Opel:
Виявляється, в мене раніше була проблема з водяним насосом, майстер замінив, антифриз більше поки не тече. Коли вже була зовсім біда, то їхав до майстра 18 км як камікадзе - з-під капота диміло, зупинявся щоб долити води, машина вистигала і їхав далі. По-правильному треба було викликати аварійку, бо ще би заплатив великий штраф, але в лісі поліції не було. Тепер наука як тільки хоч трохи протікає антифриз, зразу ж їхати до майстра.
Поїхав щодо ГБО до майстра в більше місто рівня районного центру, там показав сервісну книжку з техоглядом, після чого майстер вніс запис про техогляд в комп'ютер мого ГБО. Сама робота зайняла йому менше ніж хвилину. Прикол в тому, що система сигналізувала про відсутність запису декілька тижнів, а потім просто перестала переключатися на газ (розумна штука), їздив на бензині, що простимулювало таки домовитися і поїхати до майстра.
Побачив дуже пізно, на жаль, що заливав досі не те моторне мастило - маркування правильне, 10w-40, але не для газу/бензину а дизель... Почитав що це для мене означає - ну ніби для старих моторів це не біда, але каталізатор забиває. І точно - появилася лампочка "check engine". Тепер купив доливати правильне мастило, надіюся що за якийсь час очиститься... Поки що міняти каталізатор буде для мене надто дорого, бо влітку в мене мало доходів.
Все ще не відремонтував котушку компресора для клімат-контролю, їхав недавно в жару сам з відкритим пасажирським вікном ззаду, трохи продуло.
Passat:
Клімат працює, краса. Вибираю цю машину коли розумію що їхати далеко, а жара досить сильна.
Теж протікав антифриз, на жаль з першого разу мій майстер-ламайстер не зміг знайти всі місця де протікає і довелося кататися декілька разів (з велосипедом в багажнику на дорогу назад).
Розбита фара в передньому лівому поворотнику, не пригадую де це сталося (сама лампочка працює), доведеться зробити бо можуть ще вліпити штраф.
Не дуже працює освітлення заднього номерного знаку - одна лампочка з двох світиться постійно, а друга час від часу не світиться. Розбирав, чистив контакти, підклав фольгу для кращого контакту, на якийсь час допомогло, тепер лінь знову розбирати. Колись в Кадіку з подібною проблемою просто замінив планку з освітленням. Якщо б перестали світити обидві лампочки, то за це ввечері можуть вліпити великий штраф.
Головна проблема - так як це дизель, то після ущільнення інжекторного насоса щось недоналаштували мабуть і тепер якщо газую не плавно, то ззаду чорний дим. Тепер розганяюся як черепашка, скидаю газ зовсім якщо є інші машини чи пішоходи, повільно набираю швидкість і тоді чорного диму майже нема, але все одно специфічний
запах старого дизеля. Проблема що справжні спеціалісти з налаштування знаходяться в містах рівня обласного центру і рідко коли в районних центрах. Поки що залив в повний бак присадку для очищення дизельного інжектора, ніби зовсім трохи стало краще. Ще прочитав, що на такі старі машини які ще без фільтра DPF ставлять зовнішній фільтр (прикручують на вихлопну трубу), трохи пошукав і ціни поки шо мене не дуже влаштовують; такі ставлять на різні дизель-генератори і автонавантажувачі.
Изменено: marco, Вчера, 12:52