахівцем по оливам взагалі. Але можу стверджувати, що моторні оливи ділятьсяч не тільки циврами типу 0w30 та густіша/рідкіша, є ще ряд показників, в тому числі критичних. Наприклад здатність масляної плівки оливи тримати певну нагрузку. Подивись розміри (площу поверхні яка контактує зі стінками циліндру) поршнів старих моторів та нових турбованих. При однакових циферках типу 0w30 олива має відрізнятися суттєво за показниками.
Моя думка така - лити ту оливу, яка відповідає допускам виробника ДВЗ (незалежно від пробігу та технічного стану двигуна).
Изменено: 27REGION, 10 Апрель 2025 - 08:52
Опубликовано 10 Апрель 2025 - 09:28
В мене не новий і тим більше не турбований. А 0W30 в моєму переліку підГАЗованих олив ще й допуск ЖМ якийсь має. Я й кажу, може спробувати на сезон.
Але зараз вже прокладка піддона проситься на заміну та і ГРМ вже 80Мм по місту практично, тарахтить гідронатягувач, вже все у комплекті мені кліпає.
Изменено: baton45, 10 Апрель 2025 - 09:28
Опубликовано 10 Апрель 2025 - 14:02
Моя думка така - лити ту оливу, яка відповідає допускам виробника ДВЗ (незалежно від пробігу та технічного стану двигуна).Иксперды с этим несогласны и льют по Ютубу
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 10 Апрель 2025 - 14:31
Та і не кажіть, апологети другого пришестя не заспокояться.
І от лити чи ні 0W-30 замість 10W-40 сказати не можуть. Бо такої оливи як 0W-30 у GM не існує.
А шаг вліво чи вправо може швидко виявити некомпетентність пріверженців аксіомних поглядів.
Чи є що сказати справжньому джентельмену?
То шо там заливають у метанові двигуни GM, знову 5W-30? Цікаво, цікаво......
Изменено: baton45, 10 Апрель 2025 - 14:38
Опубликовано 10 Апрель 2025 - 15:02
Андрію, да я обома руками за оригінальний ЖМ!
Тільки би його взяти не пальоним. На газу воно того стОїть?
Невже такий капець, що треба шукати на руках у знайомих постачальників
чим йти у офіційні магазини типу Епіцентр, База Автозвуку, АТЛ?
Картинка дрібна...
Изменено: baton45, 10 Апрель 2025 - 15:06
Опубликовано 24 Апрель 2025 - 16:16
Моторист рекомендував ще у 2013 році. Був Мотюл 4100 для газу. Далі перейшов на Зік 10в-40 ЛПГ.
Зараз знайшов Зік 5в-30 ЛПГ старих запасів із допускои ЖМ.
Але замість нього просто йде без ЛПГ Зік 5в-30, але під газ можна. От і думай, чи ЖМ, чи ЛПГ.
По факту скорочу ще і термін заміни до 7-8 тик, це два рази на рік.
Изменено: baton45, 24 Апрель 2025 - 16:18
Опубликовано 25 Апрель 2025 - 07:41
paa, ти мене хочеш перевернути на аргумент 5W-30 Дексос?
Да будь ласка, але у мене основне паливо пропан-бутан.
Тому на першому плані стоїть допустимість газового палива, а не в"язкісь оливи та допуски.
В мене Комбо фургончик. Розганявся я до 140 на Бориспільській взльотці один раз коли гнав машину додому.
Більше 125-130 ніколи більше не розганявся хоча було колись у досить сильно загруженому стані і то з горки від Києва до Одеси.
По книжці прописано 0в-30 та 0в-40, чи 5в-30 і 5в-40. Але все це досить розмазано і в інших книгах для Z14XEP доходить до 10в-40.
У 20 році міняли ГРМ і сцепу, поршньову перебирали. Кришка піддону картера вже плаче і добряче, і це на 10в-40.
Стан зашлакованості поршньової не скажу, Юстас бачив тоді, тоді був Мотюл 4100 Турболіхт.
Зараз чимало виробників оливи роблять присадки і для газу, бо розвелося чистих ГБО-5.
А той же ЖМ скромненько стоїть із трьома (чи більше?) асортиментами як бідний родич,
і ніде не написано газове паливо, ніде. То чого мені тягнутися за ЖМ?
Навіть у того ж ЗІК п"ять видів оливи під ГБО, від напівсинтетики, псевдосинтетики і повної синтетики.
Вартість 5в-30 ЖМ не вище Зік 5в-30 ЛПГ чи схожих. Але страшилки, що багато підробки геть відбивають бажання мати
діло з оливою ЖМ яка не ЖМ.
ЗІК незалежна компанія-виробник. Не золоті оливи робить, так мені і не треба.
Якщо кажете, що міняти через 7 тис. то краще купити безпонтову і міняти два рази на рік. Турбіни нема, звіздонутих коней нема під капотом,
не бачу сенсу рвати когті. Це он з турбіною чи XER нехай потіють за свої лишні 15-50 кобил,
що по правді ніколи не використовуються повноцінно бо швидко покладуть двигуна.
Ось ще на Шелл звернув увагу...
Изменено: baton45, 25 Апрель 2025 - 07:46
Опубликовано 25 Апрель 2025 - 08:22
Тому на першому плані стоїть допустимість газового палива,
Спробував пошукати в інеті інформацію, для чого для газованих двигунів особлива олива.
Окрім бла бла бла нічого не знайшов. Можливо погано шукав.
Але маю ІМХО, що оливи для газованих авто- це просто маркетинг.
Ніякої технічної причини немає.
Опубликовано 25 Апрель 2025 - 09:12
Тому на першому плані стоїть допустимість газового палива, а не в"язкісь оливи та допуски.
Интересный подход, вроде как маслом мотор смазывается, а не топливо.
С пропаном как подурели все, свечи газовые провода газовые... в колёса тоже какой-то особый газ задувать?
В моторе 5в30, меняю каждые 7 тыщ. (KroonOil)
Изменено: morphey, 25 Апрель 2025 - 09:14
Опубликовано 25 Апрель 2025 - 09:18
ти мене хочеш перевернути на аргумент 5W-30 Дексос?
сажового нема, тому я б лив в цей мотор A3/B4 5w-30, ну на крайняк 5w-40
і як на мене всі оті присадки лпг і інші це більше маркетинг, я сам на газу наїздив 100к, ніколи не купляв масло з лпг, і ніколи ніяких питань не виникало, зараз катаю на бензі, масло темніє на 1000км раніше чим на газу
Изменено: poroh21, 25 Апрель 2025 - 09:20
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых