, правда з невідомою м'якістю
з цього то і треба починати, а не "хвалити" нову
Опубликовано 21 Ноябрь 2025 - 15:09
з цього то і треба починати, а не "хвалити" нову
Так все порівняння в одному реченні ж
можна перефразувати і поміняти місцями підрядну і головну частину речення, але то вже попахує синтаксичним нацизмом).
Термін служби зимових шин гугл назває як 3-5 років, можна вважати що моя стара зима Hankook Winter I*Cept IZ 2 W616 (2021р) формально ще була в робочому діапазоні, як мінімум на сезон.
Не претендую на об'єктивність, йшлося про конкретну особливість яку помітив на бруківці, було б цікаво аби хтось ще поділився досвідом з всесезонками.
Опубликовано 21 Ноябрь 2025 - 19:12
Так все порівняння в одному реченні ж
можна перефразувати і поміняти місцями підрядну і головну частину речення, але то вже попахує синтаксичним нацизмом).
Термін служби зимових шин гугл назває як 3-5 років, можна вважати що моя стара зима Hankook Winter I*Cept IZ 2 W616 (2021р) формально ще була в робочому діапазоні, як мінімум на сезон.
я земляку в Херсон місяць тому відправив Мішку літню докатати сезон другий (бо я до колес дотошна скотина
та і це ті, шо були при купівлі авто), 2 колеса 2020 року, 2 колеса 2016. Ти б чув його возглас - а чого резина 2016 року така м’яка, краще нової, за 2020 рік його коменти взагалі промовчу)) Хоча вона реально 9 річна м’яка шо капець, але вже потріскана і в лужах не то пальто . я на такій манав катати
стосовно зими - ну да, 5 років як на мене потолок. хоча це за умови, шо толком нікуди не їздиш, бо за 50-60 тис. вона в принципі зтирається)
0677164282, 0500656376 (Telegram, WhatsApp, Signal)
У Viber НЕ відповідаю
Опубликовано 23 Ноябрь 2025 - 14:40
Hankook Winter I*Cept IZ 2 W616 (2021р) формально ще була в робочому діапазоні, як мінімум на сезон.
Це скандинавка. Вона за 6-7 років навіть до рівня альпійки ("єврозима") не затвердіє. Не кажучи вже про чотири роки. Тобто все з нею в порядку і ще досить довго буде в порядку (не рахуючи висоти протектора).
Твої позитивні враження обумовлені тим, що температура близько 0 градусів - це стихія альпійки і всесезонки, для скандинавки це нормальна температура, але зовсім не виграшна, що ти і спостерігав тільки що на власному досвіді.
Опубликовано 23 Ноябрь 2025 - 14:56
У Львові сьогодні сусіди просять машини позабирати бо виїхати з двору слизько а я тут збираюсь в садку вчергове траву косити
Хоча декілька днів було навіть -2 зранку і неглибокі калюжі замерзали. Всетаки бачу що для таких умов всесезонка ніби і непотрібна...
Опубликовано 24 Ноябрь 2025 - 17:43
Це скандинавка. Вона за 6-7 років навіть до рівня альпійки ("єврозима") не затвердіє. Не кажучи вже про чотири роки. Тобто все з нею в порядку і ще досить довго буде в порядку (не рахуючи висоти протектора).
В мене немає тому пояснення (крім того що я на ній їздив цілорічно з осіні 2021
),
Можливо іі стихія - ще більші морози,
на мокрій міській дорозі легкі пробуксовки на підйомах були практично цілорічно, воно не заважало, просто звертав увагу, що час від часу блимала "слизька дорога" якщо їхати не в натяг.
Шиномонтажники казали, що зношення було рівномірне, підозрюю що вону ту гуму ще продадуть
Сьогодні ось було мінус 4.5С, дороги почищені, посипані чимось типу гранітної крихти, можливо з сіллю, на всесезонці жодних проблем не відчув, намагався педалькою газа спровокувати пробуксування на тих самих підйомах - не вдалося. Звучить неправдоподібно, може таки дійсно щось з контролем пробуксовок, але по першому снігу до посипки, воно іноді спрацьовувало.
Може просто передні колеса одночасно "зриваються" і система не бачить різниці в обертах між ними тому нічого не показує)? це було б прикро![]()
Опубликовано 24 Ноябрь 2025 - 18:44
Скандинавка "розкривається" при -15 і нижче. Крім того, вона єдина з нешипованої справді непогано працює на кризі.
Всесезонка нормально працює до -5, -7 (у різних всесезонок різна твердість, у деяких китайських починається навіть від 58 за Шором), коли холодніше - залежить від покриття, на сухому асфальті і на снігу може бути і непогано, але загалом треба бути обрежним і вивчати поведінку машини з нею при різних температурах на різних покриттях. Але навіть альпійка на кризі так собі, що вже казати про всесезонку.
Опубликовано 22 Декабрь 2025 - 16:44
Крига і всесезонка несумісні. Хіба що по горизонтальній парковці повільно переїхати з одного місця на інше, або якісь подібні кейси, і ні в якому випадку крига не має бути полірованою (природним чином дуже слизькою чи типу "розкатаною" перед світлофором). Про підйом по кризі взагалі не йдеться. Єврозима - в принципі, також. Не настільки безнадійно, але підйом, ожеледиця - не нормальне для неї середовище, навіть якщо вона інколи на них на перший погляд ОК. А у деяких розмірах (наприклад, на Пежо-107) скандинавки як явища в Україні у продажу немає (у всякому випадку, рік назад не було, у цьому році не шукав, китайців і тоді не дивився, може серед них і була), тільки єврозима.
Всесезонка - для водїїв, які зимову поїздку у випадку несприятливої погоди можуть перенести ЗАВЖДИ - поїхати у той день громадським транспортом, на таксі, або взагалі не їхати. У деяких населених пунктах (залежить, зокрема, від того як чистять), слизьке покриття буває сумарно максимум декілька тижнів на зимовий сезон. Тоді для водіїв, які небагато їздять, з'являється сенс у ній.
Опубликовано 24 Декабрь 2025 - 00:36
Опубликовано 28 Декабрь 2025 - 13:05
На мінівені другий рік юзаю всесезонку Barum Quartaris 5, політ нормуль, з нашими зимами якщо їздити по рівній місцевості, як на мене її вистачає.
Думаю Nokian SEASONPROOF 1 також має показати непоганий результат, наступну за потреби планую саме її купити.
Опубликовано 28 Декабрь 2025 - 14:11
У знайомого була всесезонка з салону не пежо, кросовер, так ось в невеликий мороз і трохи було льоду.. не зміг піднятись на підйом... Після тої ситуації поняв що то не воно.. хочу всесезонка контіненталь була...
А інші там нормально піднімалися на зимовій гумі?
У мене в Харкові було місце де я не міг нормально підніматися на ще новій зимі (на зафірі це був Hankook Winter I*Cept IZ 2 W616, і за рік до того на ланосі з подібною гумою від Ханкук).
Відносно крутий підйом з поворотом в дворах багатоповерхівки біля школи, нашліфована крига. Останній раз в 2022 був особливо епічний, коли майже голими руками розкопував дитячу пісочницю щоб наковиряти мезлого песку на підсипку
.
Зараз я б і на зимовій гумі в явну ожеледицю не поїхав би
Бо зазвичай є така можливість.
А для зовсім екстренних випадків є ланцюги.
Опубликовано 31 Декабрь 2025 - 12:55
До речі, якщо хтось захоче купити б/в всесезонку (загалом, непогана ідея) з американської машини: у Штатах звичайна у нашому розумінні всесезонка називається All Weather, тобто всепогодна, а All Season - це за нашими мірками так би мовити демісезонна, вона на зиму не годна зовсім.
Ну і, звичайно, значок з трьома гірськими піками має бути (3PMSF). На європейському ринку він навіть на китайській всесезонці завжди є.
Опубликовано 31 Декабрь 2025 - 13:47
Крига і всесезонка несумісні.
Про підйом по кризі взагалі не йдеться.Ну, не знаю... Перший сезон на всесезонці мішелін. Раніше завжди взимку була зимова резина. Але останні роки сніг, а тим більше лід бачив лише пару днів за зиму. Тому і вирішив спробувати. А тут от така нормальна зима прийшла
На даний момент жодних проблем не відчуваю, при підйомі все добре, але це все на повному приводі. Звичайно, швидкісний режим відкоригований відповідно до погодніх умов.
головне комфорт на мокрому/сухому холодному асфальтіТеж саме це в пріоритеті
Опубликовано 31 Декабрь 2025 - 14:06
На даний момент жодних проблем не відчуваю, при підйомі все добре, але це все на повному приводі. Звичайно, швидкісний режим відкоригований відповідно до погодніх умов.
Ну, по-перше, я тому і сказав, що передумав і тепер цілком бачу сенс у всесезонних шинах.
По-друге, Мішлен щось вміє в шинах.
По-третє, питання у ситуаціях, близьких до розумних меж використання шин, включно зі швидкісним режимом. Якщо хотіти і вміти уникати неприємностей, то все стає ще прийнятніше, як ти і написав.
Ну і повний привід дуже навіть не зайвий.
Опубликовано 02 Январь 2026 - 16:41
Перший сезон на всесезонці мішелінНа повному приводе цілком впевнено по місту та передмістю.
Щось "шипанутих" не видно цього року
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано Сегодня, 06:51
Avtomobilist,
У цьому році для любителів нешипованого всесезону зима подовжує задоволення від водіння........
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано Сегодня, 10:52
Базар →
Продам →
Диски/шины →
Колеса оригінал Skoda 5/112/16 і шини 205/55/16 всесезонДиски і шини Автор: golfist • Дата: 16 Январь 2022 |
|
||
![]() |
Базар →
Продам →
Диски/шины →
Диски r16 5 112 Audi/vw/skoda/seat оригінал / 205.55.r16 шиниДиски і шини Автор: golfist • Дата: 07 Ноябрь 2021 |
|
|
![]() |
Базар →
Продам →
Диски/шины →
Резина 215/60R16Premiorri Автор: ЛОМ • Дата: 02 Август 2021 |
|
|
![]() |
R15
Базар →
Продам →
Диски/шины →
Зимняя резина R15комплект Автор: ptd • Дата: 07 Ноябрь 2020 |
|
|
Opel-Club →
На обочине →
І хто кричав, що пора "перевзуватися"?продовження відомої теми Автор: Muzzy • Дата: 07 Январь 2020 |
|
0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых